۱۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۵۰
کد خبرنگار: 951
کد خبر: 83337913
T T
۰ نفر

پیوندی برای عبور از تحریم

۱۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۵۰
کد خبر: 83337913
پیوندی برای عبور از تحریم

سمنان- ایرنا- پیوند کاربردی و اثر بخشِ دانشگاه و صنعت با وجود فشارهای خارجی، علاوه بر بی اثر کردن تحریم ها، مسیر توسعه اقتصادی و رشد علمی کشور را دو چندان می کند.

همواره مسئولان در آئین و همایش‌های مختلف به اهمیت پیوند کاربردی صنعت و دانشگاه تاکید دارند که با برداشتن گام‌های عملیاتی و پرهیز از کلی گویی می‌توان در این مسیر توسعه محور گام برداشت.


یکی از چالش‌های اساسی که صنعتگران در زمان تحریم با آن مواجه هستند فرسودگی ماشین آلات خط تولید و فقدان برنامه ریزی اصولی برای افزایش بهره وری در تولید کالا است، بسیاری از صنعتگران با انجام رویه‌های سنتی حاضر به اتخاذ رویکردهای دانشگاهی برای تولید کالا نیستند و به عبارتی دیگر شاید این فعالان اقتصادی اعتقادی به این ظرفیت‌های علمی ندارند.


همچنین دانشگاه ها برای حضور منسجم تر در بخش صنعت و تولید کشور در سال های گذشته اعلام آمادگی کردند و برای پیوند این دو بال توسعه کشور باید دستگاه‌های اجرایی مربوط پای کار بیایند.


با اعتمادسازی و همکاری گسترده دانشگاه و صنعت، علاوه بر تحقق رونق تولید، می‌توان در بلندمدت تحریم‌های آمریکا را با تکیه بر تولید داخلی بی اثر کرد، راهکار مهم و اصولی برای تحقق این امر مسئله محور و میدانی کردن تحقیق و پژوهش‌های جامعه علمی کشور است، به طوری که باید پایان نامه‌های دانشجویان با تمام ظرفیت از بخش نظری خارج و کاربردی شود.


در استان ۷۰۲ هزار نفری سمنان دست کم ۲ هزار و ۲۰ واحد صنعتی و دست کم ۴۰ دانشگاه، مرکز پژوهشی و مؤسسه آموزش عالی وجود دارد، در روزهای گذشته بهره برداری از «اتاق مسئله» مقدمه‌ای برای گسترش همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی استان و دانشگاه در سمنان شده است.


الزام تحقیق میدانی جامعه علمی کشور در نواحی و شهرک‌های صنعتی و تدوین برنامه‌های عملی برای تحقق شعار سال از رویکردهای مهم کارشناسی برای برجسته کردن نقش استادان دانشگاه در توسعه کشور است.


همچنین پرورش نیروی خلاق، جامعه پذیر و کارآفرین با آموزش‌های صحیح و کاربردی در دانشگاه‌ها محقق می‌شود و دانشگاه‌ها با فاصله گرفتن از رویکردهای مفهومی و نظری به رویکرد عملی و میدانی توجه ویژه داشته باشند.


بسیاری از صنعتگران به دلیل تحریم‌های اقتصادی و کاهش بهره وری و دسترسی نداشتن به شرکت‌های معتبر جهانی به تعدیل نیرو و تعطیلی واحدهای خود دست می‌زنند که دانشگاه‌ها می‌توانند با ورود به این مسائل برای سرپا نگه داشتن واحدهای تولید کشور گام بردارند.


به باور کارشناسان بیشتر تولیدات علمی در کشور در بخش‌های پزشکی، رایانه، نانو، هسته‌ای و برخی رشته‌های مهندسی محدود است که با گستره پهنه علم در بخش‌های دیگر می‌توان شاهد توسعه اقتصادی کشور باشیم.


ایران با بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت، بیش از سه میلیون و ۷۹۴ هزار نفر دانشجو در ۲ هزار و ۵۶۹ واحد آموزشی دارد و بر اساس آمار بیش از ۷۴۰ هزار نفر از این دانشجویان در دوره کاردانی، ۲ میلیون نفر در دوره کارشناسی، ۱۹۳ هزار نفر در دوره کارشناسی ارشد، ۱۱۵ هزار نفر در دوره دکتری تخصصی و ۲۹ هزار نفر در دوره دکتری عمومی در دانشگاه‌های وزارت علوم مشغول به تحصیل هستند.


همچنین ۵۵ هزار دانشجوی خارجی از ۸۵ کشور نیز در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند و در این میان استان‌های کردستان، ایلام، چهارمحال بختیاری و زنجان کمترین و استان‌هایی مانند تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی، فارس و خراسان رضوی بیشترین واحدهای دانشگاهی را دارند.


با این وجود، با همه تلاش‌های صورت گرفته دانشگاه آن چنان که باید در پیوند با نیازهای روز جامعه و با بخش صنعت در سال‌های گذشته تعامل نداشته و سهم دانشگاه‌ها از نزدیک به ۴۳۰ خوشه صنعتی شناسایی شده و ۸۴ هزار واحد تولیدی و صنعتی کشور تغییر چندانی نکرده است.




تلاش برای مسئله محور شدن دانشگاه‌ها


رئیس دانشگاه سمنان گفت: رویکرد دانشگاه‌های استان سمنان در برنامه‌های آموزشی مسئله محور و قابل اجرا باشد.


مسعود نصیری زرندی افزود: یکی از ضعف‌های اساسی در آموزش دانشجویان آموزش‌های نظری است که لازم است استادان دانشگاه برای توسعه اقتصادی استان این نگرش‌ها را کنار بگذارند.


وی خاطر نشان کرد: پایان نامه‌ها و پژوهش‌های دانشجویان و استادان دانشگاه باید به سمت رویکردهای عملی باشد تا مطالعه‌های علمی دانش آموختگان در سال‌های متوالی به درد بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی استان بخورد.


رئیس دانشگاه سمنان گفت: اجرای طرح‌های پژوهشی و عملی در راستای رونق تولید و شکوفایی بخش صنعت از برنامه‌های مهم دانشگاه‌های کشور برای سال جاری است.



توسعه سمنان با پیوند دانشگاه و صنعت


رئیس دانشگاه سمنان اضافه کرد: دانشگاه و صنعت برای توسعه کشور مکمل یکدیگر هستند که باید از این دو بازوی توانمند به صورت یکسان برای رونق کسب و کار بهره برد.


وی اضافه کرد: با توجه به افزایش فشارهای خارجی، دانشگاه‌ها ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه اقتصادی و بومی سازی ماشین آلات خط تولید در بخش صنعت دارند.


نصیری زرندی تصریح کرد: استادان دانشگاه سمنان بر اساس برنامه ریزی انجام شده موظف به انجام تحقیقات میدانی برای تحقق رونق تولید و همکاری گسترده با بخش صنعت استان هستند.


وی تصریح کرد: راه اندازی دفتر «اتاق مسئله» برای همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه مسیر توسعه اقتصادی استان را هموارتر می‌کند و صنعتگران از این ظرفیت مهم برای توسعه کسب و کار بهره ببرند.


رئیس دانشگاه سمنان گفت: افزایش پژوهش‌های علمی می‌تواند ایران را در بخش‌های مختلف اقتصادی خودکفا کند و صنعتگران برای بهره وری بیشتر در تولید کالا به دانشگاهیان اعتماد کنند.








دانشگاه‌ها برای رونق صنعت سمنان برنامه ارایه کنند


معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سمنان گفت: دانشگاه‌ها برای توسعه اقتصادی و رونق کسب و کار در بخش صنعت استان سمنان برنامه‌های علمی و پژوهشی ارائه دهند.


حشمت الله عسگری افزود: ظرفیت‌های اقتصادی استان سمنان در بخش‌های مختلف اقتصادی به خصوص معدن مغفول مانده که دانشگاه‌ها با برقراری ارتباط با صنعتگران و معدنکاران و تدوین طرح‌های پژوهشی برای رونق این بخش پیشگام شوند.


وی خاطر نشان کرد: با شناسایی ظرفیت‌های علمی و معرفی دانشگاه‌های استان سمنان به صنعتگران باید بخش صنعت با نگاه علمی به تولید کالا مشغول شود.


معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سمنان ادامه داد: در سال جاری تعامل خوبی بین صنعتگران و دانشگاهیان رخ داده است.


معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سمنان تصریح کرد: صنعتگران استان در بعضی موارد از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی استان اطلاعات و شناخت کافی ندارد که هیأت‌های علمی دانشگاه‌ها با حضور در نشست‌های اتاق بازرگانی این توانمندی‌ها را به تولیدکنندگان معرفی کنند.


عسگری اضافه کرد: اولویت مهم مسئولان دستگاه‌های اجرایی در استان سمنان در سال جاری استفاده از رویکردهای علمی و دانشگاهی برای رونق تولید و توسعه اقتصادی است.


وی گفت: اولویت مسئولان استان سمنان برای اجرای طرح‌های پژوهشی با توجه به شناخت کافی استادان بومی از ظرفیت‌ها استفاده از اعضای هیأت علمی و پژوهشگران سمنان خواهد بود.


معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سمنان افزود: بانک اطلاعاتی صنعت و دانشگاه با راه اندازی بانک مسئله در شرکت شهرک صنعتی بزرگ سمنان آغاز شد.









استقبال اتاق بازرگانی از ورود دانشگاه به بخش صنعت


رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: اتاق بازرگانی سمنان از ورود دانشگاه‌ها به بخش صنعت استان استقبال می‌کند.


علی اصغر جمعه‌ای افزود: صنعت کشور به دلیل فشارهای خارجی با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم می‌کند که با ورود پژوهشگران به این بخش امید برای افزایش بهره وری با وجود تحریم‌ها وجود دارد.


وی اضافه کرد: یکی از دلایل مهم و اساسی در شکوفا نشدن بخش صنعت و معدن استان و افزایش خام فروشی، توجه نکردن به رویکردهای علمی و دانشگاهی است.


جمعه‌ای ادامه داد: درِ اتاق بازرگانی استان سمنان همواره به روی پژوهشگران و دانشگاهیان باز است و در نشست‌های مختلف برای پیوند و ارتباط صنعت و دانشگاه تلاش می‌شود.


رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: بدون نگرش علمی توسعه پایدار نصیب کشور نخواهد شد و باید مسئولان با درایت برای حمایت از این بخش اقدام کنند.









بدون پژوهش علمی صنعت توسعه نمی‌یابد


استاندار سمنان گفت: بدون پژوهش‌های علمی و توجه به دانشگاه صنعت کشور توسعه نمی‌یابد.


علیرضا آشناگر افزود: زیرساخت‌های سرمایه گذاری برای توسعه و اشتغال پایدار با همراهی دانشگاه‌ها در سمنان میسر است و باید با نگرش‌های علمی برای شکوفایی استان اقدام کرد.


وی خاطر نشان کرد: اکنون بیشتر پایان نامه‌های دانشجویان در قفسه کتابخانه ها خاک می‌خورد در حالی که باید دانشگاه‌ها در مسیر تحقیقات میدانی برای توسعه کشور برنامه عملی ارائه دهند.


آشناگر اضافه کرد: اکنون بخش قابل توجهی از ذخایر معدنی سمنان به صورت خام عرضه می‌شود که با فعالیت دانشگاه‌ها در این بخش می‌توان برای راه اندازی واحدهای فرآوری در استان اقدام کرد.


وی تصریح کرد: توسعه زیرساخت‌ها برای رونق اقتصادی در استان بدون حمایت دانشگاهی‌ها از بخش صنعت امکانپذیر نیست و با برنامه ریزی اصولی مسئولان پای استادان دانشگاه را به کارخانه‌ها باز کنند.


استاندار سمنان گفت: تعامل دانشگاه و صنعت استان سمنان در ماه‌های گذشته با تشکیل اتاق مسئله در شهرک صنعتی بزرگ سمنان افزایش یافته که امیدوارم این همکاری‌ها مستمر باشد.



تلاش دولت برای پیوند دانشگاه و صنعت


مدیرکل دفتر برنامه ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری سمنان گفت: دولت برای پیوند دانشگاه و صنعت و توسعه اقتصادی در کشور با وجود فشارهای خارجی و تحریم در تلاش است.


حسن سعدالدین ادامه داد: نگرش صنعتگران استان در استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی برای رونق تولید تغییر کرده و با تلاش مضاعف می‌توان این ۲ رکن مهم علمی و اقتصادی را به یگدیگر پیوند داد.


وی با بیان اینکه یکی از رویکردهای مهم و اساسی در افزایش تعامل دانشگاه و صنعت درک مشترک است، گفت: پایان نامه‌های دانشجویان باید در مسیر کاربردی و عملیاتی تدوین شود.


سعدالدین تصریح کرد: دولت با برنامه ریزی آمادگی دارد تمام موانعی که باعث جدایی صنعت از تولید می‌شود را بردارد و با حضور فیزیکی دانشگاهی‌ها در واحدهای صنعتی و پژوهش‌های میدانی می‌توان برای توسعه کشور گام برداشت.


مدیرکل دفتر برنامه ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری سمنان گفت: استفاده نکردن از ظرفیت‌های علمی کشور در شرایط کنونی خودتحریمی است و مسئولان با تلاش مضاعف برای بهره گیری از تمام ظرفیت‌ها برای رونق اقتصادی در تلاش هستند.


به گزارش ایرنا، در استان سمنان ۲ هزار و ۲۰ واحد صنعتی و ۴۰ دانشگاه، مرکز پژوهشی و مؤسسه آموزش عالی وجود دارد.


۷۴۰۸/‏۷۳۳۹/‏۶۱۰۳