۱۶ دی ۱۴۰۳، ۱۲:۰۶
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 85710813
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کارشناسان هسته‌ای پاکستان: تحریم‌های آمریکا بخشی از راهبرد مهار چین است

اسلام‌آباد - ایرنا - شماری از دیپلمات‌های برجسته و کارشناسان هسته‌ای پاکستان تحریم‌های اخیر واشنگتن علیه اسلام‌آباد را تبعیض‌آمیز و بیانگر بی‌اعتنایی ایالات متحده نسبت به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان دانستند و تاکید کردند که این تحریم‌ها بخشی از راهبرد آمریکا برای مهار چین و تخریب روابط آن با اسلام‌آباد است.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا، میزگرد بررسی آخرین تحریم ها و اظهارات تبعیض آمیز ایالات متحده در مورد برنامه موشکی پاکستان – پیامدها و چالش ها، به میزبانی اندیشکده مطالعات راهبردی اسلام‌آباد (ISSI) برگزار شد.

شماری از دیپلمات‌های ارشد پاکستانی، کارشناسان امور هسته‌ای و مشاوران برنامه‌های راهبردی این کشور در این برنامه سخنرانی و یک دیدگاه مشترک علیه اقدامات ضدپاکستانی کاخ سفید و نگاه سوء آنان به برنامه‌های موشکی و توسعه هسته‌ای پاکستان عنوان کردند.

ضمیر اکرم مشاور سازمان امور راهبردی پاکستان و سفیر اسبق این کشور نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو با سرزنش نگاه مغرضانه آمریکا علیه برنامه‌های استراتژیک اسلام‌آباد، افزود: واشنگتن بدون توجه به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، اقدام به تحریم‌های یکجانبه کرده است که موجب تحت تاثیر قرار دادن پویایی شکننده راهبردی در منطقه می شود.

وی اظهار داشت: مشارکت استراتژیک میان پاکستان و چین به عاملی در شکل دادن به سیاست تحریمی ایالات متحده علیه اسلام‌آباد تبدیل شده است لذا به نظر می رسد فشار بر پاکستان بخشی از استراتژی واشنگتن برای مهار چین است.

این دانشمند امور راهبردی افزود: پاکستان نمی تواند توانایی های موشکی خود را محدود کند و ما هر لحظه نیازمند توسعه برنامه موشکی خود برای مقابله با تهدیدات خارجی از جمله هند هستیم و در کنار آن توسعه یک برنامه فضایی قوی در پاکستان نیز اجتناب ناپذیر است.

خالد محمود سفیر اسبق پاکستان در ایران و رئیس هیات مدیره اندیشکده مطالعات راهبردی اسلام‌آباد نیز اظهار داشت: آمریکا از تهدیدات پیش روی پاکستان ناآگاه است و تصور نمی کنیم که تحریم‌های آن نقطه پایانی داشته باشد.

وی افزود: تحریم‌های آمریکا هیچ تاثیری بر توسعه برنامه‌های موشکی و هسته‌ای پاکستان نخواهد داشت.

طاهر حسین اندرابی مدیرکل خلع سلاح و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه پاکستان نیز در این گردهمایی گفت: تحریم‌های ضدپاکستانی آمریکا جدید نیست اما طی ۲ سال اخیر جهش قابل توجهی داشته است که بیانگر رقابت های ژئوپلیتیکی است.

وی افزود: تحریم‌های آمریکا شکاف‌هایی را در رژیم‌های کنترل صادرات نشان داد که در آن نیازهای مشروع دیگر دولت‌ها برای دسترسی به فناوری با اهداف صلح‌آمیز مسدود شده است.

این مقام پاکستانی با اذعان به چالش های این کشور در تعامل سازنده با ایالات متحده، تاکید کرد که پاکستان نمی تواند سقف یا هرگونه محدودیت را در توانایی های موشکی خود بپذیرد.

سهیل محمود مدیرکل اندیشکده مطالعات راهبردی اسلام‌آباد (ISSI) نیز طی سخنانی اقدامات تحریمی آمریکا را تبعیض آمیز و ناسالم توصیف کرد و افزود: تصور ادعایی تهدید از سوی پاکستان مایه تاسف و ادعاهای ایالات متحده بی اساس، عاری از عقلانیت و درک تاریخ است.

وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها باید اطمینان دهند که نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان و نیازهای دفاعی آن را برسمیت می شناسند و از رفتارهای تبعیض آمیز و اقدامات ناعادلانه اجتناب می کنند.

براساس این گزارش، اوایل دیماه امسال نخست وزیر پاکستان تحریم‌های آمریکا علیه برنامه‌های استراتژیک آن کشور را غیرقابل توجیه دانست و به صراحت اعلام کرد که اسلام‌آباد هرگز درخصوص برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود مصالحه نخواهد کرد.‌

در ادامه واکنش‌های پاکستان به پیامدهای تحریم‌های آمریکا علیه برنامه‌های موشکی اسلام‌آباد، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز به صراحت اعلام کرد که موضع گیری و تحریم‌های آمریکا هیچ تاثیری بر تصمیمات دفاعی و موشکی اسلام آباد نخواهد داشت.

وی افزود: فقط مردم پاکستان حق تصمیم گیری درباره امنیت و نیازهای بازدارندگی خود دارند. قدرت‌های بزرگ باید برای توقف رقابت تسلیحاتی در شبه قاره گام بردارند.

تحریم‌های جدید آمریکا و اظهار جانشین مشاور امنیت ملی کاخ سفید علیه برنامه‌های موشکی پاکستان خشم مقام‌های دولت و رهبران سیاسی این کشور را برانگیخته است.

پاکستان در سال ۱۳۷۷ شمسی (۱۹۹۸ میلادی) در پاسخ به اقدام اتمی هند، آزمایش هسته‌ای انجام داد. اسلام‌آباد دارای ده‌ها فروند موشک های هسته ای و بالستیک است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha