۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۳:۲۹
کد خبر: 83285973
T T
۰ نفر

آمار بازداشت فعالان محيط ‌زيست در انگليس ركورد زد

۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۳:۲۹
کد خبر: 83285973
آمار بازداشت فعالان محيط ‌زيست در انگليس ركورد زد

لندن - ايرنا - تظاهرات هزاران تن از فعالان محيط ‌زيست در پايتخت انگليس در ششمين روز متوالي، در حالي بدون هيچ دورنمايي از پايان اين نافرماني مدني سپري شد كه رئيس پليس لندن اعلام كرد تاكنون عملياتي با اين تعداد از بازداشت سابقه نداشته است.

به گزارش بامداد يكشنبه ايرنا، «كرسيدا ديك» اولين مقام رسمي انگليس است كه تظاهرات روزهاي گذشته در لندن را محكوم كرد و آن را يك 'اخلال عذاب‌آور' توصيف كرد.
رئيس پليس لندن گفت، در طول 36 سال خدمت در اداره پليس، سابقه نداشته كه تنها در يك عمليات 750 تن بازداشت شوند. 'اين نشان مي‌دهد كه ما تا چه اندازه مصمم هستيم اما اين وضعيت روي توان ما تأثير گذاشته و براي بسياري از مردم لندن عذاب‌آور بوده است.'
وي از تظاهرات كنندگان خواست تا در يك نقطه‌ي شهر تجمع كرده و دست ازآنچه او اعتراض غيرقانوني در ساير نقاط شهر ناميد برداشته يا به خانه‌هايشان برگردند. «ديك» اعتراف كرد اين وضعيت، زندگي عادي مردم و كسب‌وكار مردم را مختل كرده و تداوم آن آمار بازداشت‌ شدگان را بيشتر خواهد كرد.
فعالان محيط‌ زيست از دوشنبه گذشته پنج نقطه پرتردد شهر ازجمله مقابل پارلمان را قرق كرده، روي خيابان، ساختمان‌ها و متروي شهر در حمايت از محيط‌ زيست شعارنويسي كرده و شب‌ها را در چادرهايي كه وسط خيابان علم كرده‌اند استراحت مي‌كنند. معترضان روز شنبه همچنين دامنه اعتراضات خود را گسترش داده و برخي از شاهراه‌هاي اصلي ورود به مركز شهر را هم قرق كردند.
پليس لندن با 200 نيروي كمكي از پاسگاه‌هاي شهرهاي اطراف لندن، در تلاش است تا تظاهرات را به يك نقطه محدود و از گسترش بي‌نظمي در شهر جلوگيري كند، اما تاكنون موفق نبوده است.
مأموران پليس البته جمعه گذشته موفق شدند تا قايق صورتي‌رنگ بزرگي كه توسط فعالان محيط‌ زيست در ميدان آكسفورد در قلب لندن نصب‌ شده بود را خارج كنند. اين قايق به نام خانم «برتا كاسيريس» از فعالان محيط ‌زيست نام‌گذاري شده و به‌ عنوان سكويي براي سخنراني معترضان در روزهاي گذشته مورداستفاده قرار مي‌گرفت.
پليس هنوز موفق نشده است تا تعداد زياد معترضاني كه در سرتاسر خيابان آكسفورد را قرق كرده‌اند متفرق كند. برخي تصاوير منتشرشده در رسانه‌ها نشان مي‌دهد كه مأموران پليس، دست و پاي معترضان را گرفته و با خشونت به داخل خودروهاي ون مي‌اندازند. در همين حال، برخي گزارش‌ها از احتمال ورود ارتش براي پايان دادن زوري به تظاهرات فعالان محيط ‌زيست حكايت دارد.
گروه قيام عليه انقراض به‌عنوان برگزاركننده اصلي و رهبري اين تظاهرات سه درخواست اصلي دارد: از دولت مي‌خواهد كه درباره تغييرات آب و هوايي حقيقت را بگويد؛ سطح آلايندگي‌هاي ناشي از گاز سمي دي‌اكسيد كربن تا سال 2025 ميلادي به صفر برساند و يك گروه از شهروندان نيز بر اين فرآيند نظارت كند.
آن‌ها مي‌گويند كه تا رسيدن به درخواست‌هاي خود دست از تظاهرات بر نخواهند داشت.
سازمان ملل متحد در گزارشي هشدار داده است كه تنها 12 سال براي جلوگيري از فاجعه گرم شدن زمين فرصت باقي‌مانده است. در اين گزارش نسبت به مواردي همچون خسكشالي، گرم شدن زمين و آب شدن يخ‌هاي دو قطب زمين هشدار داده ‌شده است.
جرقه تظاهرات اعتراضي عليه تغييرات آب و هوايي اولين بار در مردادماه گذشته آغاز شد كه يك دختر دانش‌آموز 16 ساله به نام «گرتا سان برگ» با دست داشتن شعارنوشته‌اي در اعتراض به تغييرات اقليمي، در مقابل پارلمان سوئد تحصن كرد. ازآن‌پس گفته مي‌شود كه هر هفته نزديك به 70 هزار دانش‌آموز در سراسر جهان در اعتراض به همين مساله دست به تظاهرات مي‌زنند.
سان برگ كه تاكنون با پاپ فرانسيس رهبر كاتوليك‌هاي جهان ملاقات و در پارلمان اروپا سخنراني كرده است قصد دارد تا در روزهاي آينده درباره اهميت تغييرات اقليمي با مقام‌هاي دولت انگليس ديدار كند. او همچنين تمايل دارد تا در تظاهرات فعالان محيط‌زيست لندن شركت كند و دراين‌باره گفته است: براي جلب‌توجه درباره بحران آب و هوايي، نافرماني مدني يك امر ضروري است.
اروپام ** هـ ن **شبس**1613