به گزارش روز یكشنبه خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، سنت وقف در حوزه علم و فناوری در كشور ما از زمان تأسیس اولین دانشگاه رواج پیدا كرد.
در یكصد سال اخیر با تأسیس دانشگاه تهران در سال 1313 خورشیدی، دانشگاه ها كانونی برای وقف بوده، بسیاری از افراد باغ ها و مزارع خود را برای ساخت دانشكده و خوابگاه های دانشجویی بكار گرفته و عده ای دیگر هم هزینههای شهریه و كمك هزینه دانشجویان را پرداخت می كرده اند.
اهمیت وقف در حوزه آموزش عالی به گونه ای است كه در حال حاضر پس از آستان قدس رضوی بیشترین موقوفات به دانشگاه تهران تعلق دارد.
اما وقف های مردم به دانشگاه ها به دو صورت مادی و معنوی صورت می گیرد، هر كس در حد توان از مال، وقت و مهارت خود در جهت رشد دانشگاه ها بهره می گیرد.
این روزها بسیاری از افراد از جمله دانشجویان كه از توان مالی بالایی برخوردار نیستند، وقت و مهارت خود را برای رشد دانشگاه ها بكار می گیرند.
بسیاری از دانشجویان از دوران دانشجویی در بنیادهای خیریه دانشگاه ها بخشندگی و داشتن مسئولیت در قبال هم نوعان خود را به درستی می آموزند و در نهایت با چنین تفكری همواره در جهت تعالی كشور گام برمی دارند.
**خیرپروری در جامعه اهمیت بسیاری دارد
محمود كمره ای رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران در گفت و گو با ایرنا درباره نقش فعالیت های داوطلبانه دانشجویان در بنیادهای خیریه بر رشد جامعه اظهار كرد: مراكز خیریه از جمله بنیاد حامیان دانشگاه تهران علاوه بر اعتلای كیفیت و كمیت فعالیت های دانشگاه در نظر دارد كه ایده انجام كار عرفی، مذهبی و ملی خیر را نیز میان جوانان تبلیغ كند.
وی افزود: بنیاد حامیان دانشگاه تهران ارتباط گسترده ای را با جامعه خیرین و واقفین كشور فراهم كرده است.
به گفته رئیس هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران، این بنیاد در نظر دارد تا با خیر پروری در راستای رشد و تعالی جامعه گام بردارد، دانشجویان با حضور در بنیادهای خیریه و مشاهده كمك های مادی و معنوی سایر خیرین به مسئولیت اجتماعی خود در قبال سایر افراد جامعه پی می برند.
كمره ای ادامه داد: دانشجویان علاوه بر منافع شخصی باید مسئولیت های اجتماعی خود در راستای تعالی جامعه را به درستی بشناسند، از این رو اهدای وقت و مال افراد هرچند كم روحیه امدادرسانی در افراد ایجاد می كند.
به گفته وی، خیرپروری در جامعه اهمیت بسیاری دارد، دانشجویان از دوران جوانی باید علاوه بر فراگرفتن تخصص و مهارت لازم، مسئولیت اجتماعی را هم بیاموزند.
وی خاطرنشان كرد: فعالیت های داوطلبانه دانشجویان در بنیادهای خیریه تكثر تعداد خیرین را هم برآورده می كند، در نتیجه آینده كشور به مراتب بهتر می شود.
**بیش از صد دانشجو دانشگاه تهران نذر وقت دارند
ناصر غلامی قائم مقام بنیاد حامیان دانشگاه تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا درباره فعالیت های داوطلبانه دانشجویان در این بنیاد اظهار كرد: در حال حاضر بیش از یكصد نفر از دانشجویان این دانشگاه به صورت داوطلبانه به طور مستمر و پروژه ای با بنیاد حامیان دانشگاه همكاری می كنند.
بنیاد حامیان دانشگاه تهران از سال 1393 فعالیت خود را آغاز كرد اما از دی ماه 1395 این بنیاد به صورت رسمی ثبت شد و با تلاش های بسیار توانسته تعداد خیرین را از 20 به 300 ،600 در نهایت بیش از 1300 نفر گسترش دهد.
وی افزود: نذر وقت دانشجویان بیشتر در امور تخصصی یا رویدادهای خاص است كه در بسیاری از موارد پس از فارغ التحصیلی دانشجویان نیز ادامه دارد.
این مسئول همچنین درباره زمینه همكاری دانشجویان با بنیاد حامیان گفت: بسیاری از فعالیت های اجرایی در بنیاد از جمله برگزاری مراسم ها، عكاسی، فیلمبرداری، تدوین، تهیه نشریات، آدمین اینستاگرام و تلگرام و انتشار كتابچه ها برعهده همیاران این بنیاد است.
غلامی در ادامه یادآورشد: بسیاری از دانشجویان دانشگاه تهران به عنوان نماینده بنیاد حامیان با استادان و سایر كاركنان دانشگاه صحبت می كنند تا افراد بیشتری به جمع خیرین افزوده شود.
**9491**1601**
تهران-ایرنا- فعالیت های داوطلبانه و نذر وقت دانشجویان در بنیادهای وقف دانشگاه ها گونه ای از وقف است كه در حال حاضر نه تنها به گذران امور خیریه ها كمك می كند بلكه به گفته كارشناسان جامعه را به سمت تعالی نیز پیش می برد.