به گزارش ایرنا با ورود به شهر دزفول با میدانی به نام مقاومت مواجه می شوید، المانی از موشکی آمریکایی در وسط این میدان وجود دارد که یک دست مانع ورود آن به داخل شهر می شود.
نماد مقاومت که در ورودی شهر دزفول نصب شده یکی از صدها موشکی است که رژیم بعث به سمت دزفول فرستاد تا بتواند با به زانو درآوردن مردم به اهداف خود دست یابد.
رژیم بعث در دوران جنگ تحمیلی با ۱۷۶ موشک دور برد به دزفول حمله کرد که باعث شد این شهر به بلدالسواریخ (شهر موشکها) معروف شود ولی شلیک این موشکها و پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ به نقاط مختلف این شهر نیز نتوانست مردم را از مقاومت منصرف کند.
مردم دزفول در طول هشت سال جنگ تحمیلی با دستهای خالی و قلبهایی سرشار از عشق به میهن به حمایت از رزمندگان پرداختند و با سلاح مقاومت مانند دژی محکم در مقابل دشمن ایستادند بطوری که هیچ ابرقدرتی یارای مقابله با آنها را نداشت.
خانههای مردم دزفول در طول هشت سال جنگ تحمیلی همواره میزبان رزمندگان بود و خانوادههای دزفولی علاوه بر اعزام جوانان خود به مرزهای مقاومت از رزمندگان نیز پذیرایی میکردند و به آنها روحیه میدادند.
بانوان دزفولی که برخی از آنها چندین شهید تقدیم کرده بودند نیز هیچگاه از هدف راستین خود دست نکشیدند و با وجود دادن چندین شهید، دیگر اعضای خانواده را به حضور در جبهه تشویق میکردند.
با وجود اینکه رژیم بعث فتح دزفول را نخستین هدف خود از حمله به ایران اعلام کرده بود، مردم دزفول هیچگاه به دل ترس راه ندادند و به مقاومت از شهر خود پرداختند و حتی لحظهای شهر را خالی از سکنه نگذاشتند تا دشمن بتواند به اهداف خود نزدیک شود.
هشت سال جنگ تحمیلی در دزفول نه تنها مردم مقتدر این شهر را خسته نکرد بلکه با وجود شهیدان زیادی که در این دوران تقدیم شد هر روز بر مقاومت و شجاعت مردم این خطه افزود و برگهای زرینی از مقاومت در تاریخ این شهر ثبت کرد که به پاس ایستادگی و مقاومت مردم دزفول در هشت سال دفاع مقدس چهارم خرداد روز دزفول نامگذاری شده است.
شهر دزفول در هشت جنگ تحمیلی مورد اصابت ۱۷۶ موشک دور برد فراگ و اسکاد بی قرار گرفت، هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر دزفول فرو ریختند و پنجهزار و ۸۲۱ گلوله توپ به نقاط مختلف این شهر اصابت کرد.
در این هشت سال ۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی، تجاری، آموزشی و مذهبی بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد در دزفول خسارت دید. مردم دزفول در هشت سال جنگ نابرابر ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، ۴۰۰ جانباز، ۴۵۲ آزاده و ۱۴۷ جاویدالاثر تقدیم کردند.
به گزارش ایرنا اکنون ایستادگی و مقاومت مردم دزفول از مرزهای جغرافیای کشورمان گذشته و در سالهای اخیر مردم کشورهای منطقه چون عراق، یمن، سوریه با تاسی از مقاومت مردم ایران به ویژه مردم خوزستان و دزفول که در طول هشت سال دفاع مقدس و ۴۰ سال گذشت از انقلاب همواره در مقابل ظلم ایستادگی کرده و سر خم نکردند، در مقابل دشمن ایستاده و با تحکم خواستار خروج هرچه سریعتر دشمن شدند.
امام جمعه دزفول ضمن تبریک فرارسیدن چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری -روز دزفول گفت: همچون گذشته مقاومت، راهبرد اصلی ملت ایران در مقابل دشمن است.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی قاضی دزفولی افزود: دلیل شکست دشمنان مقابل ما، مقاومت ملت بوده است لذا مردم باید چون سالهای گذشته مقاومت را سرلوحه کار خود قرار دهند تا بتوانند در مقابل توطئههای دشمن پیروز میدان باشند..
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت روز چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری -روز دزفول گفت: باید این روز به عنوان روز مقاومت مردم دزفول در سطح بین المللی معرفی شود.
محمد حیدری افزود: برای چهارم خرداد باید برنامههای حداقل پنج ساله درنظر گرفته شود و هر سال به یکی از برنامههای مشخص شده پرداخته شود.
وی با تاکید بر اینکه چهارم خرداد باید در سطح بین المللی معرفی شود، گفت: باید در برنامهها به این موضوع توجه شود که مقاومت مردم دزفول در طول هشت سال دفاع مقدس در چه ویژگی بارزی از مردم این شهرستان نهفته است.
** چهارم خرداد فرصتی برای بیان اقتدار مردم دزفول است
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول با اشاره به رشادتهای مردم دزفول در دوران دفاع مقدس گفت: چهارم خرداد فرصتی برای بیان اقتدار و افتخارات مردم دزفول است.
وی افزود: نهادینه کردن فرهنگ مقاومت امری زمان بر و نیازمند برنامه است لذا باید ایدههای مطرح شده در خصوص چنین روزی در دبیرخانه دائمی ستاد چهارم خرداد ثبت و پردازش شوند.
حیدری اظهار داشت: باید از صاحب نظران و ایده پردازان و افرادی که در حوزه دفاع مقدس تبحر دارند نیز استفاده شود تا سال آینده جشنواره مقاومت در دزفول برگزار شود.
وی بر ضرورت پرداختن به موضوع چهارم خرداد از دیدگاه ارزشی و اعتقادی تاکید کرد و افزود: باید برای اجرای برنامههای ویژه چهارم خرداد سال آینده برنامه ریزی کرد تا برنامههایی پرمحتوا و در خور مردم دزفول برگزار شود.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول فضاسازی رسانهای در خصوص چهارم خرداد را ضروری دانست و گفت: رسانهها باید نسبت به چهارم خرداد احساس تکلیف کنند و در حوزههای مختلف دفاع، مقاومت، شهدا، مسائل اجتماعی، توسعه شهری و مفاخر هنری دفاع مقدس به فعالیت رسانهای خود بپردازند.
وی دستگاههای اجرایی شهرستان دزفول را به پرهیز از موازی کاری توصیه کرد و افزود: دستگاههای اجرایی برای اجرای برنامهها هماهنگ باشند تا بهترین برنامهها در روز ملی افتخارات دزفول اجرا شود.
*سفیران مقاومت به شهرهای خوزستان اعزام شوند
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول گفت: باید ۲۸ سفیر مقاومت برای معرفی و گسترش فرهنگی چهارم خرداد به سایر شهرستانهای استان خوزستان اعزام شوند و این روز بزرگ را به سایر شهرها معرفی کنند ضمن اینکه از مردم سایر شهرها نیز برای حضور در برنامه چهارم خرداد دعوت شود.
وی گفت: باید در مقابل برادران دینی متواضع و درمقابل دشمنان صهیونیستی ایستاد و همواره در حفظ اتحاد تلاش کرد.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول بیان داشت: باید روایتهای مختلفی از کلیه ظرفیتهای دزفول داشته باشیم، که یکی از این برگهای زرین بیان مقاومت مردم دزفول در دوران دفاع مقدس باشد.
وی با بیان اینکه تعامل فرهنگی که در دزفول وجود دارد باید برجسته شود، گفت: در حوزه رسانه نیز باید برنامه داشته باشیم و فرهنگ شهادت و مصداق این رویکرد را به مردم سایر شهرها بازگو کنیم.
حیدری اضافه کرد: مردم دزفول نماد مقاومت در هشت سال دفاع مقدس هستند که در تاریخ ۷۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
*چهارم خرداد به روز وحدت و همبستگی شمال خوزستان تبدیل شود
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در سالهای گذشته برنامههای زیادی برای معرفی چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری دزفول برگزار شده که امسال باید به روز وحدت، انسجام و همبستگی مردم شمال خوزستان تبدیل شود.
عباس پاپی زاده افزود: همانطور که دزفول در طول هشت سال دفاع مقدس پشتیبان جبهه و جنگ بود و مردم دزفول خدمات ارزندهای به رزمندگان سایر شهرها ارائه کردند امروز نیز باید نماد وحدت و یکپارچگی باشد.
وی افزود: دزفول محور امور فرهنگی شمال خوزستان مطرح است لذا از مردم شهرهای شمالی خوزستان از جمله شوش، شوشتر، اندیمشک نیز برای برنامه چهارم خرداد دعوت خواهدشد و مسئولان استانی نیز تبلیغاتی برای معرفی این روز خواهند داشت.
وی افزود: همانطور که مردم دزفول رشادتهای سوم خرداد و سایر شهرهای خوزستان را بیان میکنند مردم سایر شهرها نیز باید در معرفی چهارم خرداد کوشا باشند.
پاپی زاده اظهار داشت: به دنبال قرار دادن یک ردیف اعتباری دائمی ویژه چهارم خرداد هستیم که هنوز عملیاتی نشده و برای امسال با هماهنگی استاندار خوزستان اعتباراتی برای برگزاری این برنامهها داده خواهدشد که با محوریت فرمانداری هزینه خواهد شد.
چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور روز مقاومت و پایداری - روز دزفول نامگذاری شده است.
۷۲۷۸/3022
نظر شما