۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۵۴
کد خبر: 83325097
T T
۰ نفر
مصرف زیاد چربی ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی پژوهشكده بیماری های گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: مصرف بالای غذای پرچرب به خصوص چربی حیوانی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.

«محمد امانی» روز پنجشنبه به مناسبت هفته سلامت گوارش در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: استفاده بیش از حد گوشت قرمز، كشیدن سیگار، مصرف الكل، كمبود كلسیم، فولات و مواد حاوی فیبر و مصرف كم سبزی و میوه نیز در ابتلا به سرطان روده بزرگ تاثیرگذار است.
وی با بیان اینكه افراد چاق و كم تحرك، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، به مردم توصیه كرد كه با مصرف غذاهای مناسب، تحرك بدنی و پرهیز از مصرف سیگار و الكل به مقابله با سرطان روده بزرگ بروند.
فوق تخصص بیماری های گوارش و كبد تاكید كرد: افرادی كه سابقه ابتلا به سرطان ارگان های مختلف مانند رحم، تخمدان و روده را در بین بستگان خود یا سابقه ابتلا به بیماری التهابی روده (كولیت اولسرو یا كولیت كرون) را دارند، در معرض جدی ابتلا به این سرطان هستند.
امانی با اشاره به اینكه سرطان روده بزرگ از ضایعه ای به نام پولیپ یا اصطلاح عامیانه گوشت اضافه در روده به وجود می آید، عنوان كرد: این ضایعات كوچك به مرور رشد كرده و بزرگ شده و در نهایت به سرطان روذه بزرگ تبدیل می شود.
عضو هیات علمی پژوهشكده بیماری های گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: اگر این ضایعات به موقع تشخیص داده شود، به راحتی می توان آن را حین آندوسكوپی، خارج كرد تا خطر بدخیمی آن از بین برود.
وی یادآورشد: پولیپ در افراد بالای 50 سال شیوع بالایی دارد و 25 درصد افراد بالاتر از 50 سال و 50 درصد افراد بالاتر از 60 سال در معرض خطر ایجاد پولیپ قرار دارند.
امانی غربالگری را روشی برای تشخیص بیماری های خاموش و بدون علامت دانست و ادامه داد: براساس پروتكل های جهانی همه افراد بالاتر از 50 سال باید از نظر ایجاد پولیپ و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ غربالگری شوند.
وی، مهمترین و دقیق ترین روش غربالگری پولیپ و سرطان روده بزرگ را كولونوسكوپی اعلام كرد و گفت: درصورت وجود پولیپ این امكان وجود دارد كه با روش های مختلفی این ضایعه برداشته شود.
امانی با تاكید بر اینكه اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است، خاطرنشان كرد: با روش های غربالگری، برخی كشورها توانسته اند حدود 60 درصد شیوع این سرطان را كاهش دهند.
علمی **1201**1485**1883
۰ نفر