۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۲۶
کد خبرنگار: 1410
کد خبر: 83347746
T T
۰ نفر
بیش از ۹۹ درصد جمعیت آذربایجان غربی تحت پوشش تلفن همراه است

ارومیه- ایرنا- مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی با اشاره به پیشرفت های قابل توجه حوزه ارتباطات در استان طی مدت فعالیت دولت تدبیر و امید گفت: در حال حاضر ۹۹.۴ درصد جمعیت استان تحت پوشش شبکه تلفن همراه است

قاسم جلیلی نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: علاوه بر آن در حال حاضر ۲ میلیون و ۶۲۶ هزار و ۹۹۲ مشترک ارتباطی در استان وجود دارد و تمامی روستاهای بالای پنج خانوار نیز دارای ارتباط است.


وی ادامه داد: تا پایان سال جاری ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از اینترنت پرسرعت روستایی بهره مند می شوند.


وی اظهار داشت: در صدد هستیم با برنامه ریزی های انجام شده شکاف دیجیتال موجود بین مناطق شهری و روستایی را کاهش دهیم که البته این فاصله در ۲ سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.


وی اضافه کرد: در حال حاضر ظرفیت نفوذ اپراتور همراه اول در آذربایجان غربی ۶۶ درصد، ایرانسل ۳۸.۱۸ درصد و رایتل ۲.۶۵ درصد است.


جلیلی نژاد با بیان اینکه تعداد سایت‌های نسل چهارم تلفن همراه ۹۰ درصد و نسل سوم ۳۸ درصد در۲ سال افزایش یافته است، اضافه کرد: هم اکنون ۷۱ درصد روستاهای استان هر سه خدمت تلفن ثابت، همراه و اینترنت را دارا هستند.


مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی با اشاره به اشتغال ایجاد شده در زمینه توسعه زیرساخت های ارتباطی استان گفت: آذربایجان غربی در صنعت برنامه های موبایلی جزء استان های پیشرو در کشور است به طوری که در حوزه سهم تعدادی برنامه های تولید شده دارای رتبه چهارم و سهم درآمد توسعه دهندگان رتبه هفتم کشور را به خود اختصاص داده است.


وی افزود: آذربایجان غربی در دسته شبکه های اجتماعی دارای رتبه سوم کشوری است و در زمینه توسعه کسب و کارهای الکترونیکی رشد ۴۳ درصدی را دارد.


وی در خصوص نقاط کور ارتباطی جاده های استان نیز بیان کرد: در سه ماهه آخر سال گذشته ۲۰۰ کیلومتر نقطه کور استان احصا شده و مشکل پوشش ۷۰ درصد آن، بهبود یافته است.


وی ادامه داد: باقی نقاط کور استان که بیشتر در جنوب آذربایجان غربی است، نیازمند ایجاد سایت و زیرساخت ارتباطی لازم است که در صورت تامین اعتبار مشکل این مناطق نیز رفع می شود.


مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به عدم تعهد مخابرات از زمان خصوصی سازی در خصوص توسعه زیرساخت های روستایی در فاز اول توسعه پهن باند روستایی در قالب طرح USO به کارفرمایی وزارت ارتباطات در یک سال گذشته یکهزار و ۴۵۰ روستای بالای ۲۰ خانوار مجهز به اینترنت پرسرعت شده است و در فاز دوم برای یکهزار و۱۴۲ روستای باقیمانده تا پایان شهریور ۹۸ این امکان ایجاد می شود.


وی از برگردان سایت‌های GSM روستایی، رومینگ بین اپراتورها به عنوان شاخص ترین اقدامات ارتباطی در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: طی سال های گذشته وزارت ارتباطات به دنبال افزایش زیرساخت‌های ارتباطی در استان بوده که در این راستا از سال ۱۳۹۶ تاکنون ظرفیت شبکه انتقال ۱۲ برابر و ظرفیت پهنای ورودی ۱۱ برابر شده است.


جلیلی نژاد افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بحث شبکه ملی اطلاعات ۸۰ درصد از تعهدات خود را درلایه تامین زیرساخت های ارتباطی انجام داده است.


وی اضافه کرد: شبکه ملی اطلاعات در سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا پیش بینی شده است که لایه اول یعنی تامین زیرساخت های لازم برای این شبکه که از تعهدات وزارت ارتباطات به شار می رود که تا امروز ۸۰ درصد آن با انجام ۵۰ پروژه کلان در ۱۸ ماه گذشته و با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اجرایی شده است.


مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی با اشاره به رشد ۹۰ درصدی نسل چهارم تلفن همراه در استان گفت: در یک سال گذشته پیشرفت خوبی در بحث توسعه زیرساخت های ارتباطی استان اتفاق افتاده و اجرای ۶۷ کیلومتری فیبر نوری در راستای تامین زیرساخت های شهرهوشمند ارومیه است.


وی بیان کرد: وزارت ارتباطات اهتمام جدی برای ورود به هوشمند سازی در تمامی حوزه ها دارد که تامین زیرساخت های ارتباطی در بحث هوشمند سازی مدارس، خانه ها و مراکز بهداشت و هوشمند سازی شهری از جمله آنهاست که در استان پیگیری می شود.


به گزارش ایرنا در سال ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی و ابلاغ معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی رییس جمهوری ساختار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان ها تغییر کرد و ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ها به عنوان نماینده تام الاختیار وزیر و ناظر بر زیرمجموعه های پست، پست بانک و شرکت ارتباطات زیر ساخت (بخش دولتی) و شرکت های خصوصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاسیس شد.


تمامی وظایف سازمان های وابسته به وزارت از قبیل سازمان تنظیم مقررات، سازمان فناوری اطلاعات و غیره از طریق این ادارات کل در استان ها پیگیری می شود و در همین راستا وظایف این ادارات کل جهت تحقق اهداف بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در چهار بعد نظارت امنیتی و حفاظتی، نظارت مدیریتی، نظارت برنامه ای و نظارت مقرراتی تعریف شده است.


ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان به عنوان نماینده عالی بخش حاکمیت با هدف ایجاد هماهنگی در اجرای برنامه ها و سیاست های بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بین کلیه واحدهای تابعه در استان تشکیل و مدیران کل استانی به عنوان نماینده ارشد وزارت متبوع وظیفه پاسخگویی به مقام محترم وزارت و مقامات ارشد استان را عهده دار است.


۸۱۳۷/‌۲۰۹۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha