۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۰۰
کد خبر: 83346768
T T
۰ نفر
گلایه مردم نوشهر از پخت نان بی کیفیت در نانوایی ها

نوشهر- ایرنا - شماری از شهروندان و روستائیان نوشهری از پخت نان بی کیفیت در این شهرستان گردشگرپذیر غرب مازندران گلایه دارند و آن را متاثر از کم توجهی و ضعف نظارت پیوسته مسئولان نهادهای ذیربط می دانند.

آنان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشتند با وجود آنکه نرخ نان در ماه پایانی سال گذشته افزایش داشت انتظار این بود تا نانوایان نسبت به افزایش کیفیت نان دقت بیشتری می‌کردند که متأسفانه این انتظارات برآورده نشده است.


براساس مصوبه کارگروه آرد و نان در مازندران در اسفند ماه سال گذشته نرخ نان با سهمیه دولتی و آزاد پز به طور میانگین حدود ۱۰ درصد در این استان افزایش پیدا کرد.
در شهرستان بیش از ۱۳۰ هزار نفری نوشهر، حدود ۱۵۰ واحد خبازی فعالیت دارد که از این تعداد ۱۳۰ واحد آن دولتی و بقیه نیمه دولتی است.
یکی از شهروندان هلستان نوشهر با انتقاد از نبود نظارت کافی بر نحوه فعالیت واحدهای خبازی این منطقه شهری گفت که اغلب شهروندان این منطقه بویژه آن‌هایی که دارای وسائط نقلیه هستند به علت پایین بودن کیفیت نان این منطقه ناگزیرند به مرکز شهر نوشهر بروند.


رسول رضایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲ واحد خبازی یکی در بالادست و مورد دیگر نیز در پایین دست محله هلستان فعالیت دارد که متأسفانه نانواها در پخت و حتی شکل و اندازه نانی که تولید می‌کنند دقت لازم ندارند.


وی با اشاره به افزایش قیمت انواع کالاهای اساسی و نیز مشکلات مردم در تأمین مایحتاج زندگی اظهارداشت: امروز اغلب مردم به علت گرانی کالاهای خوراکی بویژه برنج ناگزیرند در تمام وعده‌های غذایی نان مصرف کنند اما به نظر می‌رسد دستگاه‌های اجرایی مسئول در این حوزه نقش پررنگی ندارند.


این شهروند نوشهری گفت که نارضایتی اغلب شهروندان فقط به پایین بودن کیفیت نان محدود نمی‌شود بلکه از تعطیلی خودسرانه، کم فروشی، رعایت نکردن نوبت و برخورد ناشایست نانواها با مشتریان نیز گله دارند.
رضایی افزود: این مشکلات به اطلاع دستگاه‌های مسئول رسانده شده ولی همچنان شاهد تکرار آن در واحدهای خبازی در این منطقه هستیم و این موید آن است که موضوع برای آنها اهمیت چندانی ندارد.


علی خزایی یکی از شهروندان پول مرکز بخش کجور نوشهر نیز گفت: با اینکه برابر ضوابط باید روی شیشه واحدهای خبازی زمان کاری نانوایی‌ها اطلاع رسانی شود ولی صاحبان نانوایی‌ها نسبت به انجام این تکلیف قانونی چشم پوشی می‌کنند.
بخش ییلاقی و کوهستانی کجور با دست کم ۱۲ هزار نفر جمعیت ثابت و ۲۵ هزار نفر جمعیت متغییر دارای ۲ شهر یکی پول و دیگری کجور و نیز ۶۴ روستا است که در فاصله حدود ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرنوشهر قرار دارد.
وی افزود: برخی از واحدهای خبازی خودسرانه اقدام به تعطیلی واحدهای صنفی خود می‌کنند و حتی شهروندان نیز اطلاعی از زمان تعطیلی انان ندارند چرا که اطلاع رسانی در این زمینه صورت نمی‌گیرد.


خزایی با اشاره به بعد مسافت حدود ۷۰ کیلومتری این شهر کوهستانی با نوشهر و مشکلات تأمین نان برای شهروندان این منطقه از مسئولان ذیربط خواستار رسیدگی به وضع موجود و نظارت بیشتر بر نحوه فعالیت واحدهای خبازی شد.
علی اسلامی یکی از اهالی روستای چلندر نوشهر نیز در خصوص کیفیت نان‌ها گفت: با اینکه از سال گذشته نرخ انواع نان افزایش پیدا کرده ولی با این حال نه تنها کیفیت نان بالا نرفت بلکه پایین هم آمد و نکته مهم‌تر حتی از حجم نان نیز کاسته شده و نمی دانم کدام یک از مقام مسئول باید پاسخگوی این وضعیت نابسامان در این روستا باشد.


این روستایی گفت که به نظر می‌رسد مصوبات کارگروه آرد و نان شهرستان نسبت به تخلفاتی که از سوی برخی از نانوایان این منطقه رخ می‌دهد، ضمانت اجرایی ندارد و با این موضوع مماشات می‌شود و گرنه اگر با نانوایان متخلف برخورد و حتی اقدام به پلمب کردن واحدهای خبازی آنها شود کمتر شاهد چنین تخلفاتی در این منطقه هستیم.
رضا مفیدی مسئول نمایندگی اداره غله نوشهر پایین بودن کیفیت آرد را از علت‌های اساسی پخت نان بی کیفیت در برخی از واحدهای خبازی این شهرستان بیان کرد و گفت که شنیده شده گندمی که ماه گذشته برای تولید آرد وارد کارخانه‌های آرد مازندران شده از استان کردستان بوده و چندان مطلوب نبوده است.


وی افزود: طبق بررسی‌های به عمل آمده چنین وضعیتی باعث سستی آرد شده و بنابراین نانوایان تازه کار نمی‌توانند به آسانی نان باکیفیت از این آرد پخت کنند.


وی ابراز امیدواری کرد طبق وعده‌های داده شده مسئولان استانی بزودی آرد با کیفیت درجه بالا در این شهرستان توزیع شود.


رئیس اتحادیه نانوایان نوشهر نیز گفت: نزدیک به ۲۰ هزار کیسه آرد ۴۰ کیلویی میان ۱۵۰ واحد خبازی این شهرستان ماهانه توزیع می‌شود منتهی از اینکه همیشه نانوا به خاطر پایین بودن کیفیت نان مورد واخواهی قرار گیرد چنین برداشتی به نظر دور از انصاف است.
اصغر رضایی افزود: استاندارد نبودن تجهیزات واحدهای خبازی، پایین بودن کیفیت آرد، هزینه‌های کارگری، افزایش بهای برق، آب، گاز و در نهایت گرانی انواع کالاهای اساسی از مسائلی است که روی کارکرد این قشر زحمت کش جامعه اثر می‌گذارد.
وی اظهار داشت: با این وجود این مسائل نیز نباید بهانه‌ای شود تا نانواها در پخت نان دقت لازم را نداشته و نان بی کیفیت به مشتریان عرضه کنند اما مسئولان کشوری باید برای رفع مشکلات معیشتی این قشر تدابیر ویژه ای بیندیشند.


رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نوشهر گفت که اغلب پرونده‌های با موضوع تخلفات واحدهای خبازی درکارگروه آرد و نان که هرماه در فرمانداری شهرستان مطرح می‌شود مربوط به کم فروشی، گران فروشی و عدم درج قیمت بوده است.
حیدرعلی محجوب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بدون اعلام تعداد واحدهای خبازی متخلف شناسایی شده در این شهرستان افزود: در برخی از مناطق حوزه روستایی بخش مرکزی نوشهر مانند "صلاح الدین کلاً"، "توسکاتک" و "ونوش" هرکدام از واحدهای خبازی از یک میلیون تومان تا سه میلیون تومان به علت ارتکاب تخلف کم فروشی، گران فروشی و عدم درج قیمت براساس مصوبه کارگروه آرد و نان جریمه شدند.
وی ادامه داد: در بخش کجور نیز درپی گزارش‌های مردمی و نیز بازرسی کارشناسان این نهاد تعدادی از واحدهای خبازی اقدام به فروش آرد یارانه‌ای با نرخ آزاد به تعدادی از دامداران کرده بودند و ضمن شناسایی با این افراد متخلف برابر قانون برخورد شد.


۷۰۷۸ /۱۶۰۲/‏۱۸۹۹
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha