۳۰ فروردین ۱۳۹۸، ۹:۳۷
کد خبر: 83284133
T T
۰ نفر
خودكفايي اولويت اصلي بخش كشاورزي در سال رونق توليد است

قم - ايرنا - مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهاد كشاورزي قم گفت: خودكفايي در توليد همه محصولات راهبردي كشاورزي اولويت اصلي اين بخش در سال رونق توليد است.

حجت الاسلام و المسلمين عباس خاك روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، بيان كرد: وجود آب و خاك مناسب مهمترين عامل در افزايش سطح توليدات كشاورزي و رسيدن به خودكفايي در بهره برداري از محصولات راهبردي است و مسئولان اين حوزه تلاش دارند با استفاده بهينه از منابع ياد شده، علاوه بر رونق بخشيدن به فضاي توليد در عرصه كشاورزي، زمينه اشتغال گسترده فارغ التحصيلان اين بخش را نيز ايجاد كنند.
وي افزود: اكنون در كشور شرايط خوبي براي گسترش سطح اراضي كشاورزي فراهم است و با استفاده از نظرات كارشناسي مي توان آب و خاك مورد نياز توليد بسياري از محصولات زراعي، باغي و دامي را به فعالان اين عرصه اختصاص داد تا شاهد خودكفايي كامل در اين زمينه باشيم.
وي ادامه داد: سرمايه گذاري در بخش كشاورزي علاوه بر خودكفايي كشور در توليد محصولات راهبردي عامل مهمي براي ثروت آفريني و افزايش سطح درآمد بهره برداران اين حوزه است و مي تواند با افزايش عرضه محصولات غذايي مورد نياز مردم، موجب تعادل بخشي به قيمت آن ها در بازار شود.
خاك گفت: با وجود زيرساخت هاي مطلوب و نيروي انساني توانمند در بخش كشاورزي، مي توانيم در سال رونق توليد فضاي تحريم دشمنان را به فرصت تبديل كنيم و تمام مايحتاج اصلي مورد نياز مردم در اين بخش را در داخل توليد كرده و از واردات بي نياز شويم.
وي بيان كرد: حوزه كشاورزي يكي از بهترين بسترها براي مشاركت مردم در فعاليت هاي اقتصادي است و در سال رونق توليد مي توان شرايط حضور مردم و بخش خصوصي در اين عرصه را بيش از گذشته تقويت و كشور را در برابر تحريم ها مقاوم كرد.
وي ادامه داد: ايجاد تعاوني هاي كوچك در روستاها براي توليد و عرضه محصولات زراعي و دامي، يكي از مهمترين اقداماتي است كه مي تواند حجم توليدات اين بخش را متحول كند و موجب سرعت يافتن روند خودكفايي كشور در توليد محصولات كشاورزي شود.
سال 1398 از سوي رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «رونق توليد» نامگذاري شده است.
در بخش كشاورزي كل زمين هاي قابل كشت قم برابر 105 هزار و 730 هكتار است كه اين رقم 46 صدم درصد كل اراضي قابل كشت كشور مي باشد؛ مجموع كشت سبز استان شامل 20 هزار هكتار باغ و 42 هزار هكتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هكتار كشت جو، پنج هزار و 675 هكتار كشت گندم آبي، دو هزار و 346 هكتار كشت كلزا و بقيه سطح زير كشت به محصولات يونجه، ذرت، پنبه و صيفي اختصاص يافته است.
ميزان متوسط توليد بخش كشاورزي استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعي و باغي، يك هزار و 208 تن آبزيان و 320 هزار تن محصولات دامي است.
بيشتر بهره برداران بخش كشاورزي قم را روستاييان استان تشكيل مي دهند كه طبق سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1395، قم داراي 127 روستا با جمعيت بالاي 20 خانوار است؛ جمعيت ساكن مناطق روستايي اين استان بيش از 55 هزار و 865 تن است كه در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگي مي كنند.
7405/ 6133/