نتایج جدیدترین مطالعه که روز جمعه منتشر شد نشان میدهد که نسبت خودکشی در نیروهای موسوم به تفنگداران دریایی آمریکا در سالهای گذشته و پس از بازگشت به کشور (آمریکا) افزایش قابل ملاحظهای یافته است و این در حالی است که تعداد این تفنگداران زیاد نیست.
سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده (United States Marine Corps) یکی از شاخههای نیروهای نظامی ایالات متحده و مسئول اعمال قدرت آمریکا است. این نیرو برای انجام مأموریتهای زمینی مشترک قوا در هوا، خشکی و دریا به کار گرفته میشود و میتوان گفت به عنوان یک نیروی واکنش سریع، عملیاتی ترین نیروی نظامی آمریکایی است.
مطالعه مورد اشاره با نظارت پرفسور «دیوید بنیدک» انجام و روز جمعه در مجله پزشکی آمریکا منتشر شده است.
در این مطالعه آمده است که احتمال خودکشی تفنگداران دریایی آمریکا افزایش مییابد زیرا این سربازان بعد از خدمت نیز سلاحهای شخصی به همراه دارند.
بررسی پزشکان نظامی آمریکا نشان میدهد که ۱۳۵ سرباز تفنگدار دریایی که در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ در ارتش آمریکا بوده اند خودکشی کرده اند و عمده این نظامیان سلاح شخصی داشته اند. همچنین نسبت اقدام به خودکشی در افراد بیکار افزایش قابل توجهی داشته است.
۶۱ نفر از این ۱۳۵ سرباز آمریکایی با سلاح خودشان خودکشی کرده اند و بقیه به روشهای دیگر اقدام کرده اند.
این بررسی تصریح میکند که میانگین خودکشی سربازان آمریکایی در جریان اشغال افغانستان و عراق افزایش یافت به گونهای که در سال ۲۰۱۲ به بالاترین حد خود رسید و حتی از تعداد سربازان کشته شده آمریکایی در دو جنگ نیز فراتر رفت.
متخصصان امریکایی میگویند: بیماری نظامیان آمریکایی زمانی تشدید و خطرناک میشود که آنها حاضر به درمان و معالجات روانشناختی نمیشوند زیرا نگران آن هستند که نگاه جامعه به آنها عوض شود.
کارشناسان در این بررسی توصیه کرده اند که سلاح سربازان آمریکایی، همواره خالی باشد و خود سلاح نیز دور از دسترس آنها نگهداری شود.
پایگاه «بیزنس اینسایدر» نیز اخیراً در گزارشی نوشت که تنها در ۹ ماه از سال ۲۰۱۸ تعداد نظامیان آمریکایی که خودکشی کردند به ۲۸۶ تن رسید که در ۶ سال پیش از آن بی سابقه بوده است و شامل ۵۷ نیروی پیاده، ۶۸ تفنگدار دریایی، ۵۸ نظامی نیروی هوایی و ۱۰۳ سرباز است.
این پایگاه افزود: تعداد نظامیان آمریکایی که در ۹ ماه اول سال ۲۰۱۸ خودکشی کردند به طرز نگران کنندهای با تمام افراد خودکشی کننده در سال ۲۰۱۷ برابر است.
بر اساس این گزارش، پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) با چالشی جدی در زمینه خودکشی نیروها روبرو است و هزینههای زیادی در برنامههای حمایت از جان نظامیان خود کرده اما نتیجه اندکی گرفته است.
**۱۰ هزار خودکشی و علت همچنان پنهان
گزارش شبکه «سی ان ان» در اوایل سال جاری میلادی تاکید کرد که مسئولان نظامی توضیح قانع کنندهای درباره علت منطقی خودکشی نظامیان آمریکایی نمیدهند و مسائل غیر مرتبط یا غیر مستقیمی را در این باره مطرح میکنند؛ مسائلی مانند استعمال مواد مخدر، تجارب رندگی شخصی نظامیان و نیز بی پولی و مسائل اقتصادی آنها.
گزارش سال ۲۰۱۷ نشریه روانشناختی «گاما» درباره نتایج مطالعات متخصصان ایالت مریلند آمریکا از آمار خیره کننده خودکشی نظامیان آمریکایی در طول ۵ سال از ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ پرده برداشت؛ بالغ بر ۹ هزار و ۵۱۲ مورد خودکشی.
۸۶ درصد خودکشیها را مردان ارتش امریکا انجام دادند و ۶۸ درصد افراد زیر ۳۰ سال و ۶۰ درصد سفید پوستان.
** سهم تجاوز جنسی
در این میان، زنان ارتش آمریکا نیز اقام به خودکشی کرده اند که عمدتاً دلیل آن تجاوز جنسی از سوی نظامیان ارشد مرد در ارتش این کشور ذکر شده است.
سال ۲۰۱۲ «فاکسنیوز» گزارش داد: بیش از ۸۵ هزار تن از کهنهسربازان ارتش رسماً به خاطر سوءاستفادههای جنسی که در زمان خدمتشان در ارتش آمریکا برایشان پیش آمده بود، مورد درمان قرار گرفتند. با افزایش تعداد تجاوزها در ارتش آمریکا، برخی چهرههایی که سالیان دور در ارتش خدمت کرده و مورد تجاوز قرار گرفته بودند، لب به سخن گشودند. سناتور «مارتا مکسلی» که ۲۶ سال در نیروی هوایی خدمت کرد و سال ۲۰۱۰ با درجه سرهنگی بازنشسته شد، گفته است زمانی که در نیروی هوایی خدمت میکرد «از سوی یک افسر ارشد مورد تجاوز قرار گرفت.»
به نوشته وبگاه «دیلیبِست» دو نفر از هر سه نظامی آمریکایی مورد تجاوز یا آزار جنسی قرار گرفتهاند. در بسیاری از موارد نظامیانی که مورد تجاوز قرار میگیرند، امکان بیان آن را ندارند یا اگر هم تجاوز را گزارش کنند، نهادهای نظامی آمریکا به آن رسیدگی چندانی نمیکنند.
طبق آمارهای اداره پیشگیری از جرایم جنسی در ارتش آمریکا، ۷۹ درصد زنان و ۷۸ درصد مردانی که در ارتش مورد تجاوز قرار میگیرند این موضوع را افشا نکرده و از پیگیری قانونی موضوع صرفنظر میکنند.
رئیسجمهوری آمریکا چند ماه پیش اعلام کرد روزانه ۲۰ سرباز آمریکایی با خودکشی جان خود را از دست میدهند. او گفت: این رقم چیزی در حدود سالانه ۶ هزار نفر میشود. ترامپ به دلایل حجم بالای خودکشی در ارتش اشاره نکرد و تنها خواستار رسیدگی به این وضعیت شد.
** جنگ برای کدام آرمان؟
با این وجود هنوز علت قطعی افزایش خودکشی در میان نظامیان آمریکایی مشخص نیست. شاید بهترین دلیل در این باره را «یوشی دریزدین» آورده است؛ کسی که کتاب «جنگ پنهان؛ عشق و تلفات در عصر جنگهای بی پایان» را نوشته است.
او سردبیر مجله فارن افرز آمریکا است و خبرنگار امور نظامی روزنامه وال استریت ژورنال بود.
به باور دریزدین، «وقتی انسان سلاح به دست میگیرد و وارد جنگی میشود که ربطی به میهن دوستی او ندارد و کاری به حقوق اساسی شهروندان کشورش ندارد (بلکه در چارچوب منافع سیاسی افراد مشخصی باشد)، سلامت روانی او در معرض تکانهای شدید قرار می گیرد…»
شبک **۹۲۴۱**۱۳۹۲
نظر شما