۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۵۶
کد خبر: 83298824
T T
۰ نفر
همايش راهكاهاي تامين مالي از طريق سرمايه در قزوين برگزار شد

قزوين - ايرنا - همايش راهكارهاي تامين مالي از طريق بازار سرمايه روز چهارشنبه توسط اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي قزوين برگزار شد.

به گزارش ايرنا در اين همايش موضوعاتي چون تامين بازار سرمايه از لحاظ نظارتي و شرعي، ابزارهاي تامين مالي بازار سرمايه و روش هاي معمول آنها، نحوه خريد و فروش در بورس كالا و روش هاي تجاري سازي ايده هاي شركت هاي دانش بنيان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي قزوين در اين همايش گفت: براي رونق صنايع و توليد كشور، سرمايه گذاري ها بايد از بانك ها به سمت بورس و بازار سرمايه برود.
مهدي بخشنده افزود: در شرايط امروز كشور كه تهديد ها و تحريم هاي اقتصادي عليه ايران شدت گرفته بايد اين موضوع را به يك فرصت تبديل كرد.
وي اضافه كرد: صنعت ايران از توانمندي هاي لازم برخوردار است و در تمام سال هاي تحريم توانسته روي پاي خود بايستد اما تداوم اين وضعيت نياز به تامين مالي دارد وگرنه با مشكل بزرگي مواجه خواهيم شد.
بخشنده با بيان اينكه بايد از بانك ها براي تامين مالي فاصله گرفت، ادامه داد: كشورهاي توسعه يافته راهكارهاي تامين مالي از طريق خريد سهام بورس را در پيش گرفته اند و امروز بورس، نقش اول را در پشتيباني مالي واحدهاي توليدي بر عهده گرفته است.
مدير گروه ابزارهاي مالي مركز پژوهش و مطالعات اسلامي سازمان بورس و اوراق بهادار نيز در اين همايش گفت: براي رونق توليد، جذب منابع از اهميت بالايي برخوردار است و بايد راه هاي آن را مشخص كرد تا مانند خون در رگ هاي شركت ها جريان يابد.
ميثم حامدي افزود: بانك ها اولين منبع تامين مالي هستند و شركت ها كه مشكل سرمايه در گردش دارند اولين مرجعشان همين بانك ها هستند اما بايد بدانيم كه به جز بانك بازار بورس نيز وجود دارد.
وي اضافه كرد: خوشبختانه امروز امكان ابزارسازي و نهادسازي در بازار سرمايه ايجاد شده و نهادهاي مختلف براي تامين مالي ايجاد شده اند.
حامدي ادامه داد: اگر قرار است در رونق توليد بازار سرمايه سهيم باشيم شناخت ابزارها و نهادها و رويه هاي ايجاد شده توسط فعالان بازار و تقاضا براي اين كار بايد افزايش يابد.
وي گفت: يكي از مزيت هاي بازار سرمايه اين است كه ابزارهاي مختلفي را نيز بر اساس نيازهاي مختلف شركت ها و دولت ايجاد كرده كه از جمله آنها مي توان به اسناد خزانه اسلامي اشاره كرد.
حامدي خاطرنشان كرد: در كميته فقهي سازمان بورس اواق بهادار كه نظارت شرعي و تصويب ابزارها از طريق آن انجام مي شود ابزارهايي از جمله اوراق وقف و يا اوراق براي سيلاب اخير وجود دارد.
حامدي اظهار داشت: اوراق قرض‌الحسنه بلند مدت با امكان وقف كه هم مصوبۀ كميتۀ فقهي سازمان بورس را داشته و هم دستورالعمل آن در سال 90 به تصويب هيات مديره سازمان رسيده، يكي از در دسترس ترين ابزارها براي كمك به بازسازي مناطق آسيب ديده از حوادث و بلاياي طبيعي از جمله سيل اخير است.
مدير گروه بازارها و ابزارهاي مالي مركز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامي سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بسياري از اشخاص قصد كمك بدون بازگشت دارند، اين اوراق قرض الحسنه مي‌تواند با قابليت وقف ورقۀ بهادار منتشر شود.
7388/6012