سید محسن طباطبائیان عصر دوشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: اولین مرحله برداشت آلوئهورا از سه واحد پرورش صبر زرد به مساحت هفت هزار متر مربع در مناطق فرات و دامنکوه دامغان آغاز شده است.
وی افزود: پیش بینی میشود بوتههای این گیاه، قابلیت تولید محصول در پنج سال متوالی را داشته باشد.
طباطبائیان ادامه داد: بخش تولید محصولات کشاورزی در محیطهای کنترل شده از مزیتهای نسبی این شهرستان به منظور بهره برداری بهینه از منابع موجود است که علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب و اشتغال زایی، موجب افزایش درآمد سرانه منطقه میشود.
وی اظهار داشت: توسعه کشت گیاه دارویی آلوئهورا در مناطق مختلف این شهرستان در دستور کار قرار دارد.
طباطبائیان اضافه کرد: تولید آلوئهورا در شهرستان دامغان در سال گذشته حدود ۲۰ تن بود که با توجه به ظرفیتهای موجود در سال جاری، افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: محصول آلوئهورا از نظر اقتصادی بسیار با اهمیت است، چرا که این گیاه با مصرف بهینه آب و مقاومت بالا در برابر شرایط اقلیمی، سازگاری کامل دارد و با توجه به مصرف کم آب و سوددهی بالا، از این گیاه به عنوان معجزه اقتصادی در کشاورزی یاد میشود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان دامغان گفت: در راستای حمایت از این طرح جهاد کشاورزی با اعطای تسهیلات هفت و ۹ درصدی بلندمدت، بهرهبرداران متقاضی در این امر را مورد حمایت قرار میدهد.
شهر امیریه، روستای فرات و منطقه دامنکوه از مهمترین مناطق کشت این گیاه در شهرستان دامغان به شمار میآید.
درمان آسم، تصفیه خون، جلوگیری از ریزش مو و درمان بیماریهای کبدی، از خواص مهم این گیاه دارویی به شمار میرود.
۹۸۵۶/۶۱۰۳