۳۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۸:۵۳
کد خبر: 83285752
T T
۰ نفر

لاله های واژگون دشت گرمه در لنز عكاسان گل می دهند

۳۱ فروردین ۱۳۹۸، ۱۸:۵۳
کد خبر: 83285752
لاله های واژگون دشت گرمه در لنز عكاسان گل می دهند

بجنورد- ایرنا- فرماندار گرمه گفت: لاله های واژگون دشت این شهرستان، اردیبهشت امسال با برگزاری یك جشنواره عكاسی، در چشمی دوربین عكاسان گل خواهند كرد.

عبدالله قدرتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش از این در فصل بهار جشنواره لاله های واژگون در منطقه برپا می شد كه به دلیل تردد افراد و خودروها و علاقه مندان آسیبی جدی را به رویشگاه این گیاه منحصر به فرد وارد می كرد.
وی افزود: بر این اساس امسال تصمیم گرفته شد جشنواره لاله های واژگون به جشنواره عكاسی تبدیل شود.
وی با بیان اینكه تاریخ قطعی برپایی این جشنواره به زودی اعلام می شود، گفت: امسال به علت شرایط خاص آب و هوایی، هنوز این لاله ها به گل ننشسته اند.
جشنواره لاله های واژگون هر سال در نخستین روزهای اردیبهشت در روستای رباط قربیل، همراه با بازی های بومی، موسیقی و رقص های محلی برگزار می شد.
مدیركل منابع طبیعی خراسان شمالی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: شرایط جوی مانند كاهش دما و بارندگی‌ در رویشگاههای لاله واژگون موجب شده تا این گیاه گیاهی دیرتر به گل بنشیند.
حسن وحید افزود: لاله های واژگون در این استان هر سال تا اوایل اردیبهشت ماه گل می دهند اما امسال فقط در بخش محدودی از منطقه «خُمبی» تعدادی از لاله ها گل داده اند ولی بارش‌های امسال موجب افزایش تعداد لاله ها شده است.
لاله واژگون یا لاله نگونسار، گیاهی با گل‌های بسیار زیبا از خانواده سوسن با رنگ های قرمز، نارنجی و زرد است كه نوع زرد رنگ آن كه در استان خراسان شمالی می روید كمیاب‌تر از انواع دیگر آن است.
لاله واژگون خراسان شمالی از نظر ارتفاع و رنگ با لاله واژگون استان های چهارمحال و بختیاری و كهكیلویه و بویر احمد متفاوت است و با 2 رنگ زرد و بنفش كمرنگ در مناطقی كه ارتفاع آن بیش از هزار و 500 متر است، می روید.
منطقه خمبی و سرای شهرستان گرمه واقع در خراسان‌ شمالی از مناطق كوهستانی است كه دارای دشت وسیعی با گستره حدود 10 هكتار از لاله‌های واژگون زردرنگ است و به عنوان ذخیره‌گاه ژنتیكی این گونه معرفی شده است.
علاوه بر منطقه خمبی، قسمت‌های غربی كوه آلاداغ، منطقه جوزك، كوه پلنگ و بزداغی در مانه وسملقان، كوه بهار و سالوك در جاجرم، قسمت‌هایی از كوه اسدلی در بجنورد و كوه تكل قز در نوار مرزی راز و جرگلان نیز رویشگاه این گل است.
خراسان شمالی در شمال شرق كشور قرار دارد و تاكنون 350 گونه گیاهی در آن شناسایی شده كه 50 درصد این گونه ها جنبه دارویی و صنعتی دارد.
ب/5132