مجید پاتو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این پایش ذخیرگاههای جنگلی، مراتع و جنگلهای بخش خلیفان و جنگلهای دست کاشت سطح شهرستان به عنوان کانونهای بحرانی حریق و محلهایی که بیشتر مورد حریق واقع شدهاند، شناسایی شدهاند.
وی اظهار داشت: بیشترین علت آتش سوزیهایی که روی میدهد ناشی از عوامل انسانی است و درصد ناچیزی از موارد آتش سوزی بر اثر عوامل طبیعی است که آنها نیز در جایی ریشه آن به خطای انسانی بر میگردد.
وی با اشاره به برگزاری دوره آموزشی مقابله با اطفای حریق اضافه کرد: در این دوره بیش از ۵۰ نفر از دهیاران، کشاورزان و شوراهای بخش مرکزی و خلیفان این شهرستان حضور داشتند که آموزشهای لازم در جهت خاموشی انواع آتش سوزی در مراتع را فرا گرفتند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد بیان کرد: مهاباد به علت شرایط جغرافیایی و پوشش گیاهی مناسب بر اثر بارشهای مناسب سال آبی جاری احتمال آتش سوزی در اواسط تابستان به مراتب بیشتر از سالهای قبل است.
پاتو از خرید یک دستگاه دمنده آتش برای مراتع خبر داد و یادآور شد: ۲ پد فرود بالگرد در تاج سد مهاباد و اماکن نظامی نیز برای نشست و برخاست بالگرد در این شهرستان شناسایی شده است تا در صورت وقوع آتش سوزی های گسترده در مراتع امکان خاموش کردن هوایی آن وجود داشته باشد.
وی از دوستداران طبیعت خواست هنگام روشن کردن آتش، از گسترش آن به دامن طبیعت جلوگیری کنند و قبل از ترک محل بقایای آتش را با آب خاموش کنند.
به گزارش ایرنا سال گذشته ۲۰۰ مورد آتش سوزی در مراتع مهاباد اتفاق افتاد که در این آتش سوزیها در مجموع ۱۲۰ هکتار از مراتع طعمه حریق شد.
در مهاباد بیش از یکهزار هکتار جنگل وجود دارد که از این میزان بیش از ۱۰۰ هکتار را جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار را ذخیره گاه جنگلی تشکیل میدهد.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۷۱۲۹
نظر شما