کارشناس مسوول مخطوطات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم گفت: نسخه قدیم نهجالبلاغه متعلق به قرن ششم هجری قمری به خط "محمدبن محمدبن احمدالنقیب" در سال ۵۴۴ قمری است.
محمدرضا فاضلهاشمی افزود: این نسخه ۱۷۴ برگی به خط نَسخ معرب ۱۷ سطری کتابت شده است.
وی ادامه داد: این نهجالبلاغه بینظیر را شخص به نام فاضل خان در سال ۱۰۶۵ قمری وقف کتابخانه آستان قدس رضوی کرد.
کارشناس مسوول کتابخانهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: نقش مُهرهای حضرت علی (ع) و تجلیل از نهجالبلاغه دیگر مطالب مندرج در این نسخه خطی کامل است که در انتها کتاب آورده شده است.
گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی در مشهد افزون بر ۷۵۰ نسخه نفیس نهجالبلاغه خطی و چاپ سنگی را همراه با شروح، حاشیه، تعلیق و ترجمه آن در آرشیو دارد.
یک کارشناس و پژوهشگر متون اسلامی نیز در این مراسم گفت: قرآن کریم به تنهایی مانع اختلاف نیست زیرا برداشتهای افراد از آن گوناگون میباشد اما حضرت علی (ع) که قرآن ناطق هستند همه اختلاف نظرها را برطرف کردهاند.
شیخ قیس عطار افزود: قرآن دو مرتبه توسط حضرت علی (ع) جمعآوری شد. یک بار آن سه روز زمان برد و بار دیگر شش ماه طول کشید. سومین جمعآوری قرآن کریم توسط حضرت امیرالمومنین (ع) تفسیر آیات کتاب وحی را نیز به همراه داشت.
وی گفت: نهجالبلاغه نیز مانند قرآن چندین روایت دارد که معنای هر روایت متفاوت از دیگری است لذا باید نسخههای معتبر این کتاب بلیغ و فصیح جمعآوری و با تمام اختلافاتش در یک نسخه تجمیع شود.
۱۹۲۲/۷۴۸۹
نظر شما