سعيد نمكي پنجشنبه شب در مراسم افطاري ويژه دانشجويان استعدادهاي درخشان دانشگاه هاي علوم پژشكي سراسر كشور افزود: براي ماندگاري نخبگان در كشور بايد زير ساختهاي لازم را فراهم كنيم چرا كه اگر نخبگان قدر و منزلت نداشته باشند هيچ نخبهاي در كشوري باقي نميماند.
وزير بهداشت كه در دانشگاه علوم پژشكي ايران سخن مي گفت، ادامه داد: سياستهاي نخبگان در وزارت بهداشت در حال تدوين است، اين سياستها بايد به بنياد ملي نخبگان ارائه و سپس به تصويب برسد.
نمكي افزود: بايد شناسايي نخبگان انجام و زير ساختهاي حركت و رشد نخبه در كشور فراهم شود و معتقدم كه نبايد اين استعداد خدادادي را هدر دهيم بلكه بايد به عنوان امانت الهي به شكل پاكيزه از آن نگهداري كنيم.
** لزوم تاسيس شركت هاي دانش بنيان
وزر بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اظهار داشت: دانش نامههاي دانشجويان نبايد ارزبري داشته و در قفسههاي كتابخانهها خاك بخورند بلكه بايد اين دانشنامهها منتهي به شكلگيري شركتهاي دانش بنيان شود.
نمكي با بيان اينكه از دانشجوي نخبه بايد به عنوان يك ابزاري كارا در كشور استفاده شود، گفت: اما متاسفانه ساختار ما تبديل به وضعيتي شده است كه در نظام بروكراتيك تنه بزرگ و مغز آن كوچك است، اگر تحولي در نظام اجرايي كشور ايجاد نكنيم حتما به بن بست ميخوريم و معتقديم كه بايد راه را براي نخبگان باز كنيم.
اين عضو هيات دولت با تاكيد بر اينكه نبايد محدوديتي براي حضور نخبگان در كشور ايجاد كنيم، افزود: لاستيك با كيفيت ساختهايم درحاليكه اكثر ماشينهاي مورد استفاده ما پژو و پرايد است.
نمكي بيان كرد: آشنايي با نظام ارائه خدمت كم است و دانشجويان بايد جامع نگر باشند و براي رزيدنتها ضريبي را قائل ميشويم، نميتوانيم جلوي رشد نخبگان را بگيريم اما بايد فكري به حال حجم دانشجويان ارشد كنيم.
** سلامت دهان و دندان در كشور مورد كم توجهي است
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بيان كرد: در زمينه آموزش دندانپزشكي دچار مشكلاتي هستيم زيرا بسياري از اين افراد جامعه محور نيستند و تا زماني كه دندان پزشكها از يونيت خود را جدا نكنند، دندان پزشك به معناي واقعي نميشوند. امروزه سلامت دهان و دندان در كشور مورد كم توجهي است و از شاخصهاي سلامت دهان عقب هستيم.
وي افزود: امروزه 3600 دندان پزشك در بخش دولتي در حال فعاليت هستند و يك ميليون و 200 هزار دانش آموز در كشور داريم كه بايد سلامت دهان و دندان شان حفظ و از هرگونه پوسيدگي دندانهاي آنها پيشگيري كنيم.
نمكي در ادامه اين مراسم گفت: همواره انتظار نخبگان كشور از دولت و انتظار مردم و دولت از نخبگان وجود دارد و معتقدم كه دولتها و نظامها بايد نخبگان را شناسايي كنند.
وي ادامه داد: به نظر بنده شناسايي نخبه در دانشگاه و مدرسه نيست و ما بايد نخبگان را در خانوادهها شناسايي كنيم، نخبگاني داريم كه به دليل فقر و ديگر مشكلات شناسايي نميشوند بنابراين مسير زندگيشان تغيير ميكند زيرا فقر عامل رشد نيست و محروميت مانعي براي آن ميشود.
نمكي بيان كرد: وظيفه حكومتها اين است كه به جاي نخبه كشي، نخبه شناسي كنند و در اين هنگام بايد مسير را براي اين افراد باز كنند تا نخبگان در مسير رشد و تعالي قرار گيرند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ادامه داد: بايد مسير پيشرفت را فراهم كنيم در غير اين صورت نخبگان در مسير راه پياده و منصرف ميشوند و البته معتقدم كه بايد نخبه نوازي كنيم، زيرا با نخبگان يك مملكت نميتوان مانند افراد عادي رفتار كرد، زيرا عدالت در كشور اين نيست كه همه را با يك چشم ببينيم و حقوق كارگر با نخبه يكسان باشد.
** ضرورت بازنگري واحدهاي درسي، شيوههاي ارزيابي و درسي در آموزش علوم پزشكي
نمكي در ادامه اين مراسم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وزارت بهداشت در حوزه آموزش پزشكي برنامههاي تحول نظام آموزشي را در دست اجرا دارد تا با تكيه بر ظرفيت و توان نخبگان تحولي بزرگ در ساختار آموزشي ايجاد كند.
وي با اشاره به ضرورت بازنگري واحدهاي درسي، شيوههاي ارزيابي و درسي در آموزش علوم پزشكي گفت: بايد زير ساختهاي لازم در حوزه آموزش پزشكي را فراهم كنيم تا با حركتي رو به رشد و نظام ارائه خدمت بتوانيم موفقيت بيشتري در اين راه كسب كنيم.
نمكي افزود: دانشجويان بايد در حوزه نظام ارائه خدمت مطالب مهم را ياد بگيرند و در اين راستا استادان بايد بدانند كه چه مطالبي را به دانشجويان آموزش دهند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با تاكيد بر نخبه نوازي، شناسايي و كشف استعدادها، گفت: وزارت بهداشت در حال پيدا كردن راهكاري براي جذب نخبگان در كشور است، برخي از نخبگان به دليل نبود شرايط و زير ساختهاي اشتغال و ديگر مسائل به ديگر كشورها مهاجرت ميكنند.
وي افزود: تقويت شركت هاي دانش بنيان، پارك هاي علم و فناوري و نظام ارائه خدمت از جمله اقدام هاي وزارت بهداشت است.
** توانمند كردن دانشجويان مستعد در دستور كار وزارت بهداشت است
پروين پاسالار مدير امور نخبگان دانشجويان استعدادهاي درخشان وزارت بهداشت هم در اين مراسم گفت: امور نخبگان و استعداد درخشان وزارتخانه اقدام هاي خوبي براي نخبگان انجام داده است و ايجاد كميسيون عالي استعدادهاي درخشان، تدوين آئين نامه 40 امتيازي ويژه دانشجويان دكتراي حرفهاي و تدوين آيين نامه كميسيون ويژه استعدادهاي درخشان از جمله اين اقدام ها محسوب ميشود.
وي افزود: استفاده از بستر مناطق آمايشي با هدف استفاده حداكثري دانشجويان تدوين و آيبن نامه تحصيل همزمان دانشجويان مستعد دكتري حرفهاي ابلاغ شده است.
پاسالار با اشاره به برگزاري آزمون ارشد آموزش پزشكي براي رتبههاي برتر المپيادهاي علمي دانشجويي گفت: سند سياستي استعدادهاي درخشان در حال نهايي شدن است، همچنين درگاه كشوري تشكيل و سامانه ثبت اطلاعات دانشجويان مستعد راه اندازي شده است.
مدير امور نخبگان دانشجويان استعدادهاي درخشان افزود: امكان جابجايي دانشجو بين دو وزارت علوم و بهداشت و توانمند كردن دانشجويان مستعد از جمله ديگر كارهاي در دست اجرا است، علاوه بر آن گسترش فعاليتهاي بين المللي و ايجاد جشنوارههاي مختلف كار آفريني و ايده پردازي را هم در آيندهاي نزديك در دستور كار داريم.
شبد**9487**1953**
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي: نخبگان بايد در كشور منزلت داشته باشند
۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۲:۴۰
کد خبر:
83317121
تهران- ايرنا- وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به لزوم توجه به منزلت نخبگان و استفاده از ظرفيت آنها براي رفع مشكلات كشور اشاره كرد و گفت: اگر به جاي نخبه نوازي، آنها را در كشور ناديده بگيريم زمينه مهاجرت اين قشر فرهيخته را فراهم كرده ايم.