۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۵۷
کد خبر: 83300169
T T
۰ نفر
معاون منابع طبیعی: عشایر در 53 سامانه همدان مستقر می شوند

همدان- ایرنا- معاون فنی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: عشایر از نیمه اردیبهشت امسال در 53 سامانه این استان مستقر می شوند.

عباس قبادی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان كرد: با گذشت 45 روز از فرارسیدن فصل بهار عشایر كوچنده با جمعیتی حدود 11 هزار و 500 تن در قالب هشت گروه وارد استان می شوند.
وی اضافه كرد: عشایر شامل ایلات تركاشوند، ترك یارم طاقلو، جمهور و طوایف چون مگسه، خزایی و زوله هستند كه از طریق ایل راه های سنتی و جاده های كوهستانی با پیمودن 150 تا 650 كیلومتر وارد همدان می شوند.
معاون فنی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: عشایر از مناطق قشلاقی در استان های لرستان، خوزستان، كرمانشاه و ایلام از طریق چهار گلوگاه واقع در شهرستان های ملایر، نهاوند، اسدآباد و تویسركان وارد مناطق ییلاقی در استان همدان می شوند.
قبادی گفت: آنها مدت زمانی از بهار و فصل تابستان را در 53 سامانه عشایری در شهرستان های همدان، ملایر، نهاوند، اسدآباد و تویسركان در دامنه كوه الوند سپری می‌كنند.
وی افزود: شهرستان های همدان با 20 سامانه و نهاوند با 17 سامانه پذیرای بیشترین تعداد عشایر در استان بوده و سه شهرستان فامنین، رزن و كبودراهنگ نیز بدون سامانه عشایری هستند.
معاون فنی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه كرد: از نظر گویشی، عمده عشایر استان به زبان تركی و كردی صحبت می‌ كنند.
قبادی گفت: اداره كل منابع طبیعی همدان با شروع فصل بهار برای مدیریت تقویم كوچ و جلوگیری از كوچ زود هنگام عشایر كه اغلب عشایر غیر مجاز هستند اقدام به بهره گیری از تیم های كنترل كوچ می كند.
وی افزود: این تیم ها در 6 گلوگاه اصلی همدان مستقر شده و تا زمان اعلامی در تقویم كوچ به دلیل آماده نبودن شرایط مناسب چرا در سامانه‌های عشایری و احتمال درگیری با كشاورزان، از ورود دام عشایر به استان جلوگیری می كنند.
معاون فنی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه كرد: حضور به موقع دام و متناسب با ظرفیت مراتع علاوه بر كنترل آتش‌سوزی و تقویت خاك مراتع، موجب گسترش بذر گیاهان خوش‌خوراك و گیاهان دارویی در سطح مراتع می‌شود.
قبادی بیان كرد: حضور عشایر در سطح مراتع و حفاظت از عرصه‌های طبیعی توسط آن‌ها موجب توسعه صنعت «اكو توریسم» در منطقه شده و راه را بر سود جویان از جمله زمین خواران و بهره برداری شدید از محصولات فرعی، می بندد.
وی اظهار داشت: عشایر پس از ورود و استقرار در استان چند ماهی در همدان به سر می برند سپس از اواخر شهریور با سرد شدن هوا شروع به كوچ پاییزه كرده و به سمت مناطق گرمسیر در قشلاق حركت می‌كنند.
وی ادامه داد: بیشتر عشایر مستقر در همدان، استان‌های كرمانشاه، ایلام و خوزستان از جمله غرب كرخه و دشت عباس را به عنوان مقصد كوچ خود به قشلاق انتخاب می كنند.
7526/2087