۲۳ خرداد ۱۳۹۸، ۸:۲۰
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83351405
T T
۰ نفر
پژوهش در حوزه مد و لباس ضروری است

شیراز- ایرنا- دبیر اجرایی سومین جشنواره مد و لباس ایرانی و اسلامی فارس گفت: خواسته یا ناخواسته به شرایطی رسیده‌ایم که می‌توانیم وارد مباحث پژوهشی شویم و باید به دنبال گردآوری تحقیقاتی بود که بتوان براساس آن‌ها مصوباتی در حوزه مد و لباس ایرانی داشت.

مهسا حاجی میرصادقی پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه نهادها و سازمان‌های مسئول از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت خود را از طراحی مد و لباس ایرانی نشان داده‌اند، ابراز داشت: این روزها حمایت از هنر و صنعت طراحی مد و لباس به‌صورتی کارآمد پیگیری می‌شود؛ اما آنچه کمرنگ به نظر می‌رسد نبودن الفبای این موضوع در حوزه فرهنگی ماست.

وی ادامه داد: موسسات طراحی لباس وظیفه دارند برای تعریف الفبای هنری طراحی مد و لباس به سازمان‌های دولتی یاری برسانند و تلاش کنند که استانداردهای خاص آکادمیک وارد این حوزه شود.

دبیر اجرایی سومین جشنواره مد و لباس ایرانی و اسلامی فارس ابراز داشت: پوشاک دومین صنعت پولساز دنیاست؛ درحالی که در کشور ما کمتر بدان پرداخته شده است و ضروری است معیارهای مناسبی برای سنجش این حوزه تعریف شود.

حاجی میرصادقی با بیان اینکه شرایط برای توجه بیشتر به صنعت پوشاک و درآمدزایی از طریق آن درمقایسه با گذشته بهتر شده است، افزود: موسسات فعال در حوزه طراحی لباس باید بتوانند خود را به فضاهای آکادمیک نزدیک کنند و استانداردهایی را تعریف کنند که بتوانیم در عرصه بین‌الملل وارد رقابت شویم.

این طراح لباس عنوان کرد: هدف اصلی ما طراحان لباس بهره‌گیری از فرهنگ ایرانی در مقوله مد و لباس است که یا به صورتی افراط‌گونه به آن توجه شده است یا کاملاً فارغ از این شاخصه صورت می‌گیرد که در هر دو صورت برای عموم مردم قابل استفاده نیست.

دید تلفیقی در صنعت پوشاک می‌تواند به نیاز مردم پاسخ دهد

دبیر اجرایی سومین جشنواره مد و لباس ایرانی و اسلامی فارس بیان کرد: با دیدی تلفیقی می‌توان فرهنگ ایرانی را با سلیقه مدرن درآمیخت و به آنچه دغدغه مردم است، پاسخ داد.

حاجی میرصادقی گفت: تا امروز حوزه عملکردی طراحان لباس مربوط به کلیات بود و تا حدود زیادی از دیگر کشور ها تقلید می‌کردیم؛ اما امروز به پیشینه‌سازی و مستندسازی نیاز داریم تا نگاهمان را به خود معطوف کنیم و به صورت تخصصی و حرفه‌ای به طراحی لباس بپردازیم.

دبیر اجرایی سومین جشنواره مد و لباس ایرانی و اسلامی فارس همچنین اعلام کرد: آخرین مهلت ثبت نام و ارسال آثار به این جشنواره تا ۱۵ تیرماه و زمان برگزاری نمایشگاه نیز ۲۱ تا ۲۴ تیرماه خواهد بود.

وی افزود: این جشنواره با هدف ایجاد فضای مناسب برای معرفی برندهای ایرانی، ایجاد ساختار مناسب برای ساماندهی، طراحی، تولید و توزیع پوشاک، زمینه‌سازی برای کشف استعدادها و نوآوری برای دوخت پوشاک اسلامی، معرفی آداب و سنن پوشش مردم و نیز ایجاد اشتغال برای تولید پایدار ترتیب داده شده است.

حاجی میرصادقی اضافه کرد: این جشنواره در چهار بخش شامل مسابقه طراحی لباس مردانه، مانتو اجتماعی و مجلسی و لباس مجلسی، مسابقه زنده شامل طراحی زنده لباس بانوان و فرم مدارس، بخش علمی و بخش جنبی که شامل کارگاه‌های نمایشی و برگزاری غرفه‌های اقوام مختلف و نمایش دستاوردهای دانشگاهی است، برگزار می‌شود.

۹۸۸۵ /‏۱۸۷۶‬

اخبار مرتبط