۱۸ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۰۶
کد خبر: 83343907
T T
۰ نفر
معاون رئیس جمهوری: پایانه مرزی باشماق نیاز به ساماندهی دارد

سنندج - ایرنا - معاون رئیس جمهوری گفت: با وجود سرمایه گذاری مناسبی که در پایانه مرزی باشماق انجام گرفته، این پایانه همچنان نیازمند ساماندهی بیشتری در زمینه تقویت زیرساخت ها است.

جمشید انصاری روز شنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کردستان اظهار داشت: سازمان حمل و نقل و راهداری باید اهتمام ویژه ای برای تقویت زیرساخت‌های پایانه مرزی باشماق داشته باشد.


وی با تاکید بر اینکه تقویت این زیرساخت‌ها باید در کنار تسریع در ۲ بانده کردن جاده ارتباطی مریوان دیده شود، افزود: سرمایه گذاری خوبی در این مرز انجام شده که پتانسیل بسیاری خوبی برای توسعه تجارت ایران در شرایط تحریم به شمار می‌رود و می‌تواند بخشی از مشکلات کشور را حل کند.


رییس سازمان اداری و استخدامی کشور بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت مرز تاکید کرد و یادآور شد: با وجود این ضعف در زیرساخت، کردستان از فعل و انفعالات مرزی خوبی بهره مند است.


** لرزش اقتصاد ملی در برابر تکانه تحریم


معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به برگزاری جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی در طول ۲.۵ سال گذشته در این استان اشاره کرد و گفت: هدف از اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی مقام سازی اقتصاد کشور در برابر تکان‌های اقتصادی بین المللی بود که در قالب ۱۱ برنامه در سطح ملی تعریف شده است.


وی با بیان اینکه این طرح از سال ۹۴ به صورت جدی فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: در سال ۹۷ اولین تکان اقتصادی جدی را شاهد بودیم که ناشی از اعمال تحریم‌های آمریکا همزمان با خروج از برجام بود و شوک اقتصادی به شمار می‌رفت.


انصاری اضافه کرد: این مساله نشان داد که اقتصاد ملی ما آسیب‌های جدی را در مقابل تحریم‌ها به خود دید و بخشی از برنامه ریزی ها و پیش بینی‌های ما در این زمینه نتیجه بخش نبود و به ثمر ننشست.


معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور دلیل این مساله را اتکا واحدهای تولیدی صنعتی در تأمین مواد اولیه و فناوری به خارج دانست و یادآور شد: در صادرات بسیاری از کالاها هم با مشکل مواجه بودیم.


وی تاکید کرد: این تکان اقتصادی نشان داد که باید برنامه ریزی خود را زودتر شروع می‌کردیم تا فرصت‌های بیشتری برای انجام اقدامات مؤثر در زمینه تاب آوری اقتصاد ملی داشته باشیم و علاوه بر آن بخشی از برنامه‌ها را جدی تر می‌گرفتیم.


** سفره بزرگ با غذای کم پهن نکنیم


انصاری با بیان اینکه در بحث اقصاد مقاومتی هم مانند دیگر برنامه ریزی ها عمل شد و در همه حوزه‌ها وارد شدیم، گفت: با منابع محدودی که داشتیم، کارها در این بخش نیمه تمام ماند.


وی به عنوان نمونه به بحث گوشت قرمز اشاره کرد و افزود: پتانسیل کشور برای تولید ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز دست نیافتنی نبود و اگر در اولویت برنامه‌های اقتصادی قرار می‌گرفت می‌توانستیم مانند گندم در حوزه امنیت غذایی، خیال خود را راحت کنیم.


معاون رئیس جمهور تاکید کرد: این تجربه به ما می‌آموزد تا طرح‌هایی را در زمینه اقتصاد مقاومتی تعریف کنیم که در بازه زمانی یک ساله به نتیجه برسد و با نگاهی فرابخشی، نتایج اقتصادی قابل قبولی را عاید استان و منطقه کند.


انصاری گفت: نباید سفره بزرگی پهن کنیم که نتوانیم به تعداد افراد حاضر در دوره سفره، غذا تأمین کنیم.


** صف بندی تسهیلاتی درست نشود


معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در ادامه به تصمیم استان کردستان برای کاهش هشت درصدی سود تسهیلات سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: این مساله موجب نشود تا هر فردی بخواهد شانس خود را برای دریافت این تسهیلات به محک آزمایش بگذارد.


انصاری افزود: این مساله باعث می‌شود تا صف تسهیلاتی به راه بیفتد و امکان استفاده استان از منابع خارج از استان کاهش می‌یابد و این مساله همچنین باعث می‌شود نرخ سرمایه گذاری در استان پایین بیاید.


** اولویت گذاری برای اجرای طرح‌ها


وی در بخش دیگری از سخنان خود به مناقشه انجام شده در طول ۲.۵ سال گذشته بر سر بحث موضوع تخصیص آب به کردستان از محل ذخیره سدها اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به پایین بودن سرانه زمین‌های آبی در این استان در مقایسه با دیگر استان‌ها و میانگین کشوری، بخشی از تخصیص آب به سرانجام رسیده است.


انصاری تاکید کرد: این مساله اگرچه مهم است اما به تنهایی کافی نیست و مقدمه‌ای است برای اینکه مساله بهره برداری از سدها را حل کند البته با توجه به محدودیت منابع اعتباری دولت، باید طرح‌های مختص این بخش، اولویت گذاری و زمان بندی شود.


۹۹۳۷/‌۹۱۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha