در این مطلب آمده است: دیروز امت مسلمان ایران همزمان با سایر مسلمانان جهان به میدان آمدند و با شعارهای کوبنده، انزجار خود را از رژیم صهیونیستی و طراحان معامله قرن با صدای بلند و قاطعیت تمام ابراز نمودند. روز قدس امسال به دلیل در جریان قرارگرفتن معامله قرن از اهمیت مضاعف برخوردار بود و حضور مردم نشان داد امت اسلامی از بصیرت خوب و بالایی برخوردار است و تحرکات دشمنان را به خوبی رصد میکند و به موقع موضع خود را با صراحت اعلام میدارد؛ چنانچه مقام معظم رهبری در دیدار چهارشنبه با اساتید دانشگاه فرمودند: روز قدس امسال از هر سال مهمتر است؛ زیرا آمریکا و برخی دنبالههایش با «معامله قرن» بهدنبال به فراموشیسپردن مسئله فلسطین در جهان هستند که البته ناکام خواهند ماند.
رهبر انقلاب اسلامی، روز قدس امسال را از هر سال دیگر مهمتر دانستند و گفتند: دلیل این اهمیت مضاعف، اقدامات خیانتبار آمریکا و دنبالههای آن در منطقه، برای جا انداختن معامله قرن است. اما با یک مقدمه، به معامله قرن و دستهای جنایت و خیانتآلود به امت اسلام بپردازیم. تردیدی نیست که ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ را باید نقطه عطفی در مسئله فلسطین و منطقه دانست؛ زیرا برای اولین بار موجودیت اسرائیل از سوی یک کشور عربی که داعیه حمایت از فلسطین را شعار اصلی خود قرار داده بود و در جنگهای چهارگانه اعراب و اسرائیل نیز حضوری فعال داشت، به رسمیت شناخته شد. در چنین روزی پیمانی میان مصر و رژیم صهیونیستی در کمپدیوید آمریکا (یکی از استراحتگاههای جیمی کارتر، رئیس جمهور اسبق آمریکا) میان انور سادات و مناخیم بگین به امضا رسید و حق حاکمیت این رژیم کودککش بر سرزمینهای اشغالی از سوی مصر پذیرفته شد.
با خیانت مصر به فلسطین، انتفاضه اول به وقوع پیوست و حامیان رژیم صهیونیستی، بالاخص آمریکا به تکاپو افتادند که مانع شعلهورترشدن این انتفاضه شوند. بوش پدر، رئیس جمهور آمریکا و جیمز بیکر، وزیر امور خارجه این کشور طرحی را با همکاری اتحاد جماهیر شوروی ریختند و دعوتنامههایی را به اسرائیل، سوریه، لبنان، اردن و ساف فرستادند. نتیجه این مکاتبات تشکیل کنفرانس مادرید بود که تشکیل دولت خودمختار فلسطینی و فرایند سازش زاده آن بود.
در سال ۱۹۹۳ یاسر عرفات بر اساس نتایج کنفرانس مادرید و از جانب ساف، مذاکرات اسلو ۱ را آغاز کرد و طی آن ساف، دولت اسرائیل را به رسمیت شناخت. در این مذاکرات قرار بود که موضوعات بیتالمقدس، آوارگان فلسطینی، شهرکهای اسرائیلی، مسئله امنیت وتعیین حدود مرزها مشخص شود که با شکسست آن، مذاکرات اسلو ۲ شکل گرفت که در نهایت با کارشکنی طرف اسرائیلی مذاکرات اسلو نیز به شکست منتهی شد.
اما تلاشها به اینجا ختم نشد و در مارس ۲۰۰۲ در نشست اتحادیه عرب در بیروت، ملک عبدالله، پادشاه عربستان و «امیل لحود» رئیس جمهور لبنان، پیشنهاد مشترکی ارائه کردند که به نام «طرح صلح عربی» معروف شد. بر اساس این طرح، اسرائیل پذیرفت از سرزمینهای اشغالی ۱۹۶۷ عقبنشینی کند، آوارگان فلسطینی که بر اساس قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت توسط طرف اسرائیلی پذیرفته شده بود، به وطنشان بازگردند و همچنین تشکیل دولت مستقل فلسطینی از سوی کشورهای عربی به رسمیت شناخته میشد؛ اما صهیونیستها دوباره در این زمینه کارشکنی کردند و اسرائیل به بهانه عدم بندهای موجود در توافق اولیه، طرح صلح عربی را رد کرد.
طی سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ طرح خاصی در رابطه با سازش مطرح نشد و دلیل آن پیروزی حماس در انتخابات سال ۲۰۰۶ و اختلافات بین فتح و حماس مخصوصاً بر روی مذاکرات سازش و جنگهای بین اسرائیل و غزه در سالهای ۲۰۰۷ یا همان جنگ ۸ روزه، ۲۰۰۹-۲۰۰۸ (جنگ ۲۲ روزه) و ۲۰۱۴ (جنگ ۵۱ روزه) بود.
با سپری شدن نزدیک به دو دهه وعدم به نتیجه رسیدن مذاکرات سازش، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد که بنا دارد مذاکرات فلسطین را از طریق یک توافق نهایی به نتیجه برساند؛ اما پس از آن هیچگاه برنامه وی به صورت یک مجموعه مشخص یا پیشنهاد مدون ارائه نشد. ویژگیها و مؤلفههای اساسی طرح یا برنامه او برای این مسئله، از لابهلای اظهارات و مواضع مقامات آمریکایی مشخص شد و به نام «معامله قرن» مطرح شد. معامله قرن را باید بر اساس یک مثلث عبری-عربی-غربی ترسیم کرد که ترامپ، بن سلمان و نتانیاهو عوامل اجرایی آن هستند. در این زمینه ترامپ با الحاق جولان به سرزمینهای اشغالی و تعیین قدس به پایتختی اسرائیل، مقدمات طرح را آماده کرده و جارد کوشنر، داماد یهودیالاصل ترامپ نیز با پرداخت رشوه ۳۷۵ میلیارد دلاری به اردن طی ۵ سال و ۲۹۵ میلیون دلاری به مصر، مأمور رسیدن به توافق میان فلسطینیها و اسرائیلیها شده است.
در این میان، عربستان سعودی را باید کارگردان طرح معامله قرن دانست که با پذیرش موجودیت سرزمینی اسرائیل، سایر کشورهای عربی را با این پروژه همراه کرده است. محمد بن سلمان در سفر سال گذشته به مصر، با مقامات ارشد اسرائیل درباره عادیسازی روابط و تعهد ریاض به «معامله قرن» گفتوگو کرده و کشورهای عربی همجوار فلسطین با پذیرش یهودیسازی فلسطین، اعلام تشکیل دولت یهود در سرزمینهای اشغالی و حذف حق بازگشت فلسطینیها موافقت کرده اند؛ در نتیجه، در یک معامله خیانتبار که سند خیانت آن توسط برخی کشورهای عربی مورد موافقت قرارگرفته است، این طرح روابط برخی دولتهای عربی منطقه را با رژیم صهیونیستی علنی میکند و در آن نقش هژمون این رژیم در منطقه با شعار واهی مقابله با ایران پذیرفته میشود و با این کار این دولتهای متحجر، عملاً از پشت به اسلام و آرمان فلسطین خنجر زده و همه امکانات خود را برای اجرای چنین طرحی آماده کردهاند. اما به فرموده رهبری جهان اسلام، معامله قرن محکوم به ناکامی است و دیروز دنیا شاهد بود که مسلمانان جهان با حضور معنادار در راهپیمایی روز قدس اعلام کردند از حق خود نمیگذرند و در مقابل این خیانت میایستند و معاملهگران را ناکام و آمریکا و اذنابش مثل سعودیها را رسوا خواهند نمود.
۷۱۴۱/۶۰۲۶/
نظر شما