فاروق سخنور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: بارش هاي امسال باعث احيا شدن زهكش ها و چشمه هاي اطراف اين تالاب شده و هم اكنون آب از طريق زهكش هاي روستاي «گرده گروي» وارد تالاب مي شود كه موجب شده تا هم اكنون بيش از 70 درصد از مساحت تالاب داراي آب باشد.
وي افزود: بخش هاي زيادي از اين تالاب بين المللي از چند سال قبل به دليل كاهش بارندگي ها و خشك شدن چشمه ها و زهكش هاي اطراف آن، بويژه در فصل تابستان خشك شده بود.
وي ابراز اميدواري كرد در اين فصل كه بسياري از پرندگان در مرحله جفت گيري و لانه گزيني هستند، احياي دوباره اين تالاب باعث شود كه شمار زيادي از پرندگان مهاجر وارد آن شوند.
سخنور اضافه كرد: تالاب قوپي باباعلي با مساحت 500 هكتار در 30 كيلومتري شهر مهاباد قرار دارد و به سبب قرارگرفتن در مسير كوچ پرندگان مهاجر، يكي از زيستگاه هاي مهم در منطقه به شمار مي آيد.
وي افزود: اين تالاب با ويژگي هاي طبيعي و پرندگان خاص خود يكي از بهترين زيستگاه هاي پرندگان آبزي و كنارآبزي و از تالاب هاي مهم اين منطقه محسوب مي شود كه در كنوانسيون رامسر به ثبت رسيده است.
سخنور گفت: تالاب قوپي باباعلي داراي ديپلم افتخار از يونسكو است و پرندگاني نظير اردك سرسبز، حنايي، آنقوت، انواع غاز وحشي و تنجه در آن زيست مي كند.
وي يادآور شد: وجود تالاب هاي كاني برازان، قوپي باباعلي، حسن خان، گروس، داشخانه و قره قشلاق، مهاباد را به يكي از زيستگاه هاي اصلي پرندگان در آذربايجان غربي تبديل كرده است.
رييس اداره حفاظت محيط زيست مهاباد گفت: تالاب هاي اين شهرستان به دليل امنيت و شرايطي مناسبي كه براي پرندگان به وجود آورده استراحتگاه بسيار مناسبي براي انواع پرندگان مهاجري است كه همه ساله در مسير پرواز خود وارد آنها مي شوند.
به گزارش ايرنا، در سال زراعي جاري بيش از 491 ميلي متر بارندگي در مهاباد ثبت شده است كه 62 درصد بيشتر از بارش هاي سال گذشته و 28 درصد بيشتر از بارش هاي اين شهرستان در ميانگين بلند مدت است.
طبق آخرين بررسي ها بيش از 150 گونه پرنده آبزي و كنارآبزي در تالاب هاي مهاباد شناسايي شده است.
3020/6185/7129
مهاباد - ايرنا - رييس اداره حفاظت محيط زيست مهاباد گفت: بر اثر بارش هاي مناسب پاييزه و زمستانه بيش از 70 درصد تالاب بين المللي «قوپي باباعلي» اين شهرستان احيا شده است.