حسین سیمایی صراف روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، اظهار کرد: بررسی این آیین نامه در کمیسیون علمی دولت پایان پذیرفت و برای تصویب و ابلاغ، در دستور جلسه امروز هیأت دولت قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی، در واقع دستورالعمل اجرایی این قانون است که به منظور مقابله با بروز تقلب علمی، وظایفی بر عهده دانشگاهها می گذارد و راهکارهایی برای جلوگیری از این اتفاقات، ارائه می دهد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، اظهار کرد: با ابلاغ این آیین نامه، دانشگاهها به طور مشخصتر و روشنتر میدانند چگونه باید با تقلبهای علمی برخورد کنند.
تصویب آیین نامه در کمیسیون علمی دولت
آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی –مصوب ۱۳۹۶- که به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری وزارت دادگستری تهیه شده، در چندین جلسه کمیته فرعی و اصلی کمیسیون علمی، تحقیقاتی و فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در آخرین جلسه کمیسیون اصلی به تصویب اعضا رسید.
موافقان چه می گویند؟
موافقان این آیین نامه معتقدند: با مراکز فروش پایان نامه، مقالات علمی و امثال آن؛ همچنین دانشجویانی که با ارائه پایان نامه جعلی موفق به دریافت مدرک علمی شدهاند، حتی پس از فراغت از تحصیل و ملغی کردن مدرک تحصیلی حاصل از تقلب باید برخورد شود.
برخورد با اعضای هیأت علمی که مبادرت به انتشار مقالات، مشاوره و راهنمایی پایان نامههای تحصیلات تکمیلی به نحوی که امتیازات و ارتقای رتبه ناشی از تقلب توسط دانشگاههای مربوط مسترد شود، از مهمترین رویکردهای موافقان این آیین نامه در کمیسیون اصلی مربوطه در دولت است.
مطابق تبصره (۱۰) قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی –مصوب ۱۳۹۶- آیین نامه اجرایی این قانون باید به پیشنهاد وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت دادگستری تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران اجرایی شود.
جلسه اصلی کمیسیون علمی، تحقیقاتی و فناوری روز چهارشنبه (اول خرداد ۱۳۹۸) به ریاست منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سایر اعضای کمیسیون در دفتر هیأت دولت برگزار شد.
دانام **۹۴۹۲**۱۵۸۴
نظر شما