به گزارش ايرنا سيده معصومه دستغيب، چهارشنبه در نخستين نشست كارگروه بانوان و خانواده در سال 98 بيان داشت: اين سند كه هفته آينده در نخستين اجلاس زنان كل كشور و مديران با تاييد و حضور معاون امور زنان و خانواده رئيس جمهوري در شيراز رونمايي خواهد شد، پنج موضوع اساسي را در برميگيرد.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري فارس افزود: اين سند حاوي اطلاعاتي مهم همچون، جدول مقايسه شاخص استاني و كشوري است و وضعيت حوزه زنان و خانواده فارس را با ميانگين كشوري مقايسه كرده است.
دستغيب، با بيان اينكه يكي از اطلاعات اين سند، اعلام ميزان بيكاري زنان داراي تحصيلات عالي در استان فارس است، اظهار داشت: با آنكه زنان فارس به لحاظ تحصيلات دانشگاهي در رتبه دوم پس از تهران قرار دارند اما موضوع بيكاري اين دسته از زنان بسيار قابل تامل است.
وي، همچنين به پايين بودن مشاركت زنان فارس در حوزههاي سياسي و اجتماعي اشاره كرد و گفت: بر اساس اين سند، مشاركت زنان در اين امور از ميانگين كشوري پايينتر است كه به دليل عدم آگاهي، عدم حمايت اجتماعي و دولتي، بافت سنتي مردسالاري و عدم اعتماد به نفس زنان است.
دستغيب اضافه كرد: در اين سند نيز به افزايش سن ازدواج دختران و كاهش ميزان ازدواج پرداخته شده است، كه ضرورت پژوهش و بررسيهاي بسياري در اين مورد را آشكار ميسازد.
مديركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به فعاليتهاي اين كارگروه در سال 97 اظهار داشت: كارگروه بانوان و خانواده در سال گذشته، هفت نشست برگزار كرد كه از جمله دستاوردهاي آن، ايجاد شوراهاي سلامت، اشتغال، كارآفريني و تعامل و حقوق كودك بوده است.
** كتاب 'آنچه زنان بايد بدانند' ثمره فعاليت در حوزه بهداشت زنان است
دستغيب، يكي از ثمرات اين نشست ها را انتشار كتاب ' آنچه زنان بايد بدانند' برشمرد و گفت: ضرورت نگارش و آموزش اين كتاب كه با همكاري كميته امداد نگاشته شده است در شوراي سلامت اين كارگروه از سوي 15 پزشك متخصص بانوان اعلام شد.
او افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته، بيشترين مراجعه زنان به مراكز درماني به دليل ابتلا به بيماريهاي زنان است كه نشاندهنده ناآگاهي بانوان از وضعيت سلامت خود است، به گونهاي كه بيشتر اين مراجعهكنندگان حتي از قشرهاي تحصيلكرده هستند.
مديركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس با تاكيد بر اينكه بيماري هاي زنان درمانپذير، قابل پيشگيري و قابل آموزش است، گفت: اين كتاب با هدف آموزش به زنان در دانشگاهها، ديگر مراكز و سازمانها ارايه و در فرهنگسراها نيز آموزش آن در يك دوره چهار ساعته انجام خواهد شد.
**زمينه كارآموزي زنان سرپرست خانوار فراهم شده است
مديركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس در قسمت ديگري از مطالب خود، با اشاره به اينكه تعداد زنان سرپرست خانوار در استان فارس از ميانگين كشوري بالاتر است، اظهار داشت: طرح توانمند سازي بانوان سرپرست خانوار در سكونتگاه هاي غيررسمي كه زير پوشش كميته امداد و بهزيستي نيستند، با همكاري اداره كل فني و حرفهاي فارس از سال 97 كليد خورده است.
دستغيب ادامه داد: بانوان يا دختران بالاي 18سال ساكن در سكونتگاه هاي غير رسمي ميتوانند به صورت رايگان در كلاسهاي فني و حرفهاي شركت كنند، مهارت بياموزند و وارد بازار كار شوند.
مديركل فني و حرفه اي استان فارس هم كه در اين نشست حضور داشت در مورد آموزش بانوان مناطق ياد شده، گفت: 625 نفر از بانوان محلات ده پياله، سعدي، سهل آباد، شهرك بهار، مهدي آباد و كوشك ميدان شيراز در سال 97 با شركت در كلاس هاي طراحي دوخت، نازك دوزي، كاشت گياهان دارويي، پرورش قارچ، بافت فرش، گليم و گبه، آموزش هاي لازم را فرا گرفتند.
حشمت كوشكي افزود: اين آموزشها كوتاه مدت بود و براي آنها دوره هاي تكميلي نيز برگزار خواهد شد.
او بيان كرد: اين طرح در شهرستانهاي كازرون و مرودشت هم آغاز شده است و تا فراهم آمدن زمينه اشتغالزايي سرپرستان خانوار و دختران آنها ادامه خواهد يافت.
7375 /6118
شيراز-ايرنا- مديركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس گفت: سند ارتقاي وضعيت زنان و خانواده در استان فارس با جمعآوري اطلاعات از سازمانها و دستگاههاي مختلف تدوين شده است.