«عباس آرگون» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه بورس كالا يك بستر مناسب براي معرفي و حمايت از كالاي ايراني است، افزود: ميتوان با ارائه بيشتر محصولات در بورس كالا اين امكان را به وجود آورد كه از توليدكننده كالاي باكيفيت ايراني، حمايت بيشتر و بهتري صورت گيرد.
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: توسعه كسبوكار در هر كشور نيازمند برقراري ارتباط ميان توليدكننده و مصرفكننده آن محصول است، يكي از بسترهاي اصلي كه ميتواند زمينه ساز برقراري ارتباط فروشنده و خريدار به شكل سالم و با شفافيت و به دور از فساد باشد، بورس كالا است.
**بهره گيري هوشمندانه دولت از بورس كالا
آرگون با تاكيد بر اينكه بورس كالا به عنوان يكي از اركان بازار سرمايه مي تواند با ايجاد شفافيت و رقابت نقشي مهم در رفع دغدغههاي فعالان اقتصادي ايفا كند، گفت: با عرضه حداكثري محصولات با كيفيت داخلي در بورس كالا در وهله اول يك ساماندهي و نظم در مبادلات داخلي رقم مي خورد؛ همچنين به دليل شفافيت حاكم در معاملات، امكان نوسانات قيمت كاذب و ايجاد شايعات و اخبار غير رسمي به وجود نمي آيد؛ علاوه بر اين، دولت و مسئولان تصميم گير نيز مي توانند بدون دخالت در روند معاملات به طور مستمر سيگنال هاي معاملاتي را دريافت كرده و بهترين اقدام را به منظور تنظيم بازار اتخاذ كنند.
وي افزود: عرضه محصولات در بورس كالا و كشف واقعي قيمت ها در وهله بعد، امكان رقابت كالاهاي ايراني با محصولات خارجي را مهيا مي كند.
به گفته اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران، علاوه بر موارد فوق، بورس كالا از جمله بسترهايي است كه در تأمين مالي بنگاه ها در حوزههايي مانند محصولات صنعتي، پتروشيمي و كشاورزي مؤثر بوده است و با بهره گيري از ابزارهاي مختلف، مي توان در شرايط تحريم، به توليدكنندگان در جذب نقدينگي كمك كند.
** بورس كالا گذرگاه توسعه بخش خصوصي
وي با تاكيد بر اينكه عمده اقتصاد ايران، دولتي است و بخش خصوصي نقشي پررنگ ندارد، افزود: اگر عزم جزم كردهايم كه مسير توسعه را طي كنيم و از مزاياي توسعه يافتگي بهرهمند شويم، چارهاي نداريم جز آنكه ضمن حمايت از بخش خصوصي، نقش و وزن آن را در اقتصاد كشور افزايش داده و به سكاندار حوزه اقتصاد تبديل كنيم.
آرگون گفت: همينجاست كه اهميت بورس كالا بهعنوان گذرگاهي مناسب براي تحقق توسعه اقتصادي و عرصه جذب و رقابت آزاد و شفاف فعالان بخش خصوصي آشكار ميشود.
اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران در اهميت فراهم كردن زمينه رقابت آزاد در اقتصاد اظهار داشت: فلسفه وجودي و مأموريت اصلي بورس كالا كشف قيمت بر مبناي عرضه و تقاضا بوده و ضروري است اين كشف قيمت، فارغ از هر گونه دخالتي باشد. در اين بين اگر دولتها قصد كنند كه نرخ كالايي را مشخص يا رقابت را محدود كنند، در واقع نه تنها ماموريت بورس كالا بلكه اصول اقتصاد را زيرپا گذاشته اند.
به گفته آرگون، در بورس كالا قيمت محصولات، بايد خروجي مكانيزم بازار باشد تا نقطه تعادلي ميان عرضه و تقاضا ايجاد شود. اين در حالي است كه مطابق تجارب جهاني، دخالت دولتها مانعي جدي بر سر راه رقابت آزاد است و متناسب با ميزان ورود دولتها به اقتصاد و نقش آن در تعيين قيمت ها، بخش خصوصي انگيزه ورود به اقتصاد، حوزههاي سرمايهگذاري و رقابتي را از دست ميدهد. بنابراين، هرچقدر ما بتوانيم خود را با استانداردهاي جهاني هماهنگ كنيم و به قواعد پذيرفته شده اقتصاد در دنيا احترام بگذاريم، كارآمدي بورس كالا هم افزايش خواهد يافت و توسعه و شفافيت بيشتري به اقتصاد كشور تزريقشده و رونق توليد به ارمغان خواهد آورد.
وي تاكيد كرد: با اين تفسيرها تقويت و حمايت از توسعه بخش خصوصي راهكار توسعه كشور است اما تا زماني كه بخش خصوصي واقعي ما بسيار نحيف باشد، قادر نخواهيم بود توقعات و مطالبات موجود در زمينه ارتقاي بهرهوري را تأمين كنيم.
اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران در پايان بورس كالا را تابع وضعيت اقتصادي كشور دانست و گفت: اگر تدابير ضدتحريمي مقامات كشور و اقدامات براي رونق توليد كارساز باشد، شاهد عرضه محصولات با كيفيت و كميت مناسب در بورس كالا خواهيم بود كه در اين صورت بخش توليد لطمه اي نخواهد ديد و رشد مي كند، اما اگر تحريمها، عرصه را بر توليدكنندگان تنگ كنند و تصميم هاي غيركارشناسي براي توليد گرفته شود، شرايط سخت خواهد شد.
اقتصام**9206**9189
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران در گفت و گو با ايرنا تشريح كرد:
رقابت محصولات ايراني و خارجي در بورس كالا
۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۵۸
کد خبر:
83295758
تهران- ايرنا- عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران گفت: در صورتي كه در اقتصاد كشور شاهد بزرگ تر شدن بخش خصوصي باشيم به طور حتم آسيبپذيري در حوزههاي مختلف كمتر خواهد شد.