به گزارش ایرنا ارزش كشتیرانی دریای جنوبی بین 3 تا 5 هزار میلیارد دلار در سال است چین از مدتی قبل كار ساخت و ساز جزایر مصنوعی و فرودگاه را در این دریا شروع كرده است حتی گزارش هایی وجود دارد مبنی بر اینكه تسلیحات موشكی و نظامی هم در این منطقه آرایش داده است.
با این وصف پس از روی كار آمدن دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا، این كشور گسترده تر از قبل در دریای جنوبی حضور یافته است و می كوشد تا كشورهای دیگر غربی نظیر فرانسه، انگلستان و استرالیا را نیز با خود در این منطقه همراه كند.
همزمان اما گفته می شود چین بسرعت در حال تقویت نیروی بازدارندگی خود در برابر آمریكا است و بارها به این كشور هشدار داده تا دیر نشده است بهتر است منطقه را ترك كند.
با این حساب خطر اینجا است كه هرچقدر چین نیروی بازدارندگی اش را با ساخت و سازها و استقرار تسلیحات پیشرفته و اعزام ناو و جنگنده به دریای جنوبی افزایش دهد به همان نسبت آمریكا و دیگر متحدانش نیز ناوها و هواپیماهایشان را به منطقه اعزام كنند و به همان میزان نیز خطر رویارویی نظامی میان طرفین افزایش یابد.
وو شیچون از كارشناسان موسسه مطالعات دریای جنوبی چین می گوید: در سال جاری میلادی تنش ها در این منطقه بیش از گذشته خواهد بود.
او می افزاید كه آمریكایی ها تصمیم گرفته اند به بهانه حراست از كشتیرانی آزاد ناوهای بیشتری را راهی دریای جنوبی كنند و این باعث تنش های بیشتر خواهد شد.
این كارشناس گفت: آمریكایی ها دیگر نمی خواهند تنها باشند آنها دیگر متحدانی چون استرالیا، انگلستان و ژاپن را هم به این منطقه می كشانند و می خواهند مرتبا با آنها رزمایش برگزار كنند.
آمارهایی وجود دارد مبنی بر اینكه از سال 2015 میلادی به این طرف نیروی دریایی آمریكا نزدیك به 15 بار عملیات هایی را در راستای حفاظت از دریانوردی آزاد در دریای جنوبی انجام داده است.
دریادار فیلیپ دیویدسون فرمانده نیروهای آمریكا در هند و اقیانوس آرام بتازگی گفته است كه ما شاهد حضور فزاینده نظامی چین هستیم ولی با این كشور مقابله خواهیم كرد.
اكنون بسیاری بر این باورند كه در سال 2019 میلادی تنش ها میان آمریكا و چین در دریای جنوبی بیشتر خواهد شد زیرا چین به سوی استقرار بیشتر نیروها و تسلیحات و ساخت جزایر مصنوعی خواهد رفت تا بتواند نیروی بازدارندگی اش را در مقابل آمریكا كامل كند.
در ماه فوریه امسال مایك پمپئو وزیر خارجه آمریكا در سفر منطقه ای خود گفت كه ما در دریای جنوبی حضور می یابیم تا اطمینان حاصل شود كشتیرانی آزاد برقرار است.
ماه سپتامبر سال 2018 نیز ناوهای چینی ناو دیكاتور آمریكا را مورد تعقیب قرار دادند تا از منطقه نزدیك به حریم جزایر متعلق به چین دور شود و نزدیك بود كه برخوردی هم میان آنها صورت گیرد.
'جو بو' از كارشناسان امور نظامی چین بر این باور است كه دریای جنوبی به صحنه جدی از تنش ها تبدیل شده است و خطر رویارویی نیز همیشه وجود داشته است.
او می افزاید كه ناوهای آمریكایی در این منطقه جولان می دهند و چین هم نیروی دریایی اش را در منطقه مستقر كرده است و بعید به نظر می رسد در چنین شرایطی هر دو طرف بتوانند مدیریت خیلی دقیق و كاملی روی هر اقدامی انجام دهند و یك شكاف امنیتی ممكن است باعث بروز مخاطراتی جدی شود.
با این حساب احتمال می رود كه هر چقدر نیروی نظامی چین قویتر و ارتش این كشور مدرن تر شود و توان بازدارندگی اش افزایش یابد ، به همان نسبت هم آستانه تحملش در مقابل اقدامات نظامی آمریكا در دریای جنوبی كاهش یابد و دریای جنوبی چین همچنان كانون تنش ها خواهد بود.
آساق**231**1904**
پكن- ایرنا- ورود گسترده آمریكا به همراه جنگنده ها و ناوهای این كشور به دریای جنوبی بتدریج نگرانی های چین كشوری كه خود را مالك نزدیك به 80 تا 90 درصد از كل این منطقه می داند بیشتر كرده است و تنش میان پكن و واشنگتن را افزایش داده است.