به گزارش ایرنا، تیم ملی وزنه برداری بزرگسالان ایران در رقابت های قهرمانی 2018 جهان با 448 امتیاز بر سكوی سوم جهان ایستاد.
پولادمردان ایران شامل حسین سلطانی (دسته 73 كیلوگرم)، عارف خاكی (89 كیلوگرم)، سهراب مرادی و امیر حقوقی (دسته 96كیلوگرم)، علی هاشمی و رضا بیرالوند (دسته 102كیلوگرم)، محمدرضا براری (دسته 109 كیلوگرم) و علی داودی (دسته 109+ كیلوگرم) كه با دو سهمیه كمتر در رقابت های جهانی عشق آباد تركمنستان شركت كرده بودند، در پایان این رقابت ها بالاتر از تیم های روسیه، آمریكا، ژاپن، كره جنوبی، قزاقستان و ازبكستان به عنوان سومی دست یافت.
سهراب مرادی در مسابقات جهانی وزنهبرداری موفق شد با مهار وزنههای 186 كیلوگرم در حركت یكضرب و 230 كیلوگرم در حركت دوضرب، علاوه بر شكستن ركورد دنیا، سه مدال طلای یكضرب، دوضرب و مجموع را به دست بیاورد و سهم بزرگی در امتیازات كسب شده ایران داشته باشد. در ادامه هم در دسته 102 كیلوگرم ایران توسط علی هاشمی یك برنز، یك نقره و یك طلا و توسط رضا بیرالوند یك طلا و یك برنز گرفت.
در سایر اوزان پولادمردان ایرانی از كسب مدال بازماندند؛ اما توانستند امتیازاتی را در بخش تیمی كسب كنند.
دیگر موفقیت وزنه برداری ایران، حضور موفق پولاد مردان ایران در بازی های آسیایی 2018 جاكارتا بود كه برای نخستین مرتبه ملی پوشان موفق به كسب دو مدال طلا شدند.
در این رقابت ها سهراب مرادی و بهداد سلیمی 2 مدال ارزشمند طلا و سعید علی حسینی مدال نقره و علی هاشمی مدال برنز برای كاروان ایران كسب كردند.
**هتریك جوانان در میدان جهانی
رقابت های وزنه برداری قهرمانی جوانان جهان از 16 تا 23 تیر ماه با رقابت 232 شركت كننده دختر و پسر از 45 كشور به میزبانی تاشكند ازبكستان برگزار شد. در بخش دختران 96 وزنه بردار از 28 كشور و در بخش پسران 136 وزنه بردار از 43 كشور در این دوره از مسابقات حضور داشتند. تیم ملی وزنه برداری جوانان ایران با كسب 512 امتیاز تیمی برای سومین سال پیاپی قهرمان جهان شد.
پولاد مردان ایران در این مسابقات موفق به كسب 2 مدال طلا، 3 نشان نقره و 3 گردن آویز برنز شدند.
حسین سلطانی در دسته 77 كیلوگرم (دو مدال نقره یكضرب و مجموع و یك نشان برنز دوضرب)، رسول معتمدی در دسته 94 كیلوگرم (یك مدال برنز حركت دوضرب)، امیر عزیزی در دسته 105 كیلوگرم (یك گردن آویز برنز در حركت یكضرب) و علی داودی در دسته 105+كیلوگرم (دو مدال طلا حركت یكضرب و مجموع و یك نشان نقره دوضرب) مدال آوران كشورمان در این رقابت ها بودند.
** قهرمانی تیم وزنه برداری جوانان در آسیا
همچنین رقابت های وزنه برداری قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا نیز اوایل اردیبهشت سال 97 در شهر اورگنج ازبكستان برگزار شد كه تیم وزنه برداری جوانان با كسب 7 مدال طلا، 6 نقره و 6 برنز به مقام نخست این رقابت ها دست یافت. در این رقابت ها تیم ازبكستان با 562 امتیاز و ویتنام نیز با 548 امتیاز در رده های دوم و سوم قرار گرفتند.
تیم نوجوانان وزنه برداری ایران هم با كسب 4 مدال طلا، 3 نقره و 5 برنز به مقام چهارمی مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا رسید.
برای تیم وزنه برداری جوانان محمد توفیق پوزش در دسته 85 كیلوگرم مدال نقره یك ضرب، امیررضا عسگری دون در دسته 94 كیلوگرم یك طلا در یك ضرب، دو نقره در دوضرب و مجموع، پوریا علی اسكندرزاده در دسته 94 كیلوگرم دو برنز دو ضرب و مجموع، علیرضا یوسفی در دسته به اضافه 94 كیلوگرم سه مدال طلا، رضا اسدی در دسته به اضافه 94 كیلوگرم سه مدال برنز كسب كردند.
در رده سنی نوجوانان نیز افشین طاهری نقره یك ضرب و برنز مجموع، رسول معتمدی سده برنز یك ضرب و 2 نقره دو ضرب، امیرعزیزی سه مدال برنز، آرمان محمدزاده سه مدال طلا و محمدحسین رئیسی دو نقره دو ضرب و مجموع را كسب كردند.
همچنین علیرضا یوسفی وزنه بردار تیم ایران در بازی های المپیك 2018 نوجوانان در بوینس آیرس آرژانتین مدال طلا گرفت.
** حضور تاریخی بانوان وزنه بردار در مسابقات قهرمانی آسیا
پیكارهای وزنه برداری قهرمانی نوجوانان و جوانان سال 2019 آسیا در ازبكستان در حالی برگزار شد كه نخستین حضور تاریخی بانوان وزنه بردار در یك میدان بین المللی برای ورزش ایران رقم خورد.
تابوی حضور بانوان وزنه برداری ایران به طور حتم در ازبكستان شكسته شد و شیر زنان ایرانی نشان دادند كه در همه رشته ها و با حفظ حجاب و پوشش اسلامی، هیچ محدودیتی برای حضور در میادین ورزشی ندارند و همچون مردان می توانند در این عرصه برای ایران مدال آوری كنند.
به طور حتم حضور بانوان وزنه بردار ایران در ازبكستان به نوعی، ابراز وجود دختران ایرانی به جهانیان برای مبارزه با پولاد سرد بود و برای رسیدن به موفقیت ها در عرصه آسیایی، جهانی و در نهایت المپیك، كار بسیار دشوار و سختی را پیش رو خواهند داشت.
بر اساس اعلام فدراسیون بین المللی وزنه برداری، بانوان ایران در بازی های المپیك 2020 توكیو 2 سهمیه دارند. البته این سهمیه ها پس از حضور نمایندگان ایران در رقابت های جهانی و گزینشی المپیك باید كسب شود. به همین دلیل و با توجه به كاهش سهمیه مردان ایران به 2 سهمیه، فدراسیون باید برای كسب سهمیه بانوان و حضور در بازی های المپیك 2020 كه می تواند تجربه گرانبهایی برای بانوان وزنه بردار باشد، برنامه ریزی كند، تا قدم های اساسی برای پیشرفت بانوان كشورمان در این رشته مهیا شود.
تیم دختران ایران در نخستین حضور بین المللی خود در عرصه رقابت های بین المللی با كسب 234 امتیاز در رده نهم نوجوانان آسیا قرار گرفت كه در بخش انفرادی پارمیدا محمودیان (دسته 58 كیلوگرم) با مجموع 102 كیلوگرم ششم شد، الناز باجلانی (دسته 63 كیلوگرم) با مجموع 143 كیلوگرم در مكان پنجم قرار گرفت، مهدیه كلالی (دسته 69 كیلوگرم) با مجموع 102 كیلوگرم به مقام هشتم رسید و در نهایت سیده نرگس میرزكی (دسته به اضافه 75 كیلوگرم) در مجموع 109 كیلوگرم در مكان هفتم ایستاد.
ورزشی*1067*9129*1834
تهران- ایرنا- نتایج و عملكرد پولادمردان ایران در پیكارهای جهانی سال 2018 تركمنستان و بازی های آسیایی جاكارتا در سال 97، این رشته را همچون گذشته به یكی از امیدهای اصلی كسب مدال در بازی های المپیك تبدیل كرده است.