به گزارش ایرنا، دفاع مقدس اوج رویش و ممزوج شدن دو فرهنگ ناب و مترقی ایرانی و اسلامی (عاشورایی) است، فرهنگی به بلندای تاریخ که ریشه در اعماق و خواستههای ملتی شجاع و با فرهنگ دارد، ملتی که در تمامی ادوار و تاریخ پرشکوهش عزت و شرف و مردانگی و ظلم ستیزی موج میزند.
دفاع مقدس صحنه مردانگیها، حماسهها و تبلور واقعی واقعه عاشورا بود، با تورق و تعمق بیشتر بر سیر تاریخی ایران این حقیقت بیش از پیش آشکار میشود که هویت و فرهنگ این مرز و بوم و هر آنچه مایه عزت و آزادمردی این ملت میشود از گذرگاه دوران طلایی دفاع مقدس میگذرد.
برخیها گاه در تحلیلها، تفسیرها یا برداشتهای ظاهری خود از اندیشهها و آرمانهای شهدا و سیره وجودی رزمندگان آنچنان بر روی تنها برخی شاخصهها و یا جنبههای نظامی و مقاومت صرف متمرکز میشوند، که گویی جنگ هشت ساله هویت دیگری نداشته است.
نکته حائز اهمیت در این رهگذر آن است که پرداختن، تحلیل و تبیین محتوای وجودی و جوهره اصلی حوزه ادبیات دفاع مقدس وتعمق در سیرتاریخی و تحولات مربوط به آن نباید در حصار برخی ظاهرگراییها، دریافتها و تلقیهای خرد و بعضاً باورها و تفکرات تنگ نظرانه وتاریک سوق داده شود که همین امر خود آغاز انحراف در مسیر شناخت این فرهنگ ناب محسوب میشود.
کارشناسان معتقدند که در برخورد و مواجهه نخست با مکتب و فرهنگ مترقی دوران هشت سال دفاع مقدس و جانفشانیهای رزمندگان و این فرهنگ ناب باید نگاه بلندنظرانه، عمیق و با تأمل داشت زیرا که بررسی و فهم و درک این مکتب و فرهنگ مترقی به هیچ وجه با نگاههای سست همخوانی ندارد و در حصار برداشتهای سطحی نمی گنجد.
امروزه نیز بررسی و تحلیل محتوایی و پرداختن به جان مایه و درون مایهای که برخاسته از جوهره تدافعی، معنوی و آزادی خواهانه ملت رشید ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس است از زوایا و ابعاد مختلف آن به منظور آشنایی نسل جدید و نسلهای آینده ضرورتی غیرقابل انکار است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی کهگیلویه و بویراحمد در سلسله میزگردهای تخصصی و راهبردی خود در ابعاد گوناگون این بار با برگزاری میزگردی با حضور برخی از فرماندهان، صاحبنظران و کارشناسان در حوزه ادبیات دفاع مقدس به بررسی و تبیین برخی از ابعاد و زوایای پنهان و ناگفتههای فراوان دوران طلایی هشت سال دفاع مقدس پرداخته است.
آنچه از فحوای کلام حاضران و صاحبنظران در این میزگرد تخصصی نمود بیشتری داشت این است که در حوزه ادبیات دفاع مقدس بیش از آنکه به چرایی این رخداد مهم و تاریخ ساز و جوهره اصلی آن پرداخته شود تمرکز بیشتر بر روی چگونگی آن بوده است.
فعالیتها و اقدامهای فراوانی در نحوه نگاه و نگرش هنرمندان و مردم نسبت به جنگ ایجاد شده، فیلمها و مستندسازیهایی با هزینههای هنگفت ساخته شده، صدها و هزاران نسخه کتاب و مرقومه به رشته تحریر در آمده، تحلیلها و تفسیرهای گوناگون انجام شده اما آیا تا چه میزان در اقناع سازی افکار عمومی و نسل امروز جامعه مؤثر بوده، سوالی است که همچنان بی پاسخ مانده است.
** نگاه تک بعدی نقطه آغاز انحراف در مسیر شناخت دفاع مقدس
جانشین فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد معتقد است که در سیره و مکتب دوران هشت سال دفاع مقدس باید به همان میزان که بر ابعاد نظامی، تسلیحاتی و خاطرات چگونگی حضور در جبههها پرداخته میشود سایر جنبههای فکری و شخصیتی عرفانی و معرفتی رزمندگان و محتوایی وجودی جنگ و چرایی دفاع مقدس نیز با تعمق مورد تبیین و روشنگری قرار گیرد.
سرهنگ جهانگیر انصاری اظهار داشت: هویت دینی و عرفانی رزمندگان، ارتباط صمیمی و قلبی آنها با حضرت امام (ره)، انقلاب و مردم، انسجام و وحدت عقیدتی و عاطفی رزمندگان با خود و روحیه مقاومت آنان درسها و ناگفتههایی است که همچنان در بررسی محتوایی ادبیات دفاع مقدس مورد غفلت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه یکی از رویکردهای مهم سپاه استفاده از ظرفیت و نقش تعیین کننده رسانهها بدون هیچگونه نگاه به گرایشهای سیاسی خبرنگاران است، ابراز داشت: دشمنان برای ضربه زدن به نظام و انقلاب از هیچ کوششی دریغ نمیکنند و در چنین شرایطی رسالت رسانههای خبری درون نظام سنگین و تعیین کننده است.
جانشین فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از وظایف رسانهها تبیین رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بوده و در شرایط کنونی بصیرت افزایی رسالت رسانهها را دوچندان کرده است.
سرهنگ انصاری تبیین و گسترش فرهنگ جهاد و شهادت و نگاه محتوایی و عمیق به حوزه ادبیات دفاع مقدس را از وظایف و کارکردهای مهم رسانهها در این برهه زمانی دانست و اظهار داشت: ناگفتههای بسیاری از دوران هشت سال دفاع مقدس و گنجینه ارزشمند آن باقی مانده که تبیین صحیح و واقعی آن نسخه شفابخش و نقطه امید برای رفع بسیاری از چالشها و مشکلات کنونی جامعه خواهد بود.
وی رسانه را سنگر دفاع از کیان نظام و از مناسبترین ابزارهای قدرت در این برهه زمانی برای ضربه زدن به دشمنان دانست و افزود: رسانهها باید تلاش کنند راههای نفوذ دشمن را به خوبی بسته و در این راستا به گونه تهاجمی وارد عرصه شوند.
سرهنگ انصاری بیان کرد: در حالی که دشمنان در پشت تمامی مرزهای کشور تلاش میکنند به جمهوری اسلامی ایران ضربه بزنند اما سربازان ولایت با قدرت توطئههای نظام سلطه را خنثی کرده و در هزاران کیلومتر دورتر به آنان ضربه وارد میکنند.
سرهنگ انصاری معتقد است که امروزه دشمن در برخی خاکریزها از جمله حوزههای فرهنگی پیش رویها و حتی موفقیتهایی داشته است.
وی تاکید کرد: دشمن جبهه گیری های متفاوتی را علیه نظام، انقلاب و ملت ایران در پیش گرفته که البته بیشترین نفوذ و هدف دشمن اکنون در حوزه اقتصادی و فرهنگی است.
این فرمانده دوران هشت سال دفاع مقدس یادآور شد: نظام سلطه در گزینه نظامی و تسلیحاتی با شکست مواجه شده و امروز با تمامی توان و ظرفیت و اعمال تحریمهای اقتصادی به دنبال ایجاد نارضایتی عمومی، ناامید کردن مردم و بروز شکاف بین ملت و حاکمیت است.
جانشین فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: استکبار جهانی علاوه بر تحریم و فشار اقتصادی اقدام به راه انداختن جنگ روانی از طریق فضای مجازی برای جدایی ملت ایران از نظام و انقلاب کرده که این توطئه شوم نیز بی اثر میماند.
سرهنگ انصاری عنوان کرد: خبرنگاران در شرایط کنونی در نقش دیده بان جبهه جنگ نرم عمل میکنند و چنانچه در دیده بانی اشتباه کنند، نیروهای عمل کننده در اجرا دچار خطا میشوند.
** هزینه سازش بیش از مقاومت است
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برکات و آثار ارزشمند دوران هشت سال دفاع مقدس نیز گفت: مهمترین درس و الگوی این دوران مقاومت در برابر زورگوییها و خواستههای دشمنان است .
حجت الاسلام خاضع در این میزگرد تخصصی گفت: مقاومت و سازش در مقابل یکدیگر قرار دارند و هزینه سازش به مراتب بیشتر از هزینه مقاومت است. سازش سبب تحقیر کشورها و ملتها در مقابل دشمنان میشود در حالی که مقاومت عزت آفرین است.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از آثار مهم سیاسی آزادسازی خرمشهر کاهش حمایت نظام سلطه از رژیم بعث عراق در دوران دفاع مقدس است.
وی افزود: آزادسازی خرمشهر به عنوان یک برگ زرین در تاریخ افتخارات دوران دفاع مقدس آثار مثبت متعدد نظامی و سیاسی برای ایران به همراه داشت.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: امنیت، پیشرفت، توسعه و آزادی کنونی کشور و ملت ایران مرهون مجاهدتهای شهدا و رزمندگان در دوران دفاع مقدس است.
حجت الاسلام خاضع عنوان کرد: دوران دفاع مقدس یادآور رشادتهایی است که پای درخت انقلاب اسلامی ریخته شد و بیانگر جانفشانیهای دلاورانه و آگاهانه جوانان کشور در صیانت از دین مبین اسلام و آرمانهای نظام و انقلاب است.
وی ابراز داشت: ملت ایران در دوران دفاع مقدس با پیروی از امام خمینی (ره) مقابل تجاوز استکبار جهانی ایستاده و به پیروزی رسیدند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: دوران دفاع مقدس مایه مباهات ملت ایران است زیرا با وجود حمایت همه جانبه نظام سلطه از رژیم بعث عراق حتی یک وجب از خاک کشور از سوی دشمنان اشغال نشد.
** غفلت در تبیین ارزشهای واقعی دفاع مقدس
حجت الاسلام خاضع تاکید کرد: به نظر میرسد نوعی نگاه و ذهنیت قانع سازی در بین خود متولیان امر و دست اندرکاران حوزه دفاع مقدس به وجود آمده که گویی رسالتشان در تبیین و معرفی جنبههای مختلف جنگ هشت ساله به طور نسبی تمام شده است.
وی یادآور شد: هنوز ناگفتههای فراوانی در گنجینه ارزشمند هشت سال دفاع مقدس نهفته است که با وجود تلاشهای انجام شده اما باید اذعان کرد که تنها به میزان ناچیزی از آن دست یافته ایم.
وی با بیان اینکه امروزه جنگ نرم دشمنان علیه کشور و ملت ایران آغاز شده و با جدیت نیز ادامه دارد، گفت: جنگ نرم به مراتب دشوارتر از جنگ نظامی است و تکنولوژی، رسانه، اینترنت، ماهواره، تلفن همراه، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نیز جزو ابزارهای مهم آن محسوب میشود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: جنگ نرم دشمنان در مکانهایی شامل مدارس، دانشگاهها و منازل کشور گسترش پیدا کرده و لازمه موفقیت و پیروزی در این جنگ هوشیاری، بصیرت، معرفت، تربیت دینی و حاکم شدن ارزشهای ناب دوران دفاع مقدس است.
حجت الاسلام خاضع عنوان کرد: مهمترین ارزشهای ناب دوران دفاع مقدس شامل گذشت، فداکاری، ایثار، اخلاص، توکل و فرهنگ پویای شهادت است.
وی ابراز داشت: میتوان از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی علیه دشمنان استفاده کرد که در واقع نوعی تبدیل تهدید به فرصت است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نقش رسانهها در خنثی کردن عملیات روانی دشمنان علیه ملت ایران غیر قابل انکار بوده و بر هیچ فردی پوشیده نیست.
حجت الاسلام خاضع اظهار داشت: رسانههای کشور و کهگیلویه و بویراحمد نقش مؤثری در انعکاس هر چه بهتر فرهنگ دفاع مقدس در کنار تبیین و انتقال ارزشهای ناب آن دوران به نوجوانان و جوانان بر عهده دارند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: نباید رسانههای کشور و این استان اجازه دهند که دفاع مقدس و رشادتهای مثال زدنی رزمندگان در آن دوران به فراموشی سپرده شده یا کوچکترین تحریف، مبالغه و کم کاری در این زمینه به وجود آید.
حجت الاسلام خاضع عنوان کرد: خبرنگاران کشور و کهگیلویه و بویراحمد باید بیش از پیش برای انجام مصاحبه به جامعه ایثارگری، فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس و والدین شهدا مراجعه و خاطرات، تجربیات و زندگینامه آنان را منعکس کنند زیرا این افراد گنجینههای طلایی هستند.
وی ابراز داشت: انتظار میرود که رسانههای کشور و کهگیلویه و بویراحمد برای افزایش هر چه بیشتر عزت، احترام و تکریم جامعه ایثارگری، فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس و والدین شهدا تلاش و همت کنند.
حجت الاسلام خاضع افزود: کهگیلویه و بویراحمد در دوران دفاع مقدس با مشارکت ۲۳ درصدی در جبههها رتبه نخست کشور به نسبت جمعیت را دارد.
** دنبال قهرمان سازی نباشیم
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: ادبیات حوزه دفاع مقدس باید متناسب با نیاز روز جامعه تغییر کند و برای نسل پرسشگر امروز با دلیل و منطق صحبت کرده و ارزشهای آن دوران را تبیین کنیم.
سرهنگ امیرعباس آسمند اظهار داشت: آگاهیبخشی و ارتقا دانایی جامعه مهمترین رسالت رسانه است.
وی با اشاره به اهمیت نقش رسانهها در تبیین ارزشهای دفاع مقدس، افزود: دوران دفاع مقدس هویت ایران اسلامی است و تاریخ انقلاب ما با آن شکل گرفته بنابراین باید این دوران طلایی را در همه ابعاد بررسی کرده و رشادتها و شجاعتهای رزمندگان بیش از پیش برای نسل امروز تبیین شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد گفت: این موضوع باید بررسی شود که آیا رسانههای ما توانستهاند در ارائه مفاهیم دفاع مقدس به خوبی عمل کنند و به سوالات موجود در این حوزه پاسخ دهند.
آسمند عنوان کرد: دفاع مقدس در تمام طول سال در جریان بود بنابراین اخبار و گزارشات مرتبط با این دوران نباید تنها به مناسبتهای خاصی مانند سوم خرداد ویا هفته دفاع مقدس محدود شود و نشر و ترویج ارزشهای دفاع مقدس باید در تمام طول سال ادامه یابد.
وی با بیان این سوال که آیا فرهنگ کنونی جامعه ما موید این است که ارزشهای دفاع مقدس در فکر و ذهن جوانان ما ریشه دوانده، ابراز داشت: ادبیات ما در حوزه دفاع مقدس باید متناسب با نیاز روز تغییر کرده و برای نسل پرسشگر امروز با دلیل و منطق صحبت کنیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: باید رخدادهای دوران دفاع مقدس را واقعگرایانه و بدون غلو و درشتنویسی به نسلهای کنونی انتقال دهیم.
آسمند با تاکید بر اینکه نیاز است بخشی از صفحات رسانهها به صورت ویژه به موضوع دفاع مقدس اختصاص پیدا کند، ادامه داد: انتقاد دیگری که به این حوزه وارد است این است که معمولاً اخبار مربوط به دفاع مقدس در زیرمجموعه اخبار مهم رسانهها قرار نمیگیرد و همین موضوع هم سبب میشود که مخاطب به سراغ چنین خبرهایی نرود.
وی خاطرنشان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ اعزام نیرو به جبهههای نبرد نسبت به جمعیت رتبه نخست را داشت و توانست نقش بیبدیلی در دوران دفاع مقدس ایفا کند، این در حالی است که در تمام اسناد جمعآوری شده در سطح ملی در رابطه با عملیاتهای دوران دفاع مقدس، هیچ اسمی از استان ما ذکر نشده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: این موضوع وظیفه ما مسئولان و رسانهها را برای تبیین و تثبیت جایگاه و نقش استان در دوران دفاع مقدس دوچندان کرده است.
** تبیین دفاع مقدس را در آرپیجی ها خلاصه نکنیم
یک پیشکسوت و رزمنده دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه افتخار ما در دوران دفاع مقدس تنها آرپیجی زدن نبود، گفت: به اعتراف اسرای عراقی، صداهای رعب آفرین رزمندگان لر از مهمترین عوامل ترس دشمن بود.
سرهنگ خیرالله علویتبار از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: رسانههای ما تاکنون اقدام قابل قبولی در رابطه با تبیین ارزشهای دفاع مقدس انجام ندادهاند.
وی افزود: ما به عنوان فرزندان استان کهگیلویه و بویراحمد اقرار داریم که استان ما در دفاع مقدس نقش اساسی ایفا کرده است که این نقش اساسی در میزان مشارکت مردم و در محرومیتهای مردم این استان که مشکلاتشان را زیر پا میگذاشتند اما در رابطه با دفاع مقدس کوتاهی نمیکردند نهفته بوده و تاکنون در هیچ رسانهای منعکس نشده است.
این پیشکسوت دوران دفاع مقدس عنوان کرد: افتخارات ما در دوران دفاع مقدس تنها در جبهه نبود بلکه ما در پشت جبهه نیز افتخاراتی نهفته داریم که رسانهها باید آنها را زنده کنند.
** فداکاریهای پشت جبهه فراموش نشود
علویتبار همچنین یادآور شد که پشت جبهه نیز به میزان میدانهای نبرد و عملیاتها نیز ارزشمند و تعیین کننده بود، گفت: یکی از آفت ها و خلاء های موجود در حوزه ادبیات دفاع مقدس نیز کمرنگ جلوه دادن همین موضوع و غفلت از بسیاری از فداکارها وایفای نقش بی بدیل مادران فداکار ایرانی در پشتیبانی از رزمندگان در پشت جبههها بود.
وی همچنین فداکاری و ایثار و اخلاص زنان کهگیلویه وبویراحمدی در پشت جبهههای جنگ را نمونه بارزی در این زمینه دانست و گفت: آنچه مهجور مانده و حتی دشمنان نیز به دنبال شکستن آن هستند، همین ارزشها و فداکاریهاست.
وی با بیان اینکه در دنیا همیشه دو گروه دعوا دارند که یک گروه میخواهد تغییر ایجاد کرده و یک گروه میخواهد ثبات ایجاد کند، گفت: دشمن میخواهد ارزشهای موجود را تغییر دهد و نگذارد آنچه نهفته است معرفی شود.
این رزمنده دوران دفاع مقدس تصریح کرد: هرگاه رسانهها، نخبگان و متولیان امر نتوانند در اثبات این نوع فرهنگ عمیق و دشمن هراس مقاومت کوتاهی کنند، طمع ورزی دشمن برای نفوذ بیشتر خواهد شد.
علویتبار با بیان اینکه افتخار ما در دوران دفاع مقدس تنها آرپی جی زدن نبود، گفت: به اعتراف اسرای عراقی، نوای «لرکه» (لرکه نوعی صدای ترسناک و روحیهبخش است که در هنگام جنگ و جدل با کمک لب و دست ایجاد شده و در واقع نقش خبررسانی و شیپور جنگ را دارد) رزمندگان استان ما در دوران دفاع مقدس لرزه بر تن دشمن میانداخت.
** ضعف در تولید محتوا
فعال رسانهای و رزمنده دوران دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش این استان در حماسه آزادسازی خرمشهر، گفت: عملیات رزمندگان این استان در فکه، مقدمه فتح خرمشهر شد.
سیدعلیمحمد دانشی از پیشکسوتان حوزه رسانه کهگیلویه و بویراحمد نیز اظهار داشت: در تاریخ اتفاقاتی رخ میدهد که گاهی اوقات تبدیل به یک فرهنگ میشود و خروجی دوران دفاع مقدس ما هم یک فرهنگ جدید بود.
وی افزود: آنچه امروز در کشورهای اسلامی از جمله لبنان، سوریه و عراق شاهد هستیم با الگوگیری از تجربیات ما در دوران دفاع مقدس رخ میدهد.
این پیشکسوت عرصه رسانه و دفاع مقدس پرداختن محتوایی به دفاع مقدس را یک تکلیف دانست و بیان کرد: برخی مناسبتها بهانهای برای پرداختن به ارزشها و سرمایههای کمنظیر ما در دوران دفاع مقدس است.
دانشی با بیان اینکه در دنیا رسانههایی وجود دارد که در اختیار استکبار بوده و سرمایهگذاریهای کلانی روی آنها میشود، گفت: این رسانهها برای کمرنگ کردن ارزشها هر روز به یکی از آرمانهای ما حمله میکنند.
وی تاکید کرد: برای مقابله با هجمه رسانهای دشمن باید سازوکاری تعریف کرده و محتوای لازم را در اختیار رسانههای داخلی قرار دهیم.
** تشکیل کارگروه ویژه با محوریت رسانه
فعال رسانهای و عضو شورای مرکزی بسیج رسانه کهگیلویه و بویراحمد نیز بر ضرورت تبیین زوایای پیدا و پنهان ادبیات دفاع مقدس برای نسل امروز جامعه تاکید کرد و گفت: تحقق این مهم با سرمایه گذاری مالی و معنوی بر روی رسانهها امکان پذیر خواهد بود.
سید ولی موسوی با بیان اینکه ایجاد شکاف و فاصله بین نسل امروز جامعه با حوزه ادبیات دفاع مقدس منجر به بروز چالشی در شناخت دقیق این فرهنگ و هویت واقعی جنگ هشت ساله دفاع مقدس خواهد شد گفت: تشکیل کارگروه ویژه ای در این راستا با محوریت رسانه و دفتر حفظ نشر و ا رزش های دفاع مقدس میتواند میتواند راهگشا باشد.
این فعال رسانهای کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: دفاع مقدس برگ زرینی در تاریخ این مرز و بوم است که باید ابعاد مختلف زوایای پیدا و پنهان آن را برای نسلهایی که آن دوران را ندیده اند به خوبی تبیین شود
وی گفت: خالق دفاع مقدس جوانان کم سن و سالی بودند که امام راحل به آنها اعتماد کرد و توانستند با غیرت و مردانگی عزیزترین گوهر وجودشان یعنی جانشان را برای دفاع از میهن به خطر بیندازند.
موسوی یادآور شد: امروز نیز باید مسئولان به جوانان اعتماد کنند و از ظرفیت آنان برای توسعه و پیشرفت ایران اسلامی استفاده نمایند.
وی ادامه داد: در نظام اسلامی هر جا به جوانان اعتماد کردیم موفق بوده ایم همانطور که در تکنولوژی هستهای، موشکی نانو و سلولهای بنیادین وریکر عرصهها در سطح جهان حرفهای مهمی برای گفتن داریم
مدیرمسئول هفته نامه نسیم دنا گفت: رسانهها در استان کهگیلویه و بویراحمد بدون کوچکتربن چشم داشتی برای توسعه و اعتلای فرهنگی استان تلاش میکنند که لازم است بخشی از اعتبارات دستگاههای فرهنگی به رسانهها اختصاص داده شود.
موسوی افزود: رسانهها به عنوان رکن مهم فرهنگسازی نقش مهمی در بیان فرهنگ دفاع مقدس دارند که لازم است متولیان کار گروهی از نویسندگان و فرماندهان و راویان دوران دفاع مقدس تشکیل دهند و محتوای لازم را در اختیار رسانهها قرار دهند
وی تصریح کرد: تنها راه غلبه بر مشکلات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی تکیه بر فرهنگ و روحیه جهادی دفاع مقدس است که در این زمینه باید فرهنگ دفاع مقدس گسترش پیدا کند.
۵۰ درصد جمعیت فعال استان معادل ۳۳ هزار نفر در دوران هشت ساله دفاع مقدس به صورت داوطلبانه به جبههها اعزام شدند که ۹۹ درصد رزمندگان این منطقه زیر ۳۰ سال بودند.
کهگیلویه و بویراحمد یک هزار و ۸۸۰ شهید، ۱۰ هزار جانباز و ۳۱۷ آزاده سرافراز تقدیم نظام و انقلاب کرده است.
گزارش از حمید جهان
۳۰۱۶/۶۱۱۰
نظر شما