۲۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۴۳
کد خبرنگار: 1272
کد خبر: 83348161
T T
۰ نفر

برداشت توت فرنگی از مزارع سردشت آغاز شد

۲۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۴۳
کد خبر: 83348161
برداشت توت فرنگی از مزارع سردشت آغاز شد

مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی سردشت سطح زیر کشت توت فرنگی در این شهرستان طی سال زراعی جاری را 25 هکتار عنوان کرد و گفت: برداشت محصول از این اراضی آغاز شد.

صلاح الدین حق گو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سردشت یکی از قطب‌های تولید محصول توت فرنگی در آذربایجان‌غربی است وامسال پیش بینی می‌شود بیش از ۲۵۰ تن توت فرنگی از مزارع آن برداشت شود.
وی بیان کرد: تولید و برداشت این محصول به صورت مقطعی برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای بیش از ۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می کند.
وی گفت: میزان تولید سالانه توت فرنگی در این شهرستان در هر هکتار بیش از هشت تن است که بخشی از این محصول به صورت تازه خوری در شهرستان مصرف و ۸۰ درصد آن نیز به بازار شهرستان های همجوار از جمله بوکان، مهاباد، پیرانشهر، ارومیه، پیرانشهر و بانه ارسال می شود.
«حق گو» با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ روز زمان برای برداشت این محصول لازم است اظهار داشت: هر ساله برداشت محصول توت فرنگی از نیمه دوم اردیبهشت شروع می شود و بسته به آب و هوای منطقه تا آخر خرداد ماه ادامه می‌یابد.
مدیر جهاد کشاورزی سردشت، قطعات کوچک مزارع را برای کشت این نوع محصول مناسب دانست و افزود: با وجود اینکه مزارع توت فرنگی کوچک است اما اشتغالزایی خوبی برای خانوارهای پرجمعیت به حساب می رود.
وی اضافه کرد: ارقام قابل کشت شامل «کویین الیزا»، «گاما روسا» و «سلوا» است که جزء ارقام بهاره اصلاح شده و پربار منطقه به شمار می رود و به صورت کاملاً طبیعی تولید می‌شود.

به گزارش ایرنا زودبازده بودن مزارع توت فرنگی، بالا بودن میزان درآمد نسبت به سطح در مقایسه با سایر محصولات باغی، ایجاد اشتغال مولد و تأثیر بر کاهش نرخ رشد بیکاری با توجه به امکان تولید در قطعات کوچک، ایجاد انگیزه اقتصادی در روستاها و در نتیجه جلوگیری از مهاجرت به شهرها از جمله مزیت های کشت و توسعه توت فرنگی است.

توت‌فرنگی گیاهی نهان‌دانه از تیرهٔ گل سرخ است؛ گل‌های توت‌فرنگی نسبت به سرما به شدت حساس است ولی عطر و طعم نهنج (قسمت خوراکی گیاه) با انجماد از بین نمی‌رود.

توت فرنگی به‌دلیل دارا بودن «فیتو کمیکال»، اثرات مثبت بسیاری بر روی مغز می‌گذارد و می‌تواند اثرات نامطلوب پیری بر مغز را کاهش دهد.

مجموع اراضی کشاورزی سردشت ۲۸ هزار هکتار است که از این میزان هشت هزار هکتار زیر کشت باغ است و ۲۰ هزار هکتار آن را اراضی زراعی تشکیل می‌دهد.
عمده ترین محصول باغی سردشت با پنج هزار هکتار انگور دیم است.

۷۵۶۲/‏۶۱۸۵/‏۳۰۷۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha