۱۱ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۴۵
کد خبر: 83260213
T T
۰ نفر

شكوه معنوی «شاه سلیمان علی»

۱۱ فروردین ۱۳۹۸، ۸:۴۵
کد خبر: 83260213
شكوه معنوی «شاه سلیمان علی»

بیرجند - ایرنا - آستان مقدس «شاه سلیمان علی (ع)» از جمله بقاع متبركه شاخص شهرستان خوسف در خراسان جنوبی است كه به این منطقه كوهستانی شكوه معنوی بخشیده و نمونه ای از گردشگری مذهبی به شمار می رود.

به گزارش ایرنا، خراسان جنوبی از قدیم شهرتی برجسته در حوزه‌های فرهنگی، هنری و مذهبی داشته است و آرامیدن 60 امامزاده در خاك این استان به قلب های عاشقان اهل بیت(ع) آرامش معنوی عطا می كند.
این امامزادگان با وجود اینكه خود میهمان مردمان سرزمین شرقی ایران زمین شده اند اما میزبانان مهمان نوازی برای هر مسافر دلخسته ای هستند و این خطه از میهن اسلامی به وجود چنین دُرهای گران بهایی به خود می بالد.
آستان مقدس شاه سلیمان علی از جمله بقاع شاخصی در استان است كه همواره زائران زیادی از اقصی نقاط كشور به این مكان عزیمت می كنند تا در كنار سیاحت به فیض زیارت هم برسند.
این مكان مقدس در 75 كیلومتری شهرستان خوسف واقع شده و تا مركز استان هم حدود 100 كیلومتر فاصله دارد.
راه دسترسی به این امامزاده از طریق جاده آسفالته خوسف دولت آباد ـ گیو امكان‌پذیر است و وقتی آخرین گردنه پشت سر گذاشته شود زیارتگاه بر دامنه رشته كوه شاه با گنبدی فیروزه ای چشم نوازی می كند.
این آستان مقدس به‌ دلیل موقعیت كوهستانی از مناظر طبیعی، مزارع و باغ های سرسبز برخوردار است كه زائران می توانند در كنار فرصت زیارت و عبادت در بقعه متبركه از فضای دل انگیز طبیعت آن در فصل های مختلف سال بهره ببرند.
این مكان مقدس در حصار كوه های بلند و در جوار درختان تنومند فضای دل انگیزی برای سفر است. درختان صنوبر و بنه در اطراف امامزاده سایه سار مهربانی را بر سر زائران این امامزاده شریف می گسترانند تا با آسودگی در این خاك متبرك سر بر آستان بندگی خدا بگذارند.
ساختمان جدید بقعه متبركه امامزاده شاه سلیمان علی از سال 1382 ساخته شده است. با شروع روند ساخت و ساز و طرح توسعه تغییرات اساسی در این مكان مقدس رخ داده است.
گسترش زائر سراها، ایجاد زیرساخت ها و امكانات رفاهی و خدماتی از جمله آب، برق و تلفن، وضوخانه، سرویس بهداشتی، انبار، آشپزخانه، آبدارخانه و فروشگاه برای رفاه حال زائران سفر به این منطقه خوش آب و هوا را دلپذیر تر می كند.
زائری كه از استان سیستان و بلوچستان در سفر نوروزی پا به این مكان مقدس گذاشته به خبرنگار ایرنا گفت: چند روزی است كه مهمان خراسان جنوبی هستیم و با پرس و جو اینجا را پیدا كردیم و توانستیم به زیارت امامزاده مشرف شویم.
محمد ابراهیمی كه با همراه چند خانواده دیگر قصد اقامت 2 روزه در این زیارتگاه دارد افزود: امكانات خوبی در اینجا فراهم شده گرچه سوئیت ها كمی شلوغ است كه به نظر می رسد نقشه ساخت آن اگر متفاوت می بود زائران از رفاه بیشتری برخوردار می شدند.
وی با اشاره به عملیات اجرایی پروژه های در دست ساخت امامزاده ادامه داد: یكی از خادمان می گفت كه قرار است سوئیت های جدیدی ساخته شود كه قطعا كنار امكانات موجود، این مكان در سال های آینده ظرفیت خوبی برای پذیرش زائر و گردشگر خواهد داشت.
این زائر غیر بومی ضمن تحسین امكانات كشتارگاه موجود در امامزاده بیان كرد: اینكه در یك منطقه كویری چنین جایی آن هم با فاصله زیاد از مركز شهرستان وجود داشته باشد حیرت آور است.
مسئول امور اجرایی و عضو هیأت امنای آستانه مباركه مزار شاه سلیمان علی(ع) نیز با بیان اینكه به واسطه چند نسل، نسب امامزاده شاه سلیمان علی(ع) به امام موسی بن جعفر(ع) بر می گردد گفت: این امامزاده كرامت زیادی تاكنون داشته كه در طول 20 سال گذشته بالغ بر 40 مورد را خودم مشاهده كرده ام.
محمد مهدی خزائی با اشاره به وضعیت زیرساختی در امامزاده شاه سلیمان علی(ع) اظهار داشت: تمام نیازهای زائران از جمله راه دسترسی، آب، برق، تلفن و غیره فراهم بوده و تنها مشكل در حال حاضر اینترنت است.
وی از شروع سه هزار و 500 متر زیربنا در طرح توسعه امامزاده خبر داد و افزود: این پروژه از سال 97 شروع شده و برای ساخت آن وامی به مبلغ یك میلیارد و 200 میلیون تومان دریافت شده اما حدود سه میلیارد تومان دیگر برای تكمیل آن اعتبار نیاز است.
خزاعی با ابراز امیدواری از اینكه پروژه مذكور تا پنج سال آینده به اتمام برسد یادآور شد: از امسال باید ماهانه 32 میلیون تومان قسط برای وام دریافتی از درآمد بقعه متبركه پرداخت شود كه امیدواریم در این جهت خیران نیز كمك كنند.
وی با اشاره به تاسیسات موجود در این آستان مقدس نیز بیان كرد: آشپزخانه، كشتارگاه مجهز، سرویس های بهداشتی در چند نقطه، یكهزار و 200 متر مربع شبستان ، چهار سالن ، 27 زائر سرا و امكانات زیربنایی برای رفاه زائران قابل استفاده است.
مسئول امور اجرایی آستان مبارك شاه سلیمان علی(ع) از ساخت صحن بزرگ عبادی در راستای طرح جامع آستان مقدس شاه سیلمان علی (ع)خبر داد و بیان كرد: با بهره برداری از این صحن و زائر سراهای جدید زمینه حضور زائران بیشتری فراهم خواهد بود.
وی اظهار داشت: در فصل تابستان روزانه بالغ بر هزار نفر زائر به این امامزاده مشرف می شوند كه گاهی این آمار به 2 هزار یا پنج هزار نفر هم می رسد.
خزاعی با اشاره به استقرار درمانگاه در آستان مبارك این امامزاده گفت: هر هفته اورژانس 115 خوسف از عصر پنجشنبه تا جمعه در این مكان مستقر می شود.
وی با اشاره به اجرای برنامه های متنوع فرهنگی در این امامزاده افزود: طرح های مناسبتی همچون آرامش بهاری، سوگواره ها، نشاط معنوی و غیره با حضور مبلغان اجرا می شود كه همیشه مورد استقبال زائران قرار گرفته است.
9893 * 6054