۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۴۵
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83332368
T T
۰ نفر
 فعالیت هنری نیازمند همدلی است

شیراز- ایرنا- معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با تاکید بر اینکه فعالیت فرهنگی به همدلی نیاز دارد و زمان بر است، گفت: نهادهای بیرونی باید به کمک ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی بیایند؛ مجموعه‌های دولتی مختلف با حمایت از فرهنگ و ارشاد بهتر می‌توانند در فضایی امن فرهنگ‌سازی کنند.

مهدی رنجبر در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه در حوزه فرهنگ با وجود تمام مشکلات، دولت یازدهم و دوازدهم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقایسه با دولت‌های قبل پیش‌برنده‌تر بوده است، گفت: در عین حال مشکلات کم نیست و این در حالی است که حوزه فرهنگ و هنر یکی از پیش برنده‌ترین حوزه‌های اهداف مدیران سیاسی و مدیران اقتصادی است.

رنجبر معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس: شیراز با برخورداری از ۱۶ سالن جدید با دو پردیس سینمایی مدرن و با بالاترین آمار جذب مخاطب پس از تهران، در اقبال مردم به سینما رکورد ثبت کرده است


این مقام مسئول فرهنگی افزود: حیات بخش خصوصی در حوزه هنری و افزایش زیرساخت‌های اقتصادی فرهنگی و هنری در این دولت میسر شد؛ برای مثال باید به پیشرفت سینما در شیراز اشاره کرد و وضعیت سینمایی شیراز را پیش و پس
از سال ۹۴ با هم مقایسه کرد.
وی ادامه داد: شیراز پیش از سال ۹۴ با سینماهای کهنه چهارراه زند، به سختی پذیرای مخاطبان و سینمادوستان بود؛ اما امروز ۱۶ سالن جدید با دو پردیس سینمایی مدرن و با بالاترین آمار جذب مخاطب پس از تهران رکورد به جای گذاشته است و مثلاً ضریب اشغال یک سالن ۴۲ نفره پردیس گلستان شیراز از سینما آفریقای تهران براساس آمار بیشتر است.

رنجبر: شیراز در فضای هنری و فرهنگی فعلی خوب تنفس می‌کند؛ هرچند وضعیت فعلی نیز پاسخگوی سطح توقع ما نیست؛ چراکه هنر در چارچوب قرار نمی‌گیرد


این استاد دانشگاه اظهار داشت: براین اساس شیراز در فضای هنری و فرهنگی فعلی، خوب تنفس می‌کند؛ هرچند وضعیت فعلی نیز پاسخگوی سطح توقع ما نیست؛ چراکه هنر در چارچوب قرار نمی‌گیرد و اگر بخواهیم آن را با موانع امروز پیش ببریم باید بسیاری اتفاقات نامطلوب را تحمل کنیم که باعث شکست حوزه هنر می‌شود.
با وجود تمام مشکلات، دولت یازدهم و دوازدهم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقایسه با دولت‌های قبل در حوزه فرهنگ و هنر پیش‌برنده‌تر بوده است
رنجبر در ادامه به وضعیت سینماتک‌ها اشاره کرد و گفت: با آغاز به کار سینماتک‌ها تصمیم گرفتیم در حوزه سینمایی رویدادهای تازه‌ای رقم بزنیم و هم‌اکنون فارس تنها استانی است که فیلم‌های غیرایرانی را در سینماتک‌ها نمایش می‌دهد و ما نیز حامی این موضوع هستیم.
وی همچنین به افزایش تعداد گالری‌ها و رونق‌گرفتن بازار آن‌ها اشاره کرد و گفت: از لحاظ تعداد و رونق فروش شاهد بازار مناسبی در گالری‌ها بوده‌ایم و فعالیت اقتصادی آن‌ها باعث شده حوزه تجسمی در شیراز یک قدم به جلو بردارد.

نمی‌توانیم خود را محدود کنیم
این مقام مسئول توضیح داد: اعتقاد داریم وزارت فرهنگ نگاه ارشادگرانه خود را دارد و حوزه نظام و ارزش‌های حکومت و دولتمان را می‌شناسیم؛ اما نمی‌توانیم جهانی نباشیم و خود را محدود کنیم.
معاون هنری و سینمایی ارشاد فارس با بیان اینکه وظیفه بخش دولتی به میدان آمدن است و نه کنار کشیدن، تاکید کرد: این موضوع با ایده و راهکاری که منتهی به پیشرفت شود، میسر می‌شود.

معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس: در حوزه تبلیغات در حق هنر و هنرمند اجحاف شده است، اینکه صدا و سیما، رسانه‌های برخط و مکتوب و بیلبورهای شهری تا چه میزان می‌توانند به تبلیغات هنری بپردازند، مساله امروز ماست.

تبلیغات مساله روز عرصه فرهنگ و هنر است
وی با اشاره به اینکه در حوزه تبلیغات کالاهای فرهنگی و هنری دچار مشکل هستیم، عنوان کرد: این در حالی است که بسیاری از شبکه‌های تلویزیونی در بسیاری از ساعات روز برنامه جدیدی برای ارائه ندارند و می‌توان این وقت را به معرفی برنامه‌های بسیار خوب فرهنگی که در شهر شیراز اجرا می‌شود، اختصاص داد؛ از معرفی گالری‌ها و تبلیغ نمایش‌ها و نمایشگاه‌ها گرفته تا مستندسازی در حیطه هنر.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه تبلیغات در حق هنر و هنرمند اجحاف شده است، بیان داشت: اینکه صدا و سیما، رسانه‌های برخط و مکتوب و بیلبورهای شهری تا چه میزان می‌توانند به تبلیغات هنری بپردازند، مساله امروز ماست.
معاون هنری و سینمایی اداره کل ارشاد فارس بیان داشت: ما نمی‌توانیم با پیشرفت سریع جامعه در حوزه‌های سنتی باقی بمانیم. بسیاری از مسائل باید رخ دهد، اما اینکه چه کسی متولی انجام آن است مشخص نیست؛ از همین رو است که باید شفاف‌تر و کارشناسانه‌تر سخن بگوییم.
وی عنوان کرد: وقتی کنسرت‌های پژوهشی در شیراز و در مجموعه‌های فرهنگی متقاضی اجرا نمی‌شود، به این معناست که پشتیبانی کافی از سوی نهادهای مختلف در این حوزه صورت نمی‌گیرد.
رنجبر خاطرنشان کرد: بسیاری در سراسر دنیا همیشه با حوزه هنر به دلیل برخورداری از تیغ انتقاد، درگیر بوده‌اند؛ درحالیکه این خصوصیت ذات فعالیت هنری است.

رنجبر: باید با ارج نهادن به هنرمندان متخصص، مانع از راه یابی ترانه‌های سخیف به مدارس شد

در دوران سردرگمی هنر در ایران هستیم
معاون هنری و سینمایی اداره کل ارشاد فارس با تاکید بر اینکه ما در دوران سردرگمی هنر در ایران هستیم، اظهار کرد: هنرِ امروز بسیار در هم پیچیده است، هم از بیرون تقلید می‌کند و هم خودش نیست.
وی افزود: بخش عظیمی از افراد در حوزه هنر به‌صورت تخصصی کار نمی‌کنند، کسانی که تخصصی کار می‌کنند در محافل و مؤسسات تخصصی هنر هم حضور می‌یابند، ولی باید بپذیریم که قشری که هنر را به صورت غیرحرفه‌ای دنبال می‌کند، خوراک هنری‌اش را از بیرون می‌گیرد و درنتیجه ذائقه‌اش نیز بر آن مدار شکل می‌گیرد.
رنجبر با بیان اینکه در این صورت نمی‌توانیم ذائقه مردم را تغییر دهیم، گفت: این همان ذائقه‌ای است که پای ترانه‌های سخیف را به مدارس باز می‌کند. این گروه نمی‌توانند سمفونی‌های بزرگ دنیا را گوش کنند، چون برایشان بی‌معناست.
وی بررسی این معضل را مرتبط با تصمیم‌گیری‌های کلان دانست و افزود: این موضوع باید در سطح کلان ملی مورد بررسی و پژوهش قرار گیرد و برای برون‌رفت از آن تلاش کرد.
۹۸۸۵ / ‏‬ ۲۰۲۷

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha