۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۳۱
کد خبر: 83299990
T T
۰ نفر

سند بوم سازگان زاگرس كشور تدوين شد

۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۳۱
کد خبر: 83299990
سند بوم سازگان زاگرس كشور تدوين شد

شهركرد- ايرنا- معاون حفاظت امور اراضي سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور گفت: براي نخستين بار سند بوم سازگان زاگرس در كشور تهيه و تعريف شده است.

به گزارش ايرنا، بهمن افراسيابي چهارشنبه شب در جلسه شوراي هماهنگي و برنامه ريزي اداره كل منابع طبيعي چهارمحال و بختياري افزود: با توجه به كاهش بارندگي و گسترش پديده خشكيدگي جنگل‌هاي زاگرس در سال‌هاي گذشته و اجراي اقدامات مديريتي و حفاظتي ويژه براي كنترل اين پديده، سياستهاي اجراي اين سند به 11 استان زاگرس نشين ابلاغ شده است.
به گفته وي، در سند بوم سازگان زاگرس ، توسعه جنگل و طرح هاي حفاظت تعريف شده، كه نقش محوري اجراي اين سند با اولويت بهره برداران و مردم تعريف شده است.
افراسيابي اظهار داشت: در قالب بوم سازگان زاگرس ، اقدامات پايدار در جهت حفظ و توسعه جنگل اجرا مي شود.
معاون حفاظت امور اراضي سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور گفت: براي اجراي اين سند در 11 استان زاگرس نشين
كشور بيش از 5 هزار ميليارد ريال اعتبار پيش بيني شده است.
وي ، با تاكيد بر اينكه اين سند در سال اجرايي مي شود، افزود: اجراي عمليات آبخيزداري در جنگل هاي زاگرس، شناسايي گلوگاه هاي قاچاق ، انجام بهره برداري در قالب طرح هاي جنگل داري چند منظوره و ممنوعيت زراعت در زير آشكوب جنگل‌ها از برنامه هاي است كه در اين سند پيش بيني شده است.
به گزارش ايرنا، جنگل هاي زاگرس حدود 6 ميليون هكتار است كه عمده پوشش جنگلي اين منطقه بلوط ايراني است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري نيز در اين نشست با اشاره به اينكه 86 درصد وسعت استان با يك ميليون و 653 هزار هكتاري اين استان را عرصه هاي ملي تشكيل مي دهد، گفت: مساحت عرصه هاي ملي استان يك ميليون و 400هزار هكتار است.
علي محمدي مقدم افزود: 7 درصد اين ميزان را مراتع و 22 درصد را جنگل تشكيل مي دهد.
به گفته وي، در سال هاي گذشته كاهش بارش و تغيير اقليم از مهمترين دلايل تخريب منابع طبيعي بوده كه اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري به منظور كاهش خسارتهاي منابع طبيعي موثر بوده است.
وي گفت: بارش هاي يك ماه اخير در استان به نسبت بالاتر از ميانگين 50 سال گذشته بود، به گونه اي كه بيشترين ميزان بارش در شهرستان كوهرنگ رخ داد.
وي گفت: اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري در استان از بروز سيلاب هاي خطر آفرين جلوگيري و ميزان فرسايش خاك و تخريب عرصه هاي ملي، كشاورزي و جنگلي را كاهش داد.
به گفته وي، در بارش هاي اخير در سراسر كشور كه منجر به جاري شدن سيل شد، همراه با گل و لاي بود كه مي توان با اجري طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري از بروز اين اتفاقات جلوگيري كرد.
معاون حفاظت امور اراضي منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري نيز گفت: هم اكنون در يك ميليون و 360 هزار هكتار از اراضي ملي استان طرح مميزي اجرا شده است.
برمك اسلامي افزود: هم اكنون 98 درصد اراضي ملي معادل يك ميليون و 306 هزار هكتار از اراضي ملي سند صادر شده است و 53 هزار هكتار باقيمانده پلاك هاي كوچك در حاشيه شهرهاست.
وي اظهار داشت: طرح كاداستر نيزدر 252 هزار هكتار از اراضي ملي استان اجرا و سند هاي تك برگي صادر شده است.
به گفته وي، هم اكنون يك ميليون و 54 هزار هكتار از اراضي استان داراي سند مالكيت دفترچه ايست.
اسلامي اظهار داشت: از 156 هزار هكتار پلاك جنگلي كه در حوضه هاي آبخيز قرار دارد 122هزار هكتار داراي سند هستند.
وي گفت: در استان 30 حوضه آبخيز فعال است.
به گزارش ايرنا، معاون حفاظت امور اراضي سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور در سفر 2 روزه به استان چهارمحال وبختياري از اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري استان بازيد خواهد كرد.
7360/