به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتکی روز دوشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان با تاکید بر امر پیشگیری در جلوگیری از آتش سوزی جنگلها و مراتع اظهار داشت: در مرحله پیشگیری با اطلاع رسانی و آگاه سازی احتمال وقوع خطر در ارتباط با گروههای هدف علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد.
وی ادامه داد: با استفاده از سیستم اطلاع رسانی قوی به گردشگران، دامداران و عشایر در طبیعت از طریق صدا و سیما، فضای مجازی، پیامک و … میتوان از نقش بازدارنده این گروههای هدف استفاده کرد.
استاندار ایلام سپس بر همکاری همه ارگانهای ذیل ستاد بحران در صورت هرگونه آتش سوزی تاکید کرد و افزود: علاوه بر همکاری همه گروهها، نهادها و دستگاههای درگیر بایست مشارکت همگانی را برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی در فصل تابستان به کار ببندیم.
سلیمانی دشتکی در ادامه با اشاره به این مهم که تشکیل سمنها و گروههای مردم نهاد در این زمینه حائز اهمیت است، بیان داشت: البته بایست افراد درگیر در اطفا حریق با ابزار و امکانات لازم برای مهار آتش تجهیز شوند.
وی ادامه داد: در این راستا وجود بالگرد برای استان ضروری دارد و در این زمینه خواستار استقرار بالگرد اطفا حریق در استان شده ایم.
استاندار ایلام افزود: وجود بالگرد در استانی چون ایلام با پوشش گیاهی و جنگلهای انبوه و تجربه آتش سوزی لازم و ضروری به نظر میرسد.
رئیس ستاد مدیریت بحران استان در ادامه خواستار تقسیم کار دستگاههای ذی ربط در پوشش مناطق حساس استان شد و بیان داشت: ستاد مدیریت بحران استان در آماده باش کامل باشد چراکه شرایط طبیعی و جنگلی استان ایجاب میکند که ضمن پیشگیری، در هنگام وقوع آتش سوزی بایست در کمترین زمان ممکن اقدام به اطفا حریق کرد.
وی در پایان بر استفاده از توان مردمی در همه امور و زمینهها تاکید کرد و بیان داشت: شبکه دهیاران، شوراهای شهر و روستا و هیئت صلح و معتمدین و … ظرفیتهای بسیار خوبی هستند که میشود در چنین مواقعی از این توانمندی استفاده کرد.
استان ایلام داری ۶۴۲ هزار هکتار جنگل است و هر سال با شروع فصل تابستان و خشکی مراتع آتش بیرحم حاصل از خطای انسانی و یا بی توجهی و گاهاً از روی عمد این منبع خدادادی را در خود میبلعد و زیبایی طبیعت ایلام را به خاکستر مبدل میکند.
۷۱۷۷/۶۱۱۹
نظر شما