«جواد منصوری» معاون سابق وزیر امور خارجه و سفیر سابق ایران در چین و پاکستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به نخست وزیر ژاپن به تهران گفت: روابط ایران و آمریکا ارتباط مستقیمی با نحوه عملکرد هر کدام در قبال دیگری دارد، مادامی که رفتار یکی از دولتها برای دیگری قابل قبول نباشد، تهدید، تعارض یا رودربایستی و حتی میانجیگری، نمیتواند تغییری در شرایط ایجاد کند.
وی با اشاره به رویکرد متناقض و دوگانه ترامپ نسبت به ایران عنوان داشت: اگر کاخ سفید تصور میکند در سایه فشار حداکثری، تهدید و تحریم به نوعی به خواسته خود که همان عقب نشینی، انفعال و نادیده گرفتن رفتارش توسط دولت و ملت ایران برسد، در اشتباه است.
منصوری تلاش برای کاهش تنش در روابط تهران و واشنگتن را در صورتی موفقیت آمیز دانست که این کشور همه اقدامات خصمانه خود علیه ایران را عملاً متوقف سازد و پس از آن برای عادی سازی روابط و یا رفع سوءتفاهمات بین دو دولت تلاش کند. در غیر این صورت نتیجهای در این خصوص متصور نیست.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: آمریکاییها بایستی با تجدید نظر در رویکردشان نسبت به رویکردشان در مواجهه با ایران به برجام بازگشته و به تعهداتشان عمل کنند و با جبران خسارتهای وارده به ایران، جنگ تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی را متوقف کنند.
منصوری خاطرنشان کرد: چنانچه کاخ سفید، سیاست متناقض و دوگانه خود درخصوص تحریم، تحریک و اتهام زنی و توهین نسبت به جمهوری اسلامی را تغییر دهد، آنگاه میانجیگری و تلاش برای کاهش تنش معنا و نتیجه مطلوب را خواهد داشت.
سفر آقای آبه در راستای روابط مثبت توکیو با تهران است
سفیر سابق ایران در چین با اشاره به روابط مطلوب ژاپن با ایران و آمریکا، درخصوص سفر شنیزو آبه به تهران گفت: واشنگتن با تصور سابقه خوب و مثبت دولت ژاپن در مسائل منطقه و روابط دیرینه و مطلوب این کشور با تهران، خواستهاش را با دولت ژاپن مطرح کرده است.
منصوری تصریح کرد: سفر آقای آبه به عنوان نخست وزیر یک کشور دوست به ایران انجام می شود و شاید بتوان این سفر را، اقدامی رو به جلو و در راستای تحقق دستاوردها و کسب موفقیت دانست.
وی درخصوص اصرار دولت ترامپ در اعلام آمادگی برای مذاکره با تهران اظهار داشت: به نظر میرسد رئیس جمهوری فعلی آمریکا اصرار بر متفاوت نشان دادن خود با رییسان جمهور قبلی این کشور دارد و علاقه مند است با نمایش عکس گرفتن، درباره مواردی که در گذشته به نتیجه نرسیده به نوعی خبرسازی و جریان سازی کند.
سفیر سابق ایران در پاکستان افزود: در حال حاضر رقبای انتخاباتی ترامپ به تدریج خود را برای انتخابات این کشور آماده میسازند. در چنین شرایطی ترامپ و تیم وی برای ارائه یک برآورد موفق از عملکرد خودشان، اصرار دارند به نوعی جمهوری اسلامی را تا پای میز مذاکره کشانده و بدون هیچگونه تغییری در رفتار و رویکردشان یک عکس یادگاری نیز بگیرند.
مردم ایران متوجه تناقض گویی ها دولتمردان کاخ سفید هستند
منصوری ادامه داد: آمریکا از سویی در آستانه سفر نخست وزیر ژاپن به ایران تحریمهای جدیدی علیه صنعت پتروشیمی ایران وضع میکند و همزمان- به زعم خود- برای میانجیگری و کاهش تنش با ایران به دنبال اعزام میانجی به تهران است. اما دولت و ملت ایران متوجه تناقض گویی های دولتمردان کاخ سفید هستند و میبینند که آمریکا با وجود ادعاهایی که برای مذاکره و گفت و گو با ایران میکند، در جنگ اقتصادی مردم عادی را هدف قرار داده است.
این استاد دانشگاه یادآور شد: جمهوری اسلامی تجربه ۷۰ سال رابطه با ایالات متحده را دارد و با توجه به این تجربه طولانی، طبیعی است که این کشور با یک میانجیگری، نمیتواند تمامی آنچه که در این سالها بین دو کشور اتفاق افتاده را به سادگی تغییر دهد.
سیام *۳۰۶۱*۲۰۲۱