۲۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۳۱
کد خبر: 83348353
T T
۰ نفر
فرانسه بیشترین زباله های پلاستیکی را وارد مدیترانه می کند

تهران - ایرنا - روزنامه "لاتریبون" در گزارشی، از فرانسه به عنوان کشوری یاد کرد که در میان ۲۲ کشور حوزه دریای مدیترانه، بیشترین زباله پلاستیکی را به این دریا وارد می کند.

به گزارش این روزنامه فرانسوی، سالانه ۶۰۰ هزار تن پلاستیک توسط ۲۲ کشور حوزه دریای مدیترانه در این پهنه دریایی ریخته می‌شود که در میان این کشورها، فرانسه با ۱۸.۶ درصد مقام نخست را دارد.

در فرانسه سالانه ۸۰ هزار تن مواد پلاستیکی تولید می‌شود که ۱۱ هزار و ۲۰۰ تن از این زباله در دریای مدیترانه تخلیه می‌کند.

فرانسه به عنوان بزرگترین اقتصاد و نیز سومین کشور پر جمعیت اروپا، بزرگترین مصرف کننده پلاستیک و تولید کننده اصلی زباله است.

در سال ۲۰۱۶، هر یک از شهروندان فرانسه ۶۶.۶ کیلوگرم پلاستیک تولید کرد که مجموع آن ۴.۴۵ میلیون تن در این کشور است.

از ۲۲ کشور حوزه دریای مدیترانه بر اساس تجزیه و تحلیل به عمل آمده، سهم زباله‌های پلاستیکی فرانسه ۱۸.۶ درصد است.

هزینه زباله‌های پلاستیکی در اقتصاد فرانسه به میزان ۷۳ میلیون یورو هر ساله تخمین زده می‌شود.

** تغییر نام دریای مدیترانه به "دریای پلاستیک"

در همین پیوند، صندوق جهانی حیات وحش اعلام کرد که به علت آلودگی بیش از حد دریای مدیترانه با پلاستیک و مواد زائدی از این قبیل، نام این دریا به دریای پلاستیکی تغییر کرده است.

بر اساس گزارش تازه این صندوق از وضعیت دریای مدیترانه، امروز، پلاستیک و مواد پلاستیکی ۹۵ درصد از حجم مواد زائد و زباله‌های شناور در دریای مدیترانه و سواحل آن را شامل می‌شود.

با ورود زباله‌های پلاستیکی به دریای مدیترانه، این منطق گردشگری پر بازدید جهان و پهنه دریایی گهواره تمدن غرب، به یک "تلّه پلاستیکی" تبدیل شده و این بحران گونه‌های دریایی و سلامت انسان را تهدید می‌کند.

«جان تانزر» مدیر صندوق جهانی حیات وحش می‌گوید: تأثیرات آلودگی ناشی از ورود مواد پلاستیکی به دریای مدیترانه در سراسر جهان باعث وارد آمدن آسیب جدی به طبیعت و سلامت انسان می‌شود. بدتر شدن وضعیت آلودگی‌های پلاستیکی شهرت جهانی مدیترانه برای گردشگری و غذاهای دریایی را تهدید و جوامع محلی را که معیشت آنها معطوف به این امور است را متأثر از خود می‌کند.

بر اساس این گزارش، قطعات بزرگ پلاستیکی باعث وارد آمدن آسیب، خفگی اغلب حیوانات دریایی از جمله گونه‌های حفاظت شده و در معرض خطر تهدید مانند لاک پشت‌های دریایی می‌شود.
«جوییسپه دی کارلو» مدیر پروژه دریایی مدیترانه می‌گوید: در اروپا مقدار زیادی از زباله‌های پلاستیکی تولید و اکثر آنها به محل دفن زباله‌ها منتقل می‌شود اما در این میان میلیون‌ها تن پلاستیک وارد دریای مدیترانه می‌شود که این آلاینده‌ها به دلیل داشتن غلظت بالای مواد مضر گونه‌های دریایی و سلامت انسان را تهدید می‌کند.

صندوق جهانی حیات وحش از دولت‌ها، شرکت‌ها و افراد خواسته تا اقدامات لازم را برای کاهش آلودگی ناشی از ورود مواد پلاستیک در محیط‌های شهری، ساحلی و دریایی در مدیترانه انجام دهند؛ این اقدام‌ها شامل تصویب توافقنامه بین المللی قانونی برای ممانعت از تخلیه پلاستیک در اقیانوس‌ها و دریاها، حمایت از اهداف ملی برای رسیدن به ۱۰۰ درصد دفع پلاستیک به صورت بازیافت و قابل استفاده مجدد تا سال ۲۰۳۰ و ممنوعیت ملی برای اقلام یکبار مصرف پلاستیکی مانند کیسه است.

** رژیم صهیونیستی سومین آلوده کننده دریای مدیترانه

روزنامه صهیونیستی «تایمز آو اسرائیل» نیز در گزارشی نوشت: طبق اعلام صندوق بین المللی حیات وحش، در حال حاضر ۲۴۷ میلیارد قطعه پلاستیکی شناور در مدیترانه وجود دارد و در هر دقیقه معادل ۳۳ هزار و ۸۰۰ بطری پلاستیکی وارد این دریا می‌شود.

طبق گزارش این صندوق، رژیم صهیونیستی سومین تولیدکننده آلاینده‌های پلاستیکی در خط ساحلی خود در میان ۲۲ کشور مدیترانه ای به حساب می‌آید.

دریای مدیترانه یا دریای میانه، دریایی است که به اقیانوس اطلس متصل است و در شمال توسط اروپا، از جنوب توسط آفریقا و از شرق توسط آناتولی و شام فراگرفته شده است.

نام مدیترانه از واژهٔ لاتین "مدی" (میان) و "ترا" (زمین) به معنی «دریای میان سرزمین‌ها» گرفته شده است.

اروپام ** ۶۹۸۴ ** ۱۰۷۱

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha