"ابومهدی المهندس" نائب رییس (قائم مقام) سازمان بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) در پیامی به مناسبت پنجمین سالروز صدور فتوای جهاد کفایی از سوی آیت الله سیستانی مرجعیت عالی عراق برای مقابله با هجوم گروهک تروریستی تکفیری داعش (سال ۲۰۱۴)، بر ادامه پایبندی فرماندهان و نیروهای الحشد و فرزندان عراق بر آن فتوا و ادامه جهاد و فداکاری در این راه تاکید کرد.
در این نامه که نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، المهندس با اشاره به توطئه های داخلی و خارجی در سال ۲۰۱۴ و از طریق داعش برای فروپاشی و نابودی عراق و انتظار بسیاری از کشورها برای سقوط بغداد بدست تروریست ها، به نقش اساسی فتوای مرجعیت عالی عراق و لبیک جوانان داوطلب در شکست این طرح پرداخته است.
دست کم به باور خود عراقی ها، شکل گیری بسیج مردمی (الحشد الشعبی) در نوع خود شبیه یک معجزه است زیرا در برهه ای که عراق از حیث توان نظامی فروپاشیده بود و کشور در آستانه سقوط کامل به دست گروه تروریستی داعش قرار داشت، با فتوایی از طرف مرجعیت عالی دینی عراق به رهبری آیت الله «سید علی سیستانی» در ۲۳ خرداد ۹۳، این تشکیلات شکل گرفت.
الحشد الشعبی در اندک زمانی معادله نظامی را علیه گروه تروریستی داعش تغییر داد و توانست در همه میادین جنگ بر بزرگترین و مخوف ترین گروه تروریستی جهان که از حمایت ها و کمک های بین المللی و منطقه ای و در راس آن آمریکا و عربستان سعودی برخوردار بود، و خود آمریکایی ها می گفتند، شکستش ۳۰ سال زمان می برد در عرض کمتر از سه سال پیروز شود.
عراقی ها می گویند داعش با حمایت آمریکا و اعراب خلیج فارس آمد تا عراق را نابود کند اما از دل همه مصیبت ها و خساراتی که آفرید، ناخواسته چند دستاورد بزرگ برای این کشور به ارمغان آورد که به مذاق دشمنان عراق خوش نیامده است.
عبور از فرقه گرایی (درگیری ادیان و مذاهب و قومیت ها)، عبور از تجزیه طلبی (ناکامی همه پرسی جدایی طلبانه در اقلیم کردستان عراق) و تولد یک بسیج فراگیر مردمی (الحشد الشعبی) به باور عراقی ها از مصادیق همان مثلی است که می گوید: 'عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد'.
یورش داعش در تابستان ۲۰۱۴ با همه تبعات سنگینی که برای منطقه داشت اما به اعتقاد قاطبه کارشناسان، معادلات جغرافیای سیاسی تازه ای بر منطقه ایجاد کرد و الحشد الشعبی که این روزها دوباره زمزمه انحلال آن در عراق رونق گرفته از درون همین تحول منطقه ای بیرون آمده است.
با وجود نقش تعیین کننده ای که الحشد الشعبی از همان ابتدای تشکیل در عقب راندن داعش داشت اما آمریکا و متحدان عربش در داخل و خارج عراق، از قدرت نظامی این تشکیلات جدید نظامی نگران شدند و از همان بحبوبه جنگ با داعش طرح تضعیف و در نهایت انحلال الحشد الشعبی را کلید زدند.
خاورم ***۳۸۰**
نظر شما