۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۴۱
کد خبرنگار: 1273
کد خبر: 83349809
T T
۰ نفر

۷ طرح کشاورزی در میاندوآب آماده بهره برداری است

۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۴۱
کد خبر: 83349809
 ۷ طرح کشاورزی در میاندوآب آماده بهره برداری است

مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: به مناسبت هفته جهادکشاورزی هفت طرح عمرانی، تولیدی، خدماتی و کشاورزی با ۸۶ میلیارد و ۳۷۱ میلیون ریال هزینه در این شهرستان آماده بهره برداری شده است.

به گزارش ایرنا، علی دیانتی روز چهارشنبه در دیدار با فرماندار میاندوآب به مناسبت هفته جهادکشاورزی اظهار کرد: با بهره برداری از این تعداد طرح زمینه اشتغالزایی بر ای ۵۴ نفر به طور مستقیم و ۷۹ نفر نیز بطور غیر مستقیم فراهم می‌شود.

وی اضافه کرد: با وجود محدودیت‌های طبیعی، تغییرات اقلیمی، کاهش حق آبه شهرستان در راستای برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه در چند سال اخیر، با تلاش شبانه روزی کشاورزان و کارکنان این مدیریت، نه تنها تولید محصولات کشاورزی کاهش نیافته بلکه افزایش تولید نیز اتفاق افتاده و پایداری تولیدات کشاورزی در اولویت برنامه‌های کاری قرار دارد.
وی افزود: در سال گذشته، ۵۳ درصدی اعتبارات مکانیزاسیون در این شهرستان جذب شده که با همکاری بانک‌های عامل، نزدیک به ۷۰ میلیارد ریال جهت خرید تراکتور و ادوات کشاورزی به بهره برداران بخش کشاورزی در قالب تسهیلات بانکی پرداخت شد.
وی ادامه داد: همچنین از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی و عشایری برای اجرای ۹۰ طرح با اشتغالزایی ۱۵۳ نفر، مبلغ ۹۳ میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.
«دیانتی» گفت: در بخش آب و خاک، ۲۴۲ هکتار طرح‌های آبیاری تحت فشار، ۳۳ هکتار آبیاری کم فشار، هشت هزار و ۹۲ متر عملیات لوله گذاری، پنج مورد پوشش بتنی انهار در روستاهای منصور آباد، فیروزآباد، قره پاپاق، چلیک و گل سلیمان آباد و ۲ مورد مرمت و احیای قنوات در روستاهای حمید و داش قطار اجرا شده است.
وی افزود: همچنین به منظور بالا بردن ضریب بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی، در محصولات آب بر نظیر چغندرقند، ذرت، پیاز، گوجه فرنگی، سبزی و صیفی، سال گذشته یکهزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به سیستم آبیاری نوار تیپ مجهز شد و امسال نیز با آموزش و ترویج و ارائه نوارهای تیپ بصورت رایگان، پیش بینی می‌شود در یکهزار و ۵۰۰ هکتار آبیاری نواری اجرا شود. افزایش یابد.

«دیانتی» اظهار کرد: در همین راستا کشت نشایی محصولات با نیاز آبی بالا در سطح شهرستان ترویج داده شده که پیش بینی می‌شود در ۳۰ هکتار چغندرقند، گوجه فرنگی به صورت نشایی کشت شود.
وی بیان کرد: در حوزه دام، میاندوآب با دارا بودن نزدیک به ۴۰۰ هزار رأس دام سبک و ۷۴ هزار دام سنگین یکی از قطب‌های مهم دامپروری آذربایجان غربی محسوب می‌شود که با خروج از زنده فروشی و راه اندازی صنایع تکمیلی قطعه بندی و بسته بندی گوشت، ارزش افزوده به این بخش بازگشته است.
«دیانتی» بیان کرد: به منظور تولید محصول سالم و کاهش مصرف سموم، انسکتاریوم (شبیه سازی محیط زیست حشرات در آکواریوم) تولید حشرات مفید در شهرستان راه اندازی و تجهیز شده که با تولید و رهاسازی زنبور «براکون» و «تریکوگراما» در سطح ۵۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی با آفت مینوز، مبارزه بیولوژیک انجام گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت کنترل آفت سن در مزارع گندم، خواستار مساعدت و تعامل بخشداری‌ها و دهیاری‌های شهرستان در این خصوص شد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب همچنین با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی به ویژه کلزا، خواستار مشارکت و همکاری دهیاران جهت ترویج این امر شد.
در ادامه فرماندار شهرستان میاندوآب نیز ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی، اظهار داشت: با تلاش مضاعف کارشناسان جهاد کشاورزی و مدیریت جهادی، با بهره مندی از رهنمودهای مقام معظم رهبری در راستای محرومیت زدایی از روستاها و مناطق محروم و بهبود وضعیت کشاورزی، باید تلاش کرد آنچه مدنظر رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه بخش کشاورز، است به آن عمل شود.
مهدی قهرمانی با اشاره به وجود قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالای میاندوآب در بخش کشاورزی، بیان کرد: جذب اعتبارات توسعه روستایی می‌تواند گام مؤثری در راستای راه اندازی و اجرای طرح‌های تولیدی و اقتصاد کشاورزی و ایجاد اشتغال در این شهرستان باشد که مسؤولان باید در این خصوص برنامه ریزی کنند.
وی خرد شدن اراضی کشاورزی را بزرگترین معضل و آسیب وارده به بخش کشاورزی برشمرد و افزود: این امر امکان مکانیزه شدن عملیات کشاورزی را با مشکل مواجه می‌کند.
«قهرمانی» با تقدیر از اقدامات جهاد کشاورزی در اجرای طرح‌های تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی جهت توسعه آبیاری‌های نوین اظهار داشت: چنین اقداماتی می‌تواند تأثیر بسزایی در توسعه کشاورزی و افزایش عملکرد در بخش کشاورزی داشته باشد.
وی با تأکید بر توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار، بیان کرد: باید از ظرفیت‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه در این راستا استفاده و محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کرد.
وی با اعلام آمادگی همه جانبه، در راستای رسیدگی به مسائل و مشکلات و رفع نیازهای کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی گفت: باید تعامل و همکاری بین دستگاه‌های اجرایی به حدی مطلوب و بالا باشد که با رفع موانع تولید، بهره گیری از ظرفیت‌های شهرستان و رونق و شکوفایی بخش کشاورزی بویژه توسعه روستایی، اجازه نداد کوچک‌ترین حقی از مردم ضایع شود.
به گزارش ایرنا ۲۱ تا ۲۷ خرداد ماه، «هفته جهاد کشاورزی» نامگذاری شده است؛ شعار امسال هفته جهاد کشاورزی "رونق تولیدات کشاورزی، امنیت غذایی جامعه در گام دوم انقلاب اسلامی" است.

میاندوآب دارای ۸۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۵۲ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم است و بیش از ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی در این شهرستان تولید می‌شود؛ کشاورزی به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، حاصلخیز بودن خاک و با وجود تنوع محصولات یکی از محورهای توسعه این شهرستان به شمار می‌رود.
۹۸۷۱/۶۱۸۵/‏۷۱۲۹

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha