صلاحالدین حقگوی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پیش بینی میشود که با توجه به بارندگیهای مناسب بهاره امسال ۵۰۰ تن انجیر از سطح باغات این شهرستان برداشت شود.
وی افزود: عمدهترین ارقام این محصول، انجیر محلی هستند که شامل «زرده»، «توپه»، «شله»، «حاجیآلکا» و غیره است.
وی میانگین برداشت از باغهای این محصول را در هکتار هفت و نیم تا هشت تن اعلام کرد و افزود: برداشت این محصول تا اواخر مهرماه در سطح این شهرستان ادامه دارد.
«حقگوی» اضافه کرد: محصول انجیر به صورت تازهخوری در بازار سردشت مصرف و قسمتی هم به میادین میوه شهرهای همجوار و همچنین اقلیم کردستان صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی سردشت گفت: با توجه به شرایط و اقلیم آب و هوایی این شهرستان معرفی ارقام جدید و پرمحصولی که سازگاری بیشتری دارند از جمله برنامههای این مدیریت در سالجاری خواهد بود.
وی بیان کرد: محصول انجیر سردشت علاوه بر مصرف به صورت تازهخوری به صورت خشک شده نیز به شهرستانهای همجوار ارسال میشود.
درخت انجیر نیمهگرمسیری است و زمستانهای ملایم همراه با بارندگیهای پراکنده و تابستانهای گرم را ترجیح میدهد؛ اثر گرما و رطوبت در میوه انجیر نسبت به نوع مصرف میوه متفاوت است.
این میوه منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامینهای A و B و C است.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی و در نوار مرزی ایران با عراق واقع شده و ۸۰ هزار هکتار از مساحت آن را عرصههای جنگلی تشکیل میدهد.
به غیر از انجیر، سالانه هزاران تن انواع انگور، گردو، بادام، سماق، سقز و انواع گیاهان دارویی نیز از جنگلهای سردشت استحصال و روانه بازار مصرف میشود.
در سردشت ۲۸ هزار و ۹۴ هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که ۹ هزار و ۷۷۸ هکتار آبی و ۱۸ هزار و ۳۱۶ هکتار به صورت دیم است؛ سالانه ۱۲۲ هزار تن انواع محصولات دامی، آبزی، زراعی و باغی در سردشت تولید میشود.
۷۵۶۲/۶۱۸۵/
نظر شما