به گزارش خبرنگار ایرنا منصور غلامی، سه شنبه در نشست با فعالان علم و فناوری و شركت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارك علم و فناوری استان فارس در شیراز با تاكید بر اینكه برای توسعه كشور باید از مسیر فناوری عبور كنیم، اظهار داشت: سال های طولانی است كه كشور ما وارد كننده انواع فناوریهاست و در بعضی مقاطع نیز پیشرفته ترین و به روزترین فناوری های دنیا را وارد كردهایم.
وی ادامه داد: وابستگی زیادی به فناوریها و تولیدات كشورهای دیگر داریم كه بدون تردید ادامه این وضعیت، تبعاتی هم در پی خواهد داشت.
غلامی اضافه كرد: در سیاست های كلان و توسعه آموزش عالی كشور، حمایت بیشتر و قوی تری از بخش فناوری انجام خواهد شد.
وزیر علوم افزود: اگر چه تاریخچه ورود كشور ما به حوزه فناوری زیاد نیست اما باید با تلاش همه مسئولان و صبر پیشه كردن صاحبان فكر و نوآوری، به سمت رونق فضای كسب و كار شركت های دانش بنیان حركت كنیم تا به تبع آن شتاب بیشتری در توسعه كشور ایجاد شود.
** دیوان سالاری از موانع فرا روی شركت های دانش بنیان است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عدم آشنایی بعضی از بخشها با حوزه های دانش بنیان، احتیاط زیاد مدیران و دیوان سالاری (بوروكراسی اداری) موجود، از جمله موانع فراروی شركت های دانش بنیان فعال در كشور است.
غلامی بیان كرد: شناخت بخش های مختلف و همچنین ارتباط گیری با مسئولان دلسوز از جمله مواردی است كه می تواند مسایل و موانع پیش روی شركت های دانش بنیان را برطرف كند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: به جز حمایت هایی كه از طریق این وزارتخانه و پارك های علم و فناوری از شركت های دانش بنیان می شود باید كمك هایی از سوی سایر دستگاه های اجرایی به این امر اختصاص داده شود.
وی اظهار داشت: مروری بر تاریخچه شركت های موفق دانش بنیان، موید این است كه صبر و تلاش 2 مولفه مهم آنها در مسیر پیشرفت بوده است.
غلامی بیان كرد: حمایت دستگاه هایی كه اقدام به صدور مجوزهای مختلف در حوزه تولید و صادرات می كنند، پرداخت تسهیلات بانكی مناسب و همچنین استفاده از محصولات شركت های دانش بنیان در داخل كشور، از جمله مواردی است كه در موفقیت هر چه بیشتر اینگونه شركت ها تاثیر گذار است.
این مقام مسئول ادامه داد: پارك های علم و فناوری، وظیفه حمایت قانونی از شركت های نو پا (استارت آپها) و شركت های دانش بنیان را برعهده دارند تا ایده های خلاقانه با روش های تولیدی به محصول تبدیل شود.
غلامی افزود: همچنین همه دستگاه های ذی ربط باید تلاش كنند تا رونق فضای كسب و كار شركت های دانش بنیان با سرعت مطلوبی به پیش رود زیرا بخش قابل توجهی از آینده كشور ما در زمینه توسعه اقتصادی وابسته به فعالیت هایی است كه در مراكز رشد و پارك های علم و فناوری انجام می شود.
در ادامه این نشست از سامانه هوشمند سازی جایگاه های سوخت گاز طبیعی فشرده (CNG) كه توسط یكی از شركت های مستقر در پارك علم و فناوری فارس ساخته شده، رونمایی شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین پیش از شركت در این نشست، در آیین افتتاح مجتمع كارگاهی پایلوت فناوری شركت كرد.
این واحد كارگاهی به شركت های دانش بنیان مستقر در پارك علم و فناوری فارس كمك می كند تا ایده و طرح های علمی خود را به مرحله تجاری سازی برسانند.
9873 /6118 /2027
وزیر علوم:از ظرفیت های حوزه فناوری به درستی استفاده نشده است
۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۳۵
کد خبر:
83289389
شیراز-ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ظرفیت های بسیاری در حوزه فناوری كشور وجود دارد اما تا كنون موفق نشده ایم از این ظرفیت ها به درستی استفاده و آنها را تقویت كنیم.