دولت ۴۲ هزار میلیارد ریال برای کمک معیشت مرزنشینان تخصیص داده است
بابک دین پرست معاون اقتصادی وزیر کشور در جلسه شورای توسعه استان کردستان

سنندج - ایرنا - معاون اقتصادی وزیر کشور گفت: دولت برای کمک به تامین معیشت مرزنشینان ۴۲ هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده است.

بابک دین پرست عصر چهارشنبه در جلسه شورای توسعه کردستان با بیان اینکه این میزان اعتبار در سال گذشته به حساب مرزنشینان ساکن در شعاع ۲۰ کیلومتری مرزهای کشور پرداخت شده است، اظهار داشت: دولت تمام تلاش خود را گذاشته با اجرای این طرح گامی در تحقق بیش از بیش عدالت اجتماعی در مناطق مرزنشین بر دارد.

وی با بیان اینکه این میزان اعتبار از محل فروش سوخت تأمین و در چهار استان آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان توزیع شده است، افزود: در این طرح هر خانواده مرزنشین مشمول طرح شعاع ۲۰ کیلومتری مرز ماهانه از هفت میلیون ریال تخفیف واردات کالا بهره مند شده‌اند.

دین پرست اضافه کرد: این طرح ۳۹ بازارچه مرزی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد که طبق قانون در استان کردستان چهار بازارچه مرزی سیف سقز، سیرانبند بانه، مله خورد سروآباد و خانم شیخان مریوان شامل این طرح می‌شوند.

وی با بیان اینکه برخی از این بازارچه‌ها علی رغم دو سال از اجرای طرح غیر فعال مانده‌اند که انتظار می‌رود با تلاش دستگاه‌های اجرایی شاهد تحقق اهداف این طرح باشیم، یادآور شد: عدم تحقق اهداف این طرح باعث می‌شود که اهداف مثبت آن بر زمین بماند و جلوه‌های منفی در جامعه نمود عینی به خود بگیرند.

نماینده مجلس: بازارچه‌های مرزی ابزار مناسبی برای دور زدن تحریم‌ها است

نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازارچه‌های مرزی ابزار مناسبی برای دور زدن تحریم هاست، گفت: امروز که برای دور زدن تحریم‌ها نیاز به بازارچه‌های مرزی وجود دارد نباید مرزها بسته باشد.

به گزارش ایرنا، محسن بیگلری عصر چهارشنبه در شورای توسعه صادرات کردستان اظهار داشت: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت قول بازگشایی مرز را داده بود اما با وجود گذشت چند ماه این وعده هنوز عملی نشده است.

وی با بیان اینکه بازارچه سیف سقز که قسمت عمده مرز در این شهرستان است هنوز بسته مانده است، به واریز ۱۰ میلیون ریال به حساب خانوارهای مرزنشین اشاره کرد و افزود: این طرح رضایتمندی خاصی در میان مردم مناطق مرزی ایجاد کرده است.

بیگلری اضافه کرد: تورم نقطه به نقطه به دلیل شرایط مرز و محدودیت‌های اعمال شده در مرز در استان کردستان بیش از دیگر مناطق کشور افزایش یافته است.

رئیس اتاق بازارگانی سنندج نیز در این نشست گفت: هیأت وزیران مصوبه‌ای برای ساماندهی تبادلات مرزی داشت که بخشنامه‌های متعدد دیگر اجرای آن را ناممکن کرده است.

کمال حسینی اظهار داشت: ممنوعیت کالا باید متناسب با شرایط هر استان باشد و کالاهایی که بیشتر مورد اقبال است در لیست این ممنوعیت قرار نگیرد.

وی اضافه کرد: ثبت سفارش با طرح پیله وری نمی‌خواند چرا که در این صورت باید منشأ ارز باید مشخص شده که نیاز به گواهینامه‌های متعدد دارد و با توجه به نبود زیرساخت در بازارچه‌ها امکان پذیر نیست.

در سه شهرستان استان کردستان شامل سروآباد، بانه و مریوان ۲۱ هزار و ۱۷ خانواده مشمول طرح توزیع سود حاصل از فروش سوخت شده‌اند و تاکنون ۵۳۰ میلیارد ریال کمک هزینه معیشت دریافت کرده‌اند.

۳۰۳۴/‌۹۱۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha