به گزارش روز يكشنبه پايگاه اطلاع رساني بنياد شهيد و امور ايثارگران، رحيم نريماني افزود: موزه شهدا در سال 1366 به محل جديد در خيابان طالقاني منتقل و بخش الحاقي و تكميلي اين موزه در سال 1384 به آن اضافه شد و اكنون تالارهاي 16 گانه شهدا به صورت رايگان، براي بازديد علاقه مندان داير است.
وي اظهار داشت: ساماندهي و توسعه بهره برداري از موزه با استفاده از ظرفيت تشكل ها و گروه هاي مردم نهاد، افزايش بازديد و برگزاري اردوهاي هدفمند با هدف پيوند مردم با موزه هاي شهدا در سراسر كشور ضروري است.
نريماني اضافه كرد: موزه شهدا 2 سال پس از پيروزي انقلاب در بنياد شهيد، آغاز به كار كرد و از همان روزهاي اول، يادگاريهاي شهداي نهضت امام(ره) و روزهاي اول جنگ در جبهه غرب و جنوب، اعم از عكس، وصيتنامه، دفترچه خاطرات، مدارك تحصيلي، سجاده، قرآن، تسبيح، قلمكاري، عينك مطالعه، نوار سخنراني، مقالات، كتابها و آثار هنري را براي نمايش داشت.
وي افزود: تشكيل «موزه شهدا» در بنيادشهيد بر مبناي يك فعاليت دانشجويي بوده است به اين ترتيب كه در سال 1359 نمايشگاهي از پوسترهايي با موضوع شهادت و انقلاب به همت عدهاي از دانشجويان علاقهمند برپا شد و اين نمايشگاه به واحد فرهنگي بنياد شهيد انقلاب اسلامي تحويل داده شد و نام موزه شهدا را از آن خود كرد.
مديركل اسناد و انتشارات بنياد شهيد افزود: روز جهاني موزه و هفته ميراث فرهنگي مجال بسيار خوبي است تا يادآوري كنيم در حوزه هايي مثل ايثار و شهادت چه كارهايي صورت گرفته است و در آستانه دهه پنجم انقلاب با ميراث بزرگ فرهنگي تاريخ كشور چه بايد كرد؛ موزه مركزي شهدا و 21 موزه شهيد در سراسر كشور هم اكنون به مثابه يك پرونده ارزشمند از گنجينه تصويري انقلاب اسلامي هستند و برخي آثار موزه شهدا منحصر به فرد و در رده آثار و ميراث فرهنگي ملي است.
وي تاكيد كرد: در حال حاضر توسعه بهره برداري از موزه با استفاده از ظرفيت تشكل ها و گروه هاي مردم نهاد، افزايش بازديد و برگزاري اردوهاي هدفمند با هدف پيوند مردم با موزههاي شهدا در سراسر كشور ضروري است.
نريماني ادامه داد: بي شك توسعه «خانه موزه شهيد» در سطح ملي و استاني، رويكرد تخصصي و اهتمام به هنرهاي تجسمي، برگزاري نمايشگاه گروهي هنرمندان در موزهها به منظور افزايش آگاهي عموم مردم از نقش موزههاي شهدا در توسعه فرهنگي جامعه موثر است و اساسا هدف روز جهاني موزه افزايش آگاهي به اين واقعيت است كه موزه ها ابزاري مهم براي تبادل فرهنگ، غنيسازي فرهنگها و توسعه درك متقابل، همكاري و صلح ميان مردم است.
مديركل اسناد و انتشارات بنيادشهيد گفت: تلاش داريم گرد غربت از موزه شهدا برداريم. آن را به سياست هاي كلان و محوري بنيادشهيد وارد كنيم و اميدارم روزي شاهد ساختمان موزه ملي شهدا با استانداردهاي بين المللي و در شان و منزلت شهدا و خانواده ايثارگران در كشور باشيم.
در دوران دفاع مقدس 230 هزار شهيد تقديم انقلاب شد كه به همين منظور دفتر اسناد و انتشارات بنيادشهيد و امور ايثارگران نسبت به جمع آوري آثار و اسناد شهدا اقدام كرده است و اكنون 9 ميليون سند از وصيت نامه، دست نوشته، آثار و مطالبي از شهدا جمع آوري شده است.
اجتمام* 7268*1834
مديركل اسناد و انتشارات بنياد شهيد:
بيش از 12 هزار اثر در موزه شهدا نگهداري مي شود
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۵:۴۴
کد خبر:
83319920
تهران- ايرنا- مديركل اسناد و انتشارات بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: اكنون بيش از 12 هزار و 473 اثر شامل البسه و اسناد هزار و 310 شهيد در موزه شهدا نگهداري مي شود.