۱۵ فروردین ۱۳۹۸، ۱۷:۱۷
کد خبر: 83264808
T T
۰ نفر
ونزوئلا برای مقابله با آمریكا نیروی نظامی خود را افزایش می دهد

تهران – ایرنا - «نیكولاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا روز پنجشنبه و در سایه تهدیدات مكرر مقام های آمریكایی برای مداخله نظامی در این كشور گفت: تلاش می كنیم تا پایان سال جاری میلادی، شمار نیروهای مسلح را به سه میلیون نفر افزایش دهیم.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیك از كاراكاس، مادورو این سخنان را در یك نطق تلویزیونی بیان كرده است و گفت: به نام رهبرمان «هوگو چاوز» كه آرزوی یك نیروی دفاعی مردمی و قدرتمند برای حمایت از قانون اساسی را داشت، اعلام می كنم، تلاش می كنم، شمار نیروهای مسلح تا ماه دسامبر آینده (آذر/ دی 98) به سه میلیون نفر برسد.
براساس آخرین گزارش ها، شمار نیروهای نظامی ونزوئلا اكنون، دو میلیون و 100 هزار تن برآورد می شود.
مادورو ژانویه گذشته (آذر/ دی) نیز اعلام كرد كه می خواهد نیروی دفاع مردمی با 50 هزار عضو در شهرها و روستاهای ونزوئلا ایجاد كند بطوری كه تعداد سربازان وظیفه در آوریل (فروردین/اردیبهشت) به دو میلیون تن برسد.
این اقدام مادورو پس از تهدیدات مكرر مقام های آمریكایی بویژه «جان بولتون» مشاور امنیت ملی كاخ سفید و شخص ترامپ صورت می گیرد.
رئیس جمهوری آمریكا اخیرا با تهدید دولت ونزوئلا اعلام كرد، مداخله نظامی علیه دولت كاراكاس یكی از گزینه‌های واشنگتن است.
این درحالی است كه «سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه روسیه با هشدار به آمریكا اعلام كرد كه مسكو اجازه نخواهد داد كه حوادث سوریه در ونزوئلا تكرار شود.
مسكو برای مقابله با تهدیدات آمریكا دو هفته گذشته دو هواپیما حامل 99 نظامی را عازم ونزوئلا كرده بود.
ونزوئلا از 23 ژانویه (3 بهمن) كه در آن «خوان گوایدو» رییس مجلس ملی این كشور خود را به عنوان رییس جمهوری موقت معرفی كرد، بحرانی است.
پس از این حادثه، آمریكا، پارلمان اروپا و برخی كشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان و انگلیس، گوایدو را بعنوان رییس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند.
در مقابل،ایران، روسیه، تركیه، بولیوی و كوبا، با كودتا خواندن این اقدام گوایدو، از «نیكلاس مادورو » رییس جمهوری قانونی ونزوئلا حمایت كردند.
دولت ونزوئلا آمریكا و رهبران آن را متهم می كند، علاوه بر طرح كودتا برای سرنگونی مادورو رئیس جمهوری قانونی، به دنبال ترور وی هستند.
دولت واشنگتن همچنین متهم به اختلال در سیستم برق سراسری ونزوئلا است، اقدامی كه صادرات نفت كاراكاس را با مشكل روبرو كرد.
آمریكا همچنین با تحریم صنعت نفت ونزوئلا و دارایی های مقام های ارشد دولت مادورو، تشدیدكننده بحران اقتصادی در این كشور نفتی شده است.
شبس**9363**1917