۱۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۴۱
کد خبر: 83338566
T T
۱ نفر
معاون استاندار: فناوری اطلاعات محور تحول اقتصاد کردستان است

سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه فناوری اطلاعات محور تحول اقتصاد استان است، گفت: فضای کسب و کار در دنیا دچار تغییر شده و باید برای بهبود این فضا در کردستان مطابق این تغییرات برنامه ریزی و حرکت کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین فیروزی روز یکشنبه در جلسه کارگروه هم اندیشی رفع موانع و چالش‌های کسب و کار در حوزه بانوان و خانواده اظهار داشت: ظرفیت‌های قانونی خوبی در کشور وجود دارد و اگر شناخت کاملی از آن داشته باشیم می‌توانیم استفاده مطلوبی در عرصه‌های مختلف به ویژه بیمه که مشکل و دغدغه واحدها و کارگاه‌های تولیدی است، ببریم.


وی اضافه کرد: بزرگترین خدمتی که می‌توان به استان کرد افزایش تعداد افراد تحت پوشش بیمه است که با این اقدام اطمینان و امید بیشتری در مردم ایجاد می‌شود.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: فضای کسب و کار در دنیا تغییر شکلی یافته و زنان هم وارد این فضا شده اند و باید زمینه حضور بیشتر این قشر در محیط کار را فراهم کرد.


فیروزی با تاکید بر اینکه باید از فعالیت بانوان حمایت کرد، یادآور شد: تکنولوژی و فناوری ارتباطات و اطلاعات در حوزه اقتصاد تغییرات و تحولاتی ایجاد کرده که مستلزم توجه بیشتر است.


وی با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات محور تحول اقتصاد کردستان است، گفت: تولیدات کشاورزی، گردشگری و فرش بافی در بستر فناوری اطلاعات قابل عرضه و فروش هستند.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان تاکید کرد: بانوان باید بیش از گذشته در عرصه کسب و کار استان وارد شوند و اگر زمینه فعالیت بیشتر آنها هموار نشود، ظلم به این قشر است.


فیروزی بر توجه به طراحی و بازاریابی تاکید کرد و افزوزد: فرش کردستان می‌تواند محرک حوزه‌های اقتصادی استان باشد.


** مشکل فروش فرش از طریق طرح تکاپو قابل حل است


مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در بحث مشاغل خانگی شغل‌های خوبی در استان ایجاد شده است، گفت: با اعطای تسهیلات مشاغل خانگی در طول چند سال اخیر اتفاقات و تحولات مطلوبی در این حوزه افتاده است.


برهان صلواتی با اشاره به اینکه فرش متولی خاصی در سطح کشور ندارد، اظهار داشت: فرش دستباف استان اگر به برند جهانی تبدیل شود مشکل فروش از طریق طرح تکاپو که بازاریابی جهانی می‌کند بر طرف می‌شود.
وی با بیان اینکه وقتی برندسازی شود دیگر فرش بافی از کمک معیشت برای بافندگان به شغل تبدیل می‌شود، اضافه کرد: ۱۰۰ میلیون ریال اعتبار ترویجی و آموزشی برای حوزه فرش و صنایع دستی در سال جاری اختصاص می‌دهیم.


** بخش دولتی و خصوصی اعتماد بیشتر به توانمندی زنان کنند


رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج نیز در این جلسه گفت: یکی از معیارهای اساسی توسعه یافتگی در دنیا ورود و حضور زنان در عرصه اقتصادی است.


سید کمال حسینی با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت دنیا را بانوان تشکیل داده‌اند، افزود: مشارکت اقتصادی بانوان در ایران ۳۵ درصد و کمتر از میانگین جهانی است.


وی اضافه کرد: ۶۵ درصد صندلی دانشگاه‌های کشور در اختیار بانوان است و این استعداد و توانمندی این قشر را می‌رساند.


رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج یادآور شد: می‌طلبد بخش دولتی و خصوصی اعتماد بیشتر به توانمندی زنان کنند چرا که بانوان دقت و مدیریت بهتری در کارها دارند و بارها این را به اثبات رسانده‌اند.


حسینی با اشاره به ایجاد کانون زنان بازرگان در اتاق بازرگانی سنندج گفت: امیدواریم این کانون بتواند تمام فعالان اقتصادی زنان را شناسایی و به عضویت خود در آورد.


معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم با اشاره به اینکه هنر صنعتی فرش دستباف سال ۸۷ به سازمان بازرگانی وقت واگذار شد، گفت: در استان ۹۰ هزار بافنده فرش وجود دارد که از این تعداد ۶۰ هزار نفر بطور رسمی و مابقی غیر رسمی فعالیت می‌کنند.


بختیار خلیقی افزود: فرش تنها کالای ایرانی است که در طول تاریخ اصالت خود را حفظ کرده است.


وی با بیان اینکه کردستان دو برند جهانی فرش شامل یک پود سنندج و پولادین بیجار را دارد، یادآور شد: ۱۷۰ کارگاه تولید فرش در استان داریم که ۵۵ کارگاه توسط بانوان اداره می‌شود.


معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: ۲۲ نفر از صاحبان کارگاه‌های تولید فرشی که توسط بانوان استان اداره می‌شود موفق به دریافت تسهیلات شدند.


خلیقی اظهار داشت: خوشه فرش دومین خوشه صنعتی صادرات گرا مطرح شده در استان بود که اگر شکل می‌گرفت در زمینه بازاریابی و صادرات مشکلات این حوزه برطرف می‌شد.


مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان نیز در این جلسه گفت: در سال رونق تولید می‌طلبد مشکلات واحدهای تولیدی که بانوان صاحب آن هستند شناسایی و در راستای حل آن تلاش شود.


لیلا آژیر اضافه کرد: در حوزه صنایع دستی به ویژه فرش مشکلاتی وجود دارد که می‌طلبد برای حل آن راهکارهایی را پیشنهاد و اجرایی کرد.


مشاور انجمن فرش هم در این جلسه خواستار اختصاص تسهیلات کم بهره و سبدکالا به بافندگان فرش در استان شد و گفت: امیدواریم جا و مکان مناسبی در اختیار کارگاه‌های تولید فرش قرار داده شود.


مریم کریمی افزود: انتظار می‌رود در نمایشگاه‌های عرضه فرش، غرفه‌هایی با تخفیف ویژه به کارگاه‌های تولیدی بانوان اختصاص داده شود تا محصولات تولیدی خود را بدون واسطه به فروش برسانند.


حفصه حسامی مدرس دروس کسب و کار و عضو کانون زنان بازرگان استان هم در ارتباط با محدودیت خدمات بین المللی فناوری اطلاعات مطالبی را بیان کرد و گفت: رفع مشکل فروش خدمات حوزه فناوری اطلاعات مستلزم ارائه راهکار کشوری است.


جمع دیگری از بانوان عضو کانون بازرگانان اتاق بازرگانی سنندج هم در این جلسه که بیش از دو ساعت به طول انجامید به بیان مشکلات بیمه افراد شاغل در کارگاه‌ها و فروش محصولات و تولیدات و دست ساخته‌های زنان پرداختند.
۹۹۳۶/‌۹۱۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha