۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۲۳
کد خبر: 83336159
T T
۶ نفر

پیش بینی مسیر شاخص بورس تا پایان فصل مجامع

۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۲۳
کد خبر: 83336159
پیش بینی مسیر شاخص بورس تا پایان فصل مجامع

تهران- ایرنا- کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که شاخص بورس به دلیل کاهش تنش های سیاسی، بهبود فضای حاکم در بازار سرمایه و تقسیم سود شرکت ها تا پایان فصل مجامع افزایشی خواهد بود.

«ولید هلالات» کارشناس بازار سرمایه امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به وضعیت معاملات بازار سرمایه در هفته ای که گذشت اشاره و بیان کرد: شرکت ها تا پنج روز بعد از پایان هر ماه فرصت دارند که گزارش عملکرد ماهانه خود را ارائه دهند به همین دلیل شرکت ها ملزم به ارائه گزارش اردیبهشت ماه خود تا ۵ خرداد بودند که این اتفاق در بازار هفته گذشته رخ داد.


وی با تاکید بر نگرانی هایی که تا چند وقت گذشته بازار را تهدید می کرد، افزود: در این زمینه از مهر تا بهمن ماه سال ۹۷ و با آغاز تحریم ها شاهد کاهش میزان فروش شرکت ها بودیم در حالی که این مشکل از اسفند تا اردیبهشت ماه برطرف و مقدار فروش شرکت ها به حالت عادی خود بازگشت و حتی می توان گفت که میزان آن به بالاتر از میانگین گذشته رسید.


هلالات خاطرنشان کرد: این موضوع چنین امیدواری را ایجاد کرد که اکثر شرکت های بورسی با هر ترفندی قادر به دور زدن تحریم ها هستند و می توانند به شرایط عادی خود بازگردند.


این کارشناس بازار سرمایه افزود: حرکت نرخ دلار نیمایی به سمت قیمت های موجود در بازار آزاد باعث شد تا گزارش های ماهانه شرکت ها از لحاظ نرخ و مقدار فروش مثبت شود.


وی خاطرنشان کرد: چنین مسایلی زمینه ایجاد یک نوع خوش بینی را در بازار سرمایه فراهم کرد و منجر به عبور شاخص هم وزن از سقف قبلی خود و رسیدن شاخص کل بورس به قله تاریخی شد.


هلالات اظهار داشت: با توجه به تقسیم سود شرکت ها در خرداد ماه و آرامش موجود در فضای سیاسی کشور انتظار داریم که شاخص کل طی روزهای آینده به بالاترین میزان رشد برسد.


پیش بینی معاملات بازار سرمایه


این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که شاخص کل تا پایان فصل مجامع یعنی تیر ماه به بیش از ۲۵۰ – ۲۶۰ هزار واحد برسد.


به گفته وی، هفته گذشته شرکت های بزرگ که از ارزش بالاتری نسبت به دیگر صنایع برخوردارند بیشترین تاثیر را بر رشد شاخص کل داشتند.


هلالات با بیان اینکه هفته گذشته گزارش ماهانه شرکت های صادراتی مثبت و صنایع فلزی بیشترین تاثیر را بر شاخص کل داشتند، افزود: این صنعت به رغم وجود تحریم ها نشان داد که میزان فروش آنها هیچ گونه کاهشی را تجربه نکرده است.


این کارشناس بازار سرمایه وضعیت معاملات در بازار هفته جاری را اینگونه پیش بینی کرد: صعود شاخص بورس به دلیل برگزای مجامع و تقسیم سود ادامه دار است اما باید این نکته را مدنظر قرار داد که رشد بازار سرمایه پرشتاب نیست.


وی افزود: صنایعی مانند صنعت فلزات و پتروشیمی که از درآمد ارزی برخوردارند بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس خواهند داشت.


هلالات اظهار داشت: افزایش نرخ دلار در سامانه نیما باعث شد تا شرکت هایی که از درآمد ارزی بالاتری برخوردارند ترغیب شوند که ارز حاصل از صادرات را با سرعت بیشتری به بازار تزریق کنند که این عامل در کنار سیاست بانک مرکزی زمینه کاهش نرخ دلار در بازار را فراهم کرد.


کاهش حجم معاملات در بازار هفته جاری


حسین سلیمی، کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به عملکرد مثبت شاخص بورس از ابتدای سال جاری تاکنون تاکید کرد و گفت: انعکاس گزارش های اسفند و فروردین ماه شرکت ها، برگزاری مجامع، پیش بینی تداوم سودآوری شرکت ها در کنار کمرنگ شدن ریسک سیستماتیک مربوط به مسایل بانکی و صادرات و نیز دیگر حاشیه های سیاسی باعث صعود شاخص بورس در بازار شد.


وی اظهار داشت: اکنون شرایط موجود در بازار مطلوب و این احتمال وجود دارد که در بازار هفته جاری به دلیل وجود تعطیلات پیش رو تاحدودی شاهد کاهش حجم معاملات در بازار سرمایه باشیم.


سلیمی به صنایع برتر در بازار سرمایه اشاره و اظهار داشت: صنایع معدنی، فلزی، پتروشیمی و پالایشگاهی از جمله صنایع مثبتی هستند که تاثیرگذار بر صعود شاخص بودند.


این کارشناس بازار سرمایه افزود: قیمت ها در بازار ریزش موقتی را تجربه کردند اما طولی نکشید که قیمت ها دوباره به روال عادی خود بازگشتند و در مجموع اکنون بازار برای چهار صنعت اصلی مثبت است.


وی گفت: برخی از سهامداران به دنبال سرمایه گذاری در گروه خودرویی ها و بانکی ها هستند در انتظار تایید نهایی تجدید ارزیابی دارایی ها هستند و به دلیل تفاوت قیمتی که بر روی تابلو در این صنایع ایجاد می شود انگیزه ای برای سرمایه گذاری در این صنایع را پیدا کردند.


به گفته سلیمی، بازار در هفته جاری آرام خواهد بود اما کماکان به سمت صعود در حال حرکت است.


وی به تاثیر کاهش قیمت ارز در بازار بر روند شاخص بورس اشاره و بیان کرد: پایه اصلی نرخ ارز در بازار سرمایه، ارز نیمایی است بنابراین تاکنون کاهش قیمت ارز تاثیر چندانی را در بازار سرمایه ایجاد نکرده است.


این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه نگاه در بازار سهام به سمت ارز نیمایی است به همین دلیل کاهش قیمت ارز در بازار آزاد تاثیر چندانی را بر روی صنایع حاضر در بورس ندارد، گفت: با کاهش نرخ ارز در بازار آزاد ممکن است بخشی از سرمایه ها که قرار بوده در بازار طلا و ارز سرمایه گذاری شوند وارد بازار سرمایه شوند که تا حدودی این موضوع در کنار دیگر مسایل بر رشد شاخص بورس در بازار سرمایه تاثیرگذار خواهد بود.


اقتصام **۹۲۰۶**٩١٨٩

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha