محسن طباطبائیان روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جهادکشاورزی در سالن جلسات جهاد کشاورزی دامغان گفت: تعهد اشتغال در حوزه جهاد کشاورزی، طی سال جاری ۳۷۹ فقره است که طی ۳ ماهه نخست امسال با ایجاد ۱۳۲ شغل بیش از ۳۵ درصد از آن محقق شده است.
وی افزود: امروز کشاورزی، بخش پویا و فعال شهرستان دامغان است که نقش مهمی برای تولید شغل و ثروت برعهده دارد.
طباطبائیان تصریح کرد: در بخش اشتغال پایدار روستایی و عشایری، سال گذشته ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به شهرستان تخصیص یافت که با این میزان ارائه تسهیلات، شهرستان رتبه ۲ استان سمنان را به خود اختصاص داد.
وی اضافه کرد: طی سال گذشته در راستای تحقق شعار رونق تولید، ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات به منظور ساماندهی مجموعههای راکد و نیمه فعال شهرستان تخصیص یافت.
طباطبائیان خاطر نشان کرد: از محل صندوق توسعه ملی در حوزههای زیربنایی کشاورزی طی سالهای ۹۶ و ۹۷، مبلغ ۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد.
وی، بهینه سازی و اصلاح شبکه آبرسانی را یکی از اهداف مهم جهاد کشاورزی دانست و افزود: طی ۲ سال گذشته در راستای بهینه سازی مصرف آب، سه هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان دامغان به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال، به سامانههای نوین آبیاری مجهز شد.
سیل امسال ۱۱۳ میلیارد ریال به کشاورزی دامغان خسارت زد
طباطبائیان اظهار داشت: بر اثر سیلاب در ماههای نخست امسال تا کنون ۱۱۳ میلیارد ریال به باغ، اراضی، تأسیسات کشاورزی و دام و طیور، خسارت وارد شد.
مدیر جهاد کشاورزی دامغان گفت: ارائه خدمات به خسارت دیدگان سیلاب در بسیاری از استانهای کشور آغاز شده است که امیدواریم ارائه تسهیلات و اعتبار لازم به منظو رفع مشکلات به زودی در این استان نیز عملیاتی شود.
رویکرد اصلی جهاد کشاورزی توسعه کشت گلخانهای است
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دامغان نیز در این نشست گفت: بهره برداری بهینه از منابع با رویکرد افزایش تولید، ارائه محصول سالم و کاهش هزینه، از اهداف اصلی جهاد کشاورزی برای توسعه گلخانه در این شهرستان است.
حسن صرفی اظهار داشت: هم اکنون تسهیلات کم بهره و بلند مدت با سود هفت درصد ویژه مناطق محروم و ۹ درصد ویژه مناطق برخوردار به احداث گلخانه در مقیاس بزرگ و کوچک حداقل ۳۰۰ متر ارائه میشود.
وی ادامه داد: در سال جاری از محل تسهیلات تبصره ۱۸ در شهرستان دامغان، ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور ارائه تسهیلات در بخش گلخانه در نظر گرفته شده است.
صرفی تصریح کرد: کشت سبزی و صیفی در هر هکتار به میزان ۱.۱ لیتر آب نیازمند است و متوسط تولید ۲۰ تن در هکتار بازدهی دارد، در حالی که میتوان این میزان آب را به یک هکتار گلخانه با تولید ۲۰۰ تن رساند.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دامغان تصریح کرد: سالانه ۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی در شهرستان تولید میشود که ۳۸ هزار تن از آن محصولات تره باری و بقیه خشکبار است.
هفته جهاد کشاورزی از ۲۰ تا ۲۷ خردادماه و شعار امسال به عنوان «جهاد کشاورزی رونق تولید و امنیت غذایی» نامگذاری شده است.
۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است و پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.
۹۸۵۶/۶۱۰۳