۱۳ فروردین ۱۳۹۸، ۲۳:۰۵
کد خبر: 83263395
T T
۰ نفر
عدم دسترسي به روستاهاي لرستان مشكل اصلي تامين آب شرب است

خرم آباد - ايرنا - مدير شركت آب و فاضلاب روستايي لرستان گفت: عدم دسترسي و تخريب جاده روستاهاي استان مشكل اصلي براي تامين آب شرب است.

به گزارش ايرنا عليرضا كاكاوند روز سه شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه در سالن جلسات شركت آبفار لرستان اظهار داشت: بيشترين خسارات در شهرستان هاي پلدختر، خرم آباد، چگني، دلفان، كوهدشت برآورد شده است.
وي افزود: آب شرب 120 روستا در شهرستان خرم آباد مشكل دار بود كه مشكل 45 روستا آن برطرف شد.
مدير شركت آب و فاضلاب روستايي لرستان بيان كرد: سيل گذشته كه در پنجم فروردين سال جاري رخ داد 168 روستا آسيب ديد كه ظرف سه روز آب شرب روستاها وصل شد اما در سيل اخير مشكلات عديده بوجود آمد و تاكنون در بسياري از نقاط راه دسترسي وجود ندارد.
كاكاوند بيان كرد:150هزار نفر در قالب 620 روستا مشكل قطعي آب دارند كه اكنون آب 108 روستا وصل شد.
وي با اشاره به اينكه 35 كيپ اجرايي عمليات اجرايي تامين آب شرب را برعهده دارند، گفت: پيش بيني مي شود يكهزارو 300ميليارد ريال خسارت به تاسيسات آب شرب روستايي وارد شده است.
مدير شركت آب و فاضلاب روستايي لرستان ادامه داد: 35 تانكر آبرسان همچنين 20 كيلومتر لوله از استان هاي يزد، فارس، سيستان و بلوچستان، البرز، تهران و آذربايجان شرقي به لرستان ارسال شد.
وي اضافه كرد: آب بسته بندي، لوله و اتصالات، موتور ديزل، ژنراتور برق و تانكر سيار نياز داريم همچنين اكيپ هاي اجرايي بخصوص جوشكار و لوله كش بايد به لرستان اعزام شوند.
كاكاوند افزود: در صورت دسترسي به راه هاي روستاي ظرف مدت يك هفته آب شرب روستاهاي لرستان وصل مي شود.
اوج فعاليت اين سامانه از ابتداي هفته جاري آغاز شد و به صورت متناوب ادامه داشت بارش هاي سيل آسايي كه چندين رودخانه مرده استان را از خواب خشكسالي بيدار و روانه شهر و روستاهاي استان كرده است.
دوشنبه 12 فروردين سه رودخانه خرم رود و رودخانه شهرستان هاي دلفان، كوهدشت، سلسله، پلدختر، معمولان، بروجرد و چگني طغيان كرده، سد مروك دورود سرريز كرده و برخي سدها همچون هاله و كزنار در آستانه سرريز هستند و به صدها هزار نفر از اهالي هشدار داده شده منزل خود را ترك كنند.
برق، آب و گاز بسياري از مناطق شهري و روستايي قطع شد، پل هاي بسياري در مسيرهاي اصلي و فرعي فروريخته و بسياري از روستاهاي سيل زده از جمله در شهرستان پلدختر راه دسترسي ندارند و تاكنون نيز شرايط جوي اجازه پرواز هاي امدادي به اين مناطق را نداده است.
مردم شهرهاي پلدختر و معمولان و روستاهاي اطراف حاشيه كشكان از حدود 24 ساعت گذشته لحظات سخت و جدال نفس گيري با سيلاب داشتند و ديشب را بدون دريافت خدمات امدادي و هرگونه امكاناتي در پشت بام منازل يا كوه هاي اطراف گذراندند.
تمامي راه هاي ارتباط زميني به منطقه قطع شده بود و شرايط جوي اجازه پرواز هوايي را نمي داد، تنها در يك مورد بالگرد امدادي ايلام موفق به حضور در منطقه و نجات حدود 15 نفر شد كه براي فرار ازسيلاب در پشت بام منازل پناه گرفته بودند.
از نخستين ساعات امروز 13 فروردين با بهبود شرايط جوي و ايجاد يك راه دسترسي در مسير آزادراه خرم آباد - پل زال كار امدادرساني به مردم آغاز شده است
3210/7273