به گزارش ایرنا، محمدرضا تابش روز شنبه در نشست مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با استاندار یزد با حضور معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه یکی از مؤلفههای مهم در رونق تولید، تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و تأمین نقدینگی آنها است، اظهار داشت: همه مسئولان اجرایی در دولت خصوصاً وزرای صنعتی و تولیدی و نمایندگان مجلس به این امر واقف هستند و به آن اهتمام دارند که البته باید تلاش بیشتری داشته باشند.
وی با تشریح برخی از موانع اساسی رونق تولید افزود: تغییر نرخ ارز و مطالبه بیشتر از بانکها توسط واحدهای تولیدی برای خرید مواد اولیه؛ بدهی ۲۰۰ هزار میلیاردی دولت به بانکها و عدم توان پرداخت آن، حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان مطالبات معوق بانکها و اموال بانکها که در تملک دارند و خریداری ندارد، برخی تکالیفی که به عهده بانکها گذاشته شده از جمله ۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت خسارات سیل زدگان و اختصاص هفت هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی برای خرید تضمینی گندم از جمله عمده موضوعاتی است که سیستم بانکی را برای تأمین تام و تَمام نقدینگی واحدهای تولیدی ناکام گذاشته است.
نماینده مردم اردکان با اشاره به مزیتها، چالشها و رویکرد استان به سرمایه گذاری، با تاکید بر جذب سرمایه گذاران در حوزه صنایع پاک و دانش بنیان در استان یزد اضافه کرد: محور توسعه استان باید بر اساس آموزههای فرهنگی استان، قوانین موضوعه کشور و طرح آمایش سرزمین باشد و هر روز نباید استان را با یک بَرند معرفی کنیم.
تابش با بیان اینکه حمایت، هدایت و تسهیل سرمایه گذاران به سمت نیازهای اولویت دار استان باید مورد توجه همه مسئولان قرار گیرد، ادامه داد: ارزیابی متخصصان از نیازهای واقعی واحدهای تولیدی به سرمایه در گردش و اولویت بندی واحدها از نظر تأمین نقدینگی و اختصاص هدفمند نقدینگی به واحدهای تولیدی میتواند باعث استفاده بیشتر از منابع موجود شده و زمینه اصلاح روند تولید و اصلاح و بازسازی بسیاری از واحدها را فراهم کند.
وضعیت یزد در سرمایه گذاری خارجی نسبت به سایر استانها و میانگین کشور خوب است **
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد هم گفت: با توجه به آمارهای جهانی، کشور در سرمایه گذاری خارجی خیلی عقب است با این حال وضعیت یزد نسبت به سایر استانها و میانگین کشور خوب است.
کمال دهقانی فیروزآبادی افزود: به منظور رشد سرمایه گذاری در کشور، تولیدکنندگان میتوانند در کنار صادرات، برای آوردن سرمایه گذاران خارجی به کشور تلاش کرده و یا شرکتهای خارجی در تجهیز کارخانههای به امکانات مدرن مشارکت کنند.
وی با اشاره به اینکه باید برش استانی سالانه در انرژی خورشیدی تهیه شود، گفت: ۲۰۰ فرصت سرمایه گذاری در استان یزد شناسایی شده که باید برای جذب سرمایه گذاران خارجی در این بخشها جدی وارد شد.
نماینده میبد و تفت همچنین گفت: فرصت طلایی برای انعقاد قراردادهای درست و جامع با شرکتهای خارجی از دست رفته با این حال باید جذب سرمایههای جدید تلاش کرد.
** سند آمایش محور همه جلسات و برنامههای استان باشد
نماینده یزد و اشکذر هم در این جلسه از بررسی لایحه عمومی و خصوصی در کمسیون عمران مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: با تصویب این لایحه، کمک خوبی به سرمایه گذاری خواهد شد.
سید ابوالفضل موسوی بیوکی درباره وضعیت استان هم اظهار داشت: باید محور همه جلسات و مصوبات و حتی برنامههای نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، سند آمایش سرزمین استان باشد و از استاندار نیز تقاضا داریم این طرح نهادینه شود.
وی تأکید کرد: در تعریف اولویتهای استان باید تعریف شود که به دنبال تحقق چند برند هستیم تا بتوانیم مسیر توسعه را بهتر به پیش ببریم.
نایب رئیس کمسیون عمران مجلس با تأکید بر لزوم شناسایی دقیق قابلیتهای استان ادامه داد: باید نقشه راه برای جذب گردشگر تدوین و در حوزههای مهمی همچون علو و دانش و نیز تولید و انتقال برق انرژی خورشیدی گامهای جدی تر برداشته شود.
در این جلسه که با حضور استاندار یزد، نمایندگان استان در مجلس، معاون وزیر و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری وزارت اقتصاد، معاونین استاندار و مدیران کل استان برگزار شد درخصوص تحقق شعار سال (رونق تولید) اقدامات انجام شده و مشکلات جذب سرمایه گذاری و بهبود کسب و کار در استان بحث و گفتگو صورت گرفت.
در سال گذشته ۷۵۰ میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی در قالب ۱۱ طرح برای استان زد تصویب شده است.
۱۹۶۸/ ۶۱۹۷
یزد - ایرنا - عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس و نماینده مردم اردکان با بیان اینکه عمده مشکلات اقتصادی کشور، سیاسی است گفت: به منظور حل بهتر و سریعتر مشکلات باید اقتصاد سیاسی کشور تقویت شود.
نظر شما