بیست و سومین دوره مسابقات دو و میدانی قهرمانی آسیا از یكم تا چهارم اردیبهشت در ورزشگاه خلیفه دوحه قطر برگزار شد.
شهلا محمودی، ژاله كاردان، الناز كمپانی، تكتم دستاربندان و مهسا میرزا طبیبی دو و میدانی كاران اعزامی ایران به مسابقات قهرمانی آسیا بودند كه همه آنها برای نخستین بار حضور در این رقابتها را تجربه میكردند.
دستاربندان در دوی 800 متر، محمودی در دوی 400 متر بامانع و الناز كمپانی در دوی 100 متر بامانع در همان مرحله مقدماتی حذف شدند. میرزاطبیبی هم در ماده پرش با نیزه با سه خطا در مانع 3.80 متر از دور رقابتها كنار رفت. كاردان در پرتاب دیسك بین هشت نفر هفتم شد و دستاربندان در دوی 1500 متر بین 18 نفر در رده پانزدهم ایستاد.
كاردان ملی پوش كشورمان پیش از این تجربه حضور در تورنمنت قزاقستان را داشت اما نبود اردو و نداشتن تجربه بین المللی مسیر او برای كسب موفقیت دشوار كرد.
ملی پوش پرتاب دیسك زنان ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطر نشان كرد: امكانات تمرینی نامناسب و نداشتن مربی، مهم ترین علت كسب نكردن مقام در مسابقات قهرمانی آسیا است. وقتی ورزشكاری بدون مربی باشد، كیفیت و عملكرد جسمانی آن فرد پایین می آید.
گرچه شاهد كمبود امكانات ورزشی برای زنان هستیم اما مردان این عرصه چون «احسان حدادی» توانسته اند زیر نظر مربیان خارجی خوبی چون «مك ویلكینز» درجه های افتخارآفرینی را یكی پس از دیگری طی كند.
كاردان امیدوار است بتواند همراه با حدادی در كمپ پرتابی در جزیره كیش كه با حضور «مك ویلكینز» مربی آمریكایی او برگزار می شود، حضور پیدا كند. اگر این امر صورت پذیرد اتفاق تاریخی در پرتاب دیسك زنان پس از چند سال رخ می دهد.
مشروح گفت و گوی «ژاله كاردان» پرتابگر دیسك را با ایرنا در متن زیر می خوانیم:
ایرنا: سطح مسابقات قهرمانی آسیا را چگونه ارزیابی كردی؟
- سطح این رقابت ها بسیار بالا و تجربه بسیار خوبی بود زیرا كشورهای دیگر بهترین های خود را به این رقابت ها فرستادند. برترین های پرتاب دیسك، زنان آسیایی و مردان اروپایی هستند.
ایرنا: پیش بینی می كردی كه در آنجا بتوانی مقامی كسب كنی؟
- به دلیل كسب ورودی در مسابقات جهانی قطر، با تمام تلاش در این رقابت ها حضور یافتم. در رشته پرتاب دیسك پیش بینی مدال نداشتم اما توانستم ركورد ملی را دوباره جا به جا كنم. پیش از این رقابت ها، تنها در 2 مسابقه ركوردگیری شركت كردم. تصور می كردم كه مقام سوم یا چهارم را بدست بیاورم. اما سه روز قبل از مسابقات متوجه شدم هشت ورزشكار در پرتاب دیسك بسیار ماهرتر از من هستند و اینگونه غافلگیرم شدم.
ایرنا: شرایط تمرینی شما با ورزشكاران این مسابقات چگونه بود؟
- شرایط تمرینی من با همه ورزشكاران حاضر در این رقابت ها بسیار متفاوت بود. امكانات تمرینی پایین و مربی نداشتم و این امر می تواند مهم ترین دلیل كسب نكردن مقام در مسابقات قهرمانی آسیا باشد. وقتی ورزشكاری بدون مربی باشد، كیفیت و عملكرد جسمانی آن فرد پایین می آید. گرچه برای بدست آوردن تجربه به این مسابقات رفتم تا در كنار نامداران این رشته، رقابت خوبی داشته باشم.
ایرنا: اتفاق خوبی در این مسابقات برایت پیش آمد؟
- بله، حضور احسان حدادی پرتابگر دیسك و نایب قهرمان المپیك در مسابقات قهرمانی آسیا یك امتیاز مثبت برایم محسوب می شد. اگر بتوانم اردوی مرتبی با وی داشته باشم می توانم ركورد خوبی بزنم. زیرا پرتاب دیسك نیازمند اهرم های بلند است. همچنین كمپ پرتابی در جزیره كیش برای حدادی و با حضور مك ویلكینز مربی آمریكایی وی برگزار می شود كه با مجید كیهانی رئیس فدراسیون دو و میدانی گفت و گو می كنم تا بتوانم در این كمپ حضور داشته باشم. اگر این امر صورت پذیرد اتفاق تاریخی در پرتاب دیسك زنان پس از چند سال رخ می دهد.
ایرنا: ارزیابی شما از موفقیت زنان در پرتاب دیسك چیست؟
-ركورد پرتاب دیسك زنان در ایران 50 متر است كه نسبت به كشورهای دیگر ركورد آنچنان بالایی نیست. زیرا با ورزشكاران به درستی تمرین نشده و برنامه ریزی بلند مدتی برای پیشرفت پرتابگرها وجود نداشته تا به ركورد خوبی در نوجوانی و جوانی دست یابند. این موفقیت ها نیازمند حمایت و برنامه ریزی همه جانبه فدراسیون است. به عنوان یك پرتابگر تاكنون با امكانات كمی توانستنم ركورد بزنم و فدراسیون باید قدم مثبتی برای دوومیدانی زنان بردارد.
ایرنا: به نظر می رسد كسب سهمیه المپیك بازی های 2020 توكیو دور از دسترس است، برای بدست آوردن آن باید چه اقدام های مهمی عملی شود؟
-تنها حمایت فدراسیون می تواند شرایط بهتری را برای ورزشكاران این رشته رقم بزند. لغو اردوها، كمبود وقت برای آمادگی جسمانی، نبود مربی، روانشناس، ماساژور، تجهیزات و زمین تمرینی مشكل ساز می شود. فدراسیون نباید به این امر اكتفا كند كه چون ورزشكار در اردو بسر می برد همه شرایط آنها فراهم است. اگر می خواهند در رشته خود حرفه ای باشیم باید همه امكانات و تجهیزات مدرن را برای ما فراهم كنند. همچنین برنامه ریزی اصولی تری را برای ورزشكاران تهیه كنند تا به آنان فشار وارد نشود. این برنامه ریزی ها باید یكسال قبل از مسابقات آسیایی یا جهانی باشد نه 2 ماه مانده به اعزام به این رقابت ها، زیرا ورزشكار از آمادگی جسمانی كافی برخوردار نیست. همچنین پس از بازگشت از مسابقات قهرمانی آسیا، اردویی برای دوومیدانی كاران پیش بینی نشده است. علاوه بر آن لیگ طلایی كه منبع درآمدی برای ما محسوب می شد، حذف شده است.
ایرنا: نگاه فدراسیون به دوو میدانی زنان چگونه است؟
- از زمانی كه كیهانی ریاست فدراسیون را برعهده گرفته است، بر تعداد اعزام ها افزوده شد. برای نخستین مرتبه در مسابقات قهرمانی آسیا 5 ورزشكار زن حضور یافتند. این موضوع نشان از توجه و برنامه ریزی برای دو و میدانی كاران زن است البته فدراسیون نگاه متمایزی نسبت به زنان ندارد.
ورزشی**9128**1067**
ملی پوش دوومیدانی زنان: بدون داشتن امكانات تمرینی به قطر رفتم
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۳۳
کد خبر:
83318018
تهران- ایرنا- ملی پوش پرتاب دیسك تیم ملی دوومیدانی زنان ایران با اشاره به اینكه بدون داشتن امكانات تمرینی و مربی در رقابت های قهرمانی آسیا در قطر حضور یافت، اظهار امیدواری كرد كه از این پس بتواند همراه با «احسان حدادی» و زیر نظر مربی آمریكایی او تمرین كند.