در گزارش روز دوشنبه لوکوریه آمده است: در هفته های اخیر پس از آنکه آمریکا یک ناو هواپیمابر و جنگنده B-۵۲ خود را راهی خلیج فارس کرد، تنش میان تهران و واشنگتن بالا گرفته است. آمریکا همچنین تصمیم گرفت علاوه بر ۶۰۰ نظامی که پیشتر راهی خاورمیانه کرد، ۹۰۰ نیروی دیگر را هم به منطقه اعزام و مأموریت آنها را نیز تمدید کند.
لوکوریه نوشت: در حقیقت باید گفت که منشاء اصلی این بحران، خروج سال گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ میان تهران و قدرت های جهانی است که فعالیت های غنی سازی اورانیوم ایران را در قبال لغو تحریم ها محدود می کرد.
پس از این اقدام آمریکا، جنگ لفظی میان تهران و واشنگتن به اوج خود رسید و اکنون مشاهده می کنیم که همه به تکاپو افتادهاند تا به نوعی این تنش را مهار کنند؛ چرا که شعاع خطرات آن میتواند وسعت یابد و مناطق مختلف را در بر گیرد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که تحرکات دیپلماتیک خود را برای حفظ توافق هسته ای گسترش داده است، همواره تأکید میکند؛ ایران توافق هسته ای را لغو نکرده است و از کشورهای اروپایی میخواهد برای حفظ توافق پس از خروج آمریکا تلاش کنند.
ظریف در مورد بالا گرفتن تنشها با آمریکا اعلام کرد: ایران با توجه به نیروها و استحکاماتش توانایی جنگ، چه اقتصادی و چه نظامی را دارد.
وی همچنین پیشنهاد توافق عدم تجاوز میان ایران و کشورهای عربی خلیج فارس را مطرح کرد.
به دنبال نگرانیها از افزایش تنش میان ایران و آمریکا، یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز امروز (دوشنبه) در آغاز نشست فصلی شورای حکام آژانس ضمن ابراز نگرانی از "تنشها بر سر موضوع هسته ای ایران" ابراز امیدواری کرد که راههایی برای کاهش تنش از طریق گفت وگو پیدا شود.
آمانو گفت: من درباره افزایش تنشها بر سر موضوع هسته ای ایران نگران هستم. همانطور که همواره تأکید کردهام، تعهدات هسته ای ایران مطابق برجام یک دستاورد مهم برای راستی آزمایی هسته ای است. از این رو امیدوارم که بتوان راههایی برای کاهش تنشهای جاری از طریق گفت وگو پیدا کرد. ضروری است که ایران به طور کامل تعهدات مرتبط با هسته ای خود مطابق برجام را اجرا کند.
نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی از روز دوشنبه تا جمعه این هفته در مقر این آژانس در وین برگزار میشود و بررسی گزارش تازه آژانس درباره تداوم پایبندی ایران به برجام، با وجود بدعهدیهای طرفهای دیگر از جمله محورهای بحث شورای حکام است.
بنا به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آژانس، در نشست فصلی هفته جاری شورای حکام آژانس در وین، مسائلی از جمله گزارش سالانه آژانس برای سال ۲۰۱۸، گزارش همکاری فنی سال ۲۰۱۸، گزارش کمیته برنامه و بودجه آژانس، گزارش نظارت و راستی آزمایی در جمهوری اسلامی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد مصوب سال ۲۰۱۵، اجرای پادمانها در جمهوری دموکراتیک خلق کره و همچنین اجرای توافق پادمانی "ان پی تی" در جمهوری عربی سوریه مورد بحث و بررسی اعضا قرار خواهد گرفت.
یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بعدازظهر دوشنبه به وقت محلی در کنفرانس مطبوعاتی به سؤالات خبرنگاران پاسخ میدهد.
آمانو در تازهترین گزارش خود درباره برجام که روز جمعه ۱۰ خردادماه و در پی اعلام اقدامات متقابل ایران در برابر نقض عهد طرفهای دیگر برجام بویژه آمریکا منتشر شد، ضمن تأیید مجدد پایبندی کامل ایران به برجام، اعلام تصمیمات جدید از سوی جمهوری اسلامی ایران را مورد توجه قرار داد.
در همین ارتباط، کاظم غریب آبادی نماینده جمهوری اسلامی نزد سازمانهای بین المللی در وین، انتشار پانزدهمین گزارش آژانس و تأیید پایبندی ایران به برجام را نشانه حسن نیت جمهوری اسلامی ایران برای حفظ چندجانبه گرایی در روابط بین الملل و گواهی بر پایبندی آن به تعهدات بین المللی خواند.
جلسه امروز شورای حکام و اظهارات آمانو در حالی است که هایکو ماس وزیر خارجه آلمان در تداوم رایزنیهای دیپلماتیک برای حفظ برجام برای بحث و تبادل نظر با مقامات جمهوری اسلامی ایران وارد تهران شده است.
شبس **اروپام **۹۰۴۱**۱۹۱۷
نظر شما