۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۲۱
کد خبر: 83309817
T T
۰ نفر

تشخیص سرطان مغز با زهر عقرب

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۲۱
کد خبر: 83309817
تشخیص سرطان مغز با زهر عقرب

تهران- ایرنا- محققان مركز پزشكی سیدرز ساینای واقع در كالیفرنیا، با استفاده از یك دوربین بسیار حساس نزدیك به مادون قرمز و یك عامل تصویربرداری خاص كه از نوعی اسید آمینه موجود در زهر عقرب ساخته می‌شود، تكنیك جدیدی را برای تصویربرداری از مغز و شناسایی تومورهای مغزی بدخیم ابداع كردند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس، عامل تصویربرداری مورد استفاده در این تكنیك كه با عنوان BLZ-100 شناخته می‌شود، در واقع نوعی پپتید موجود در زهر عقرب است كه در یك فرآیند خاص، بهینه‌سازی و رنگدانه‌های فلوروسنت به آن افزوده شده است. این ماده غیرسمی بوده و به طور طبیعی با سلول‌های تومور مغز پیوند برقرار می‌كند و رنگدانه‌های فلوروسنت در برابر پرتوهای نزدیك به مادون قرمز شروع به درخشش می‌كنند. بدین ترتیب به سادگی می توان سلول‌های تومور را از بافت طبیعی مغز تشخیص داد.
در آزمایشات اولیه، از این ماده برای تشخیص سلول‌های تومور مغزی در 17 بیمار استفاده شد و محققان توانستند تومور را به نحو موثری شناسایی كنند. ماده BLZ-100 هیچ‌گونه عوارض جانبی قابل توجهی روی بیماران نداشت.
دوربین مورد استفاده در این تحقیقات نیز نمونه پیشرفته‌ای است كه امكان تصویربرداری با استفاده از پرتوهای نزدیك به مادون قرمز و پرتوهای نور سفید را به صورت همزمان فراهم می‌كند. پیش از این برای تهیه چنین تصاویری از چند دوربین حجیم در اتاق عمل استفاده می‌شد. اما این فناوری جدیدی امكان انتقال بین دو نوع تصویربرداری را به صورت لحظه‌ای در اختیار می‌گذارد.
در حال حاضر محققان این فناوری را در آزمایشات كلینیكی مختلف از جمله مطالعه سرطان مغز كودكان مورد بررسی قرار می‌دهند و در تلاشند تا قبل از دریافت مجوز سازمان غذا و دارو، آن را تكمیل كنند.
محققان معتقدند با استفاده از تركیب BLZ-100 می‌توان سایر انواع سرطان را نیز را تشخیص داد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریهNeurosurgery منتشر شده است.
علمی**9259**1485
۰ نفر