به گزارش رسانه های غربی، وی كه در حاشیه نشست وزرای دارایی منطقه یورو در بخارست سخن می گفت، از بابت كاهش رشد اقتصادی در آلمان و ركود در ایتالیا ابراز نگرانی كرد و خواستار تصمیم گیری فوری در مورد بودجه منطقه یورو حداكثر تا ماه ژوئن (خرداد ماه) شد تا در جهت همسان سازی اقتصادهای این منطقه گام برداشته شود.
وزیر دارایی فرانسه همچنین از تمهیدات كشورش برای اعمال مالیات بر غول های دیجیتالی چون فیس بوك و اپل به رغم ناخرسندی واشنگتن در این زمینه، خبر داد و گفت: مصمم هستیم تا مالیات بر بزرگترین شركت های دیجیتالی را برای عدالت و بهره وری بیشتر به سیستم مالیات بین المللی تحمیل كنیم.
فرانسه ماه گذشته پیش نویس قانونی را ارائه داد كه به موجب آن، مالیات سه درصدی برای تبلیغات در فضای دیجیتال، فروش اطلاعات شخصی و دیگر منابع درآمدی هر یك از شركت های فناوری كه بیش از 750 میلیون یورو (841 میلیون دلار) عایدی سالانه دارند، وضع می كند.
پیش نویس این قانون با توجه به افزایش اعتراض ها در مورد مالیات حداقلی برخی از ثروتمندترین شركت های بین المللی، ارائه شد.
پیش نویس این قانون پس از رد تمهیدات گسترده اتحادیه اروپا از سوی برخی كشورهایی چون ایرلند كه از شركت های بزرگ فناوری استفاده می كنند، مطرح شد. انگلیس، اسپانیا، اتریش و ایتالیا در حال بررسی طرح فرانسه هستند.
لومر در حالی از اعمال مالیات بر غول های دیجیتالی خبر داد كه «مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا ساعاتی پیش در دیدار با «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی اش در واشنگتن، با این مساله مخالفت كرد و گفت كه اعمال مالیات، بر شركت های آمریكایی و كاربران فرانسوی این شركت ها، تاثیری منفی خواهد داشت.
در همین حال، لومر تاكید كرد كه پاریس با واشنگتن برای ترسیم اصلاحات جهانی در زمینه مالیات در سازمان كشورهای توسعه یافته، همكاری نزدیكی خواهد داشت.
وی همچنین گفت كه با «استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریكا ماه آینده گفت و گو می كند تا به روند انجام این فرآیند، سرعت داده شود.
وزرای دارایی اتحادیه اروپا قرار است در نشست خود در بخارست، در مورد راه های پیشبرد طرح فرانسه برای برقراری بودجه واحدی برای منطقه یورو، بحث و تبادل نظر كنند.
مخالفت برخی كشورهای عضو منطقه یورو با این طرح، سرعت حركت بلندپروازی های «امانوئل مكرون» رئیس جمهوری فرانسه در این زمینه را كاهش داده است.
سران اتحادیه اروپا ضرب الاجلی را برای ماه ژوئن (خرداد ماه) تعیین كرده اند كه تا آن زمان، توافقی در زمینه بخش های اصلی این طرح حاصل شود.
طرح همگرایی بیشتر منطقه یورو كه از سوی مكرون ارائه شد، پس از جلب حمایت آلمان در سال 2018، با محدودیت هایی رو به رو شد، تا جایی كه برخی دیپلمات های غربی هشدار دادند كه این طرح ممكن است از تاثیر عملی حداقلی برخوردار باشد.
مكرون از زمان انتخاب به عنوان رئیس جمهوری فرانسه در سال 2017، برای مقرر كردن بودجه ای تلاش كرد تا اختلاف نظرهای منطقه ای در عملكرد اقتصادی را كاهش دهد و پول واحد اتحادیه اروپا را به ابزاری برای مقابله با بحران های مالی احتمالی، مجهز كند.
اروپام**9109**1144
تهران - ایرنا - «برنو لومر» وزیر دارایی فرانسه روز جمعه هشدار داد كه آینده منطقه یورو در خطر است، چنانچه 19 كشور عضو این منطقه در زمینه اصلاحاتی برای افزایش همگرایی اقتصادی كشورهای خود به توافق دست نیابند.